הי בנות...

הי בנות...../images/Emo10.gif

אם אתן זוכרות נכנסתי לפורום לפני שבועיים בערך מכיוון שחשדתי שמשהו בגוף שלי לא בסדר בחודשים האחרונים.. כמובן שצדקתי.. הרגע חזרתי מאולטראסאונד ובו הרופא אמר שיש לי ציסטה שוקולדית ואין לשלול אנדומטריומה!!! מה זה אומר?? ויש לי עוד שאלה: הכאבי מחזור שלי המטורפים החלו לפני חודשיים ועד אז הכל היה בסדר, קצת כאבים, נסבלים בהחלט ופתאום זה תוקף אותי בכזאת עוצמה.. האם זה מעיד על משהו? יכול להיות שאלו שלבים ממש התחלתיים ואני יכולה עוד לגרום לזה לדעוך? (הריון, גלולות..)

היי שירו

מה זה אומר? זה אומר שכמעט וודאי שיש לך אנדומטריוזיס. אנדומטריומה היא ציסטת אנדומטריוזיס. באיזו גודל הציסטה? אם הציסטה לא גדולה מידי אפשר לנסות להקטינה בעזרת דיכוי זריקות או גלולות ברצף. לפעמים הדיכוי אף מעלים ציסטות לגמרי. יכול להיות שההחמרה בכאבי המחזור נובעת מהציסטה. הדיכוי בהחלט יכול למנוע החמרה במצב. מה הרופא המליץ?

למייקילולי

"הציסטה בגודל 26*37 הערות: ממצא ציסטי סמיך 20 מ"מ, אין לשלול אנדומטריומה." הרופא המליץ בדחיפות גלולות או הריון.. אבל בעצם הוא לא יכול לדעת בוודאות שיש לי אנדומטריוזיס נכון? כי את זה אפשר לדעת רק בלפרוסקופיה. מה כוונתך ב"זה כמעט וודאי"? זה בא בד"כ ביחד? אוף, אני כ"כ חוששת..

נכון ולא נכון

אם הציסטה מאובחנת כאנדומטריוזיס אז יש לך אנדומטריוזיס. אומנם ניתן לאבחן אנדומטריוזיס באופן סופי וודאי רק בלפרסקופיה כאשר שולחים דגימה מהממצא לבדיקה פתולוגית. אבל ישנם מקרים שניתן לאבחן אנדומטריוזיס ב-99% לפי ממצאים כדוגמת ציסטת שוקולד. הציסטה שלך נחשבת קטנה, בדר"כ מנתחים מגודל 5 ס"מ. אם את לא מעוניינת בהריון כרגע לדעתי קחי גלולות ברצף או אפילו תתייעצי עם הרופא לגבי זריקות דיכוי להקטנת או אף העלמת הציסטה.

באסה!

האמת היא שבלי שום קשר כבר התחלנו לחשוב על הריון בזמן הקרוב ואם זה כרגע הפתרון הכי טוב אז אין לי בעייה עם זה. השאלה היא אם ההריון יכול להעלים את הציסטה לגמרי או שבעצם אין שום סיכוי להעלים את זה כי הציסטה היא רק תוצר לוואי של האנדו? איך מתמודדים עם זה מפה? הרופא לא נותן לי טופס 17 לתלה"ש.. אני יכולה לדרוש את זה מרופאת הנשים שלי?

הריון לא מעלים ציסטה

להפך הנסיונות להרות וקבלת הווסתות יכולים לגרום לגדילת הציסטה ולליבוי האנדו'. הריון הוא אכן הדיכוי הכי טוב לגוף ובזמן ההריון האנדו בעצם מדוכא אך הנסינות להרות גורמים להחרפת האנדו'. אם אתם שוקלים הריון ממליצה לך לפנות לרופא פריון המבין גם באנדומטריוזיס. אני לא יודעת באיזו קופה את, אבל בכללית במחוז אליו אני שייכת מי שנותן את טפסי ה17 זה רופא המשפחה. אם את מעוניינת ללכת לתה"ש את יכולה ללכת בפעם הראשונה ולהשאיר פקדון ואז יש לך 3 חודשים להשיג טופס 17. כשתהי אצל הרופא תבקשי מכתב סיכום המסביר כי עלייך להיות מטופלת שם. את המכתב תעבירי למרפאה, לרופא, למינהלת, למחוז למי שמאשר אצלכם ותבקש שיתנו לך טופס 17 על סמך זה. כמובן תצרפי גם מכתב ערעור משלך המפרט את כל מצבך. בעבר אמרה לי רופאה באחד המחוזות שאחראית על אישור טפסי 17 שכשיש מכתב מבי"ח המציין כי עלייך להיות מטופלת אצלהם, הם מתייחסים לכך אחרת וזה לא את שבאה על דעת עצמך ומבקשת טופס 17.

תודה מייקילולי../images/Emo140.gif

זה מה שאעשה.. פשוט אלך לתלה"ש יעלה כמה שיעלה כרגע ואראה איך אני ממשיכה משם.. תודה רבה לך על העזרה והתשובות המפורטות, זה נוראי שיש כ"כ הרבה נשים שסובלות מזה אך טוב לדעת שיש עם מי לחלוק, להקשיב , לעזור ולקבל עזרה. שאלה אחרונה בהחלט- לפי מיטב ידיעתך אם נגיד אלה ממש השלבים ההתחלתיים של אנדו ועליתי על זה בזמן והכניסה להריון היא מהירה ולא בעייתית (ב"ה, טפו, טפו, טפו..) זה יכול לדעוך ולהעלם? כמו שאת שמה לב אני עדיין בשלב ה"לא לאבד תקווה שזה יעזוב אותי מתישהו".. האם זה אפשרי?

יקרה

לא, כמה שנרצה האנדו' לא יעלם הוא כאן איתנו לתמיד
. בהחלט יכולות להיות תקופות טובות יותר וטובות פחות, יכולות להיות תקופות שהאנדו יהיה רדום יותר, אם זה בעזרת הריון, אם זה בדיכוי או אפילו תקופה מסויימת לאחר דיכוי או לאחר ניתוח ניקוי מוצלח, יכול להיות שהתקופה הזו (הטובה לאחר הדיכוי/ ניקוי) תהיה שנהואף יותר אצל אחת ואצל אחרת חודש. אבל כל מחזור יכול לצפון בחובו מוקדים והידבקויות. לכן אנו צריכות להיות כל הזמן עם היד על הדופק ולא לטמון את הראש בחול. ואת יכולה לשאול כמה שאלות שאת רוצה
בשביל זה אנחנו פה

זואילי

New member
שולחת חיבוק ../images/Emo24.gif

מייקי הסבירה לך את הכל מעולה, תמשיכי לעדכן ולשאול הכל

../images/Emo24.gif גם ממני../images/Emo24.gif

מייקיל'ה ענתה לך מצויין
וכמובן אין לך מה להתנצל על שאלות שהרי בשביל זה הגעת לכאן.

למעלה