הי בודלר

הי בודלר

לא מצאתי עם הפלאפון את השרשור שלך אז כותבת פה. תראה יכול להיות שעשית מעשים נוראיים למרות שאחרי מה שכתבת די מובן כי נתקעת במצב שחזור טראומה כפי שציינת. אני חושבת אבל שחלק מרכזי מהבעיה זה שאתה חושב שאתה אדם נורא וחסר ערכים ומוסר ומחשבה כזו יכולה לגרום לשני דברים הרסניים עיקריים: הרס עצמי או לחזור להתנהגות אלימה כלפי אחרים כי ככה אתה תופס את עצמך. אם אתה רוצה להיות אדם מוסרי כמו שאומרים הכל מתחיל בראש תעשה סוויץ ותחליט שמעכשיו ההגדרה שלך בעיני עצמך היא אדם מוסר אדם ראוי ואדם שבוחר להיות טוב כי אתה יודע מה להיות טוב זה גם בחירה. תתעלם מהשיקופים הרעים ( כל מי שמשקף לך לפי מעשי העבר שאתה רע וכדומה), ותתמקד בבניית דימוי עצמי חיובי בעיניך וגם תשאב ותחזק את הדימוי הזה ממי שרואה אותך בצורה כזו. זה יעזור לך לצאת דבר ראשון ממעגל האלימות ודבר שני יעזור לך לבסס חיים אחרים

טריגר אגב ראיתי באינטרנט על

אנשים שיצאו טוב ושונים גם ממשפחות רעות למשל חקרתי שטניזם ויש כל מיני זרמים אבל הזרם שדוגל בהקרבת קורבנות (הזרם הרע בשטניזם) המשפחות שם בלי מוסר. יש הרבה סיפורים על משפחות שלמראית עין כשהם בחברה הם מציגים תמונה מושלמת אבל בתוך הבית הערבוב בין טוב לרע שולט. אצל שטניסטים מהסוג הזה הרע הוא טוב הם דוגלים למשל בהקרבת תינוקות אז יש ילדות מהמשפחות האילו שאנסו אותן הכניסו אותן להיריון והרגו את התינוקות שלהן מנחה לשטן (תתפלא יש הרבה סיפורים כאילו משפחות שטניסטיות זו מכה). ועדיין ראיתי אנשים כאילו שנכון שנזקקו לטיפול אבל הם הצליחו להיות אנשים טובים לסיכום תבחר את המוסר שלך ודרכיך מתוך עצמך לא מתוך מה שניסו להטביע בך .

Gali04

New member
שלא נדע אמאל'ה

לא מצאת נושא יותר סמפתי לחקור חוץ משטניזם?

בודלר

New member
דווקא זה מענייןן נושא הרוע גם אני חוקר אותו

ובעיני זה חשוב כדי שהיה טוב .

בודלר

New member
נשמע מזעזע

אני בדרך כלל מגן על חלשים לכן. מסתבך למשל בעלי חיים או. אוטיסטים , לרוב אני לא פוגע בחלשים או במי שלא פגע בי וגם מי שפגע ואפילו מאוד אני סולח , לא נטר טינה .

Gali04

New member
אני דווקא כן נוטרת

אני יכולה לסלוח, (תלוי על מה, כן?!) אבל אם פגעו בי פגיעה קשה אני לא אשכח אותה לעולם. אני לא אנקום לעולם, לא אחזיר עין תחת עין, אין לי טיפת יצר נקמה, אבל אני לא מסוגלת לשכוח דברים שעשו לי

אמממ

טוב אז אני נוטרת ונוקמת. אני לא חושבת שאני אדם לגמרי רע אבל כשמישהו פוגע בי (לא בהכרח פגיעה קטנה אבל משהו שנראה לי מאוד לא בסדר) אני יכולה להיות מאוד רעה ולשאוב סיפוק מהסבל שלו. זו לא תכונה משהו ונדמה לי שעדיף לי לעבוד על זה .

אפשר להגיד

שבזמנים כאילו יושבים לי מלאך ושטן על כל אחת מהכתפיים ואני שמחה שאני לא מכירה כישופים ( למרות שפעם דיברתי עם מכשף בתפוז אבל הוא כבר לא כותב ), כי אני פשוט יודעת שבמצבים כאילו הפיתוי לפגוע או להטיל על אחרים כישוף גבוה אצלי ואחרי שעובר לי ההתקף כעס אני כן מרגישה אשמה על ההרס שאני גרמתי

Gali04

New member
אמממ

יצר הנקמה הוא יצר מאוד קשה והרסני ופוגע קודם כל בנוקם עצמו. כשפוגעים בי קשות, אני פשוט לא שם, מתנתקת, הולכת, מפנה גב, לא נשארת או חוזרת כדי לנקום. הרי גם ככה קשה לי הפגיעה ואז הנקמה עושה לי עוד יותר רע ואני גם לא משיגה איתה כלום מלבד כאב וסבל לעצמי. תאמיני לי שכשאני הולכת ומשאירה את הצד השני ללא מענה והתייחסות ו/או נקמה מצידי זה בהפוך על הפוך יותר כואב לו מכל נקמה אחרת. אני לא מאושרת לראות את הצד השני סובל בעקבות הנקמה, כאילו: הנה החזרתי לך, מגיע לך!
&nbsp
אני פשוט לא שם באותו הרגע...
&nbsp

כל עוד

אני רואה את הצד השני כאוייב שרוצה/מוכן לפגוע בי אני אהנה ממפלתו הנאה סדיסטית כשאני חוזרת לראות בו אדם אז יש קצת או הרבה יסורי חרטה

Gali04

New member
לא ברמה רוחנית כמו שהייתי רוצה

אני מאוד אוהבת את זה אצלי, את זה שאין בי יצר נקמה, אבל אני גם רוצה להתנער מהטינה. זה גם רגש קשה, לא להיות מסוגלת להשכיח דברים ופגיעות ואכזבות, לא להיות מסוגלת להתחיל דף נקי לגמרי עם אותו האדם שפגע. קשה לקחת ללב ולהתרגש ולחשוב על זה כל הזמן מבלי יכולת לשכוח. זה תוקע ומעכב.

Gali04

New member
לא תמיד הניתוק הוא ממישהו ששונאים

ואז אפילו עוד יותר קשה להתנתק מאדם אהוב שפגע בנו.
אני הרבה פעמים סולחת (לא תמיד ישר ולא בקלות) וכאילו ממשיכה הלאה, אבל בראש אני לא באמת ממשיכה ואני תמיד אזכור ולא אשכח. התנהגות שכזאת בעצם בסופו של דבר משפיעה לרעה על היחסים עם אותו האדם, שכביכול סלחנו לו.
&nbsp
טינה זה מסובך אוף

תיאורתית

את יכולה לסלוח לאדם ולא ליטור אבל גם לא לסמוך עליו. אמון זה דבר שלוקח זמן לשקם וזה בסדר גמור ואף מומלץ שאדם שמעל /בגד באמונך באופן חמור יצטרך להרויח אותו מחדש.

Gali04

New member
לנטור

בהקשר למצב התיאורטי שתיארת, אני חושבת שאם אני סולחת לאדם בלב שלם ונקי ולא נוטרת, אני בהחלט יכולה להיות במקביל גם במצב שאנלא סומכת עליו ולחוש חוסר אמון כלפיו. אבל האם עצם זה שאנלא סומכת עליו מעיד על זה שבעצם אני כן נמצא במצב של נטירה???
&nbsp
שאלה מעניינת...מה דעתך?

לא

נטירה או שנאה אילו רגשות שליליים שנשארים אצלך כלפי האדם אחרי שהוא פגע בך. כשאת סולחת את מתנקה

למעלה