הי ארנון

שרי סילבר

Active member
הי ארנון אמנם רק כ-6 שעות מאז שנפרדנו, אבל לא התעצלתי ופניתי אל שלמה שבא, עליו סיפרתי לך. הספר שיש לי "הו עיר הו אם". מעלעול ראשוני הגעתי אל הקטע הבא: "ואלו הן שישים המשפחות המייסדות של אחוזת-בית, כרשום בספר תל-אביב" (פרק פרק כ"א, עמ´ 253). ובניגוד למה ששיערת, ברשימת המשפחות מופיעה משפחת גולדברג. ניסיתי לבדוק ברשימת המקורות, הוא מפנה לספר תל-אביב של א.דרויאנוב, כן, אותו דרויאנוב שליד קברו היינו היום בין שאר הקברים המדהימים בטרומפלדור. אז אני חוזרת להצעתי המקורית, כדאי לך להציץ בספריו של שלמה שבא אודות תל-אביב. וכשאשוב לקרוא שנית את הספר (בתכנון), מבטיחה לעדכן אותך באם יש אזכור של יהושע גולדברג.

friend9

New member
כדאי לחפש גם..................... ...........בספר "ספר בית הקברות הישן בתל אביב" בעריכת צבי קרול וצדוק לינמן. חלק מהנקברים זכו להרחבה: תולדות חייהם וקרוביהם. ממשפחת גולדברג ממייסדי ת"א נזכרים: שמחה ואשתו רחל. יש גם יהושע אליעזר וחיים יהושע, ועוד ועוד.

חיים יהושע גולדברג הוא סבה של סבתי, שאת קברו פקדתי אמש. את השמות האחרים שהזכרת - איני מכיר, אך ייתכן ויש קשר (למרות שגולדברג לא היה שם נדיר במיוחד...). האם תוכל לומר לי אם לגבי חיים יהושע יש טקסט מעניין - אם כן, אזמין אותו בהשאלה בין-ספרייתית, כיוון שבספריה כאן אין עותק שלו. ../images/Emo51.gif ארנון

friend9

New member
חיים יהושע בוודאי העתקת את נוסח המצבה, אבל כדי ששאר חברים "יתבשמו", אביא את כל מה שכתוב בספר: גולדברג, חיים יהושע: בן פסח, נולד 1839 בירושלים, נפטר י"ג טבת תרע"ז. מנוסח המצבה: "וי להאי שופרא דבלי בארעא - - - האיש הישיש הנכבד המחוכם מילידי ירושלים - - - נפטר בשיבה טובה בן שמונה ושבעים שנה לימי חייו נשמתו עלתה אל על" - - -

כוכה

New member
פנה למומחים לאתר חוזרת על הצעתי: יעקב מרקל שכתב ספר על המקום: "הפנתיאון" ויש לו פירושים לכל מיני אותיות ורמזים על המצבות. מומחה שני ולמעשה ראשון אשר התחיל בכך: עמית לוינסון. שניהם תושבי ת"א.

למעלה