הי. אני צריכה עזרה.

• פותח הנושא addk
  • פורסם בתאריך

addk

New member
הי. אני צריכה עזרה.

קיבלתי את רשימת הציוד לביה"ס שלי לפני כמה ימים ואשמח אם תוכלו לעזור לי להשיג חלק מהציוד.(גם ובעיקר בכסף אני מתארת לעצמי) 1.מצלמת פורמת בינוני 6*6,6*7.(קייב עדשה 80, רוליפלקס,ברוניקה וכו...) 2.ציוד לפיתוח (איזל, מיכל פיתוח, מדחום, פוקוס, מתלים, שרוולים וכו...) 3.ספרי עיון: ( אמנות בעידן הטכנולוגי- האונ' הפתוחה מחשבות על צילום- בארת' רונאלד אמנות ואשליה- גומבריך א.ה וכו...) חוץ מזה קראתי שיש מפגשאני אשמח לדעת יותר פרטים ולהגיע. ואם יש משהו לעזור אני אשמח לנסות להתראות עדי

astrok

New member
ואיך בדיוק אנחנו אמורים להשיג לך

את הציוד? תלכי לכל חנות צילום ותקני... תמיר.

addk

New member
תקרא תקרא טוב!

אף אחד לא ביקש ובטח שלא ממך להשיג לי כלום. הרעיון בפורום הזה שאנשים משתפים אחד את השני במה שהם אוספים מחפשים איך לעזור לאנשים בפורום ואיך להעזר באנשים בפורום. פעם שנייה שאתה תוקף אנשים מהפורום בגסות וחוסר נחמדות הייתי שמחה אם היית יכול קצת להתאפק בתגובות המהירות והלא נחמדות שלך ומסנן אותן. אם אתה מרגיש שאין לך איך לעזור אל תענה, או תענה ותגיד שאין לך איך לעזור. אני בכל אופן מנסה תמיד לבדוק איך אני יכולה לעזור לאנשי הפורום. (יעיד על זה רוזן למשל.) בכל אופן שבת שלום. עדי

powo

New member
לתמיר

התשובות שאתה מקבל הם הרבה יותר מכובדות ומנומסות.תחשוב על זה אברהם

astrok

New member
קודם כל,

אני לא מבין למה את מזלזלת ותוקפת אנשים פעילים בהרבה ממך בפורום. את אוספת דברי צילום? אני מניח שלא... אולי אני איעזר בכם לקניית הספר "גיאומטריה של המישור" של אספיס שאני צריך לשיעור גיאומטריה, במקום לחפשו בחנות... וחוץ מזה, איני רוצה להשמע בוטה, אך מה שקרה ביני לבין אותו האדם "שתקפתי" (זו הייתה אי-הבנה), זה לא עניינך, מה גם שאת מבקרת בפורום פעם בשבוע לערך, ואני, כפי שכבר הזכרתי, פעם בשעתיים, עם השוקו של הבוקר, עם עומס השיעורים שלי בצהריים, ועם הפיהוקים בלילה, כך שאין לך שום זכות לבקרני על דברי... שתהיה לך שנה טובה, תמיר.

addk

New member
אם באמת היית

כלכך פעיל בפורום היית יודע מי אני ומה אני אוספת. בכל אופן זה לא לכבודי להתווכח איתך על שטויות כאלה. שתהיה לך שנה טובה ומבורכת. עדי

astrok

New member
באמת...

לפחות כל אחת מ- 6-7 הודעות פה זה astrok. ואגב, אני יודע ששמך עדי ואת אוספת ספרים או משהו (כמו שי ורוזן). בכל אופן, אני אדם תרבותי ושקט, ואיני מעוניין לריב עם אנשים. אספר לך מעט על מפגש הפורום, כפי שביקשת: ביום רביעי ה- 15.10, חוה"מ סוכות, ניפגש רובנו במוזיאון הילדים בחולון, לתערוכת האספנות הגדולה. מי שירצה יביא עימו דברים להחלפה, ויהיו על חולצותינו תגים עם סמל תפוז אנשים, השם הפרטי, וכמובן נושאי האיסוף. הכניסה עולה 20 ש"ח, כולל הרצאה מעניינת על איסוף, שתיערך כמדומני בשעה 18:00. את יכולה לחסוך את דמי הכניסה אם תביאי עמך 3 מכסי גבינה לבנה (לא קוטג'!) של תנובה, נותנת החסות העיקרית לתערוכה. מקווה שעזרתי! תמיר.

addk

New member
אם היית כלכך פעיל בפורום

היית יודע מי אני ומה אני אוספת(ודרך אגב כן אני אוספת ציוד צילום). בכל אופן לא לכבודי להתווכח איתך על שטויות כאלו. אני אשמח לדון איתך על נושאים שקשורים לפורום. שנה טובה עדי.

rachelea

New member
הופה, תמיר !

אל נא בכעסך. צודקת עדי בטענותיה. ומה אם הייתי כותבת כאן דבר שאינו מעניין הפורום? מה היה קורה? אחד מן השניים: או שמישהו היה משיב שדברי אינם מתאימים (ובטובו היה מפנה אותי לפורום מתאים) או שלא הייתי מקבלת תשובה. אבל להתקיף? למה? מי שם אותנו לדון דברי חברינו? ועוד בערב יום הכיפורים? לכן תמיר: קצת מתינות, התחשבות. לא תמיד צריך להגיב. שבת שלום.

astrok

New member
זה לא שזה לא מעניין...

זה שזה לא מ ת א י ם... ועדי - מצטער... פשוט לא שמעתי על אוסף ציוד צילום... אשתדל לא לפסול בעתיד... תמיר.

astrok

New member
ועדי.

מותר לי לשאול מהי קבוצת גילך? אני מבין שאת סטודנטית, ולכן אני מעריך שהנך בשנות ה- 20 המוקדמות לחייך, אך גם אבי בן ה- 40 סטודנט להנדסת חשמל, כך שזה לא תמיד נכון... בכל אופן, אשמח לדעת מה את אוספת למעט ציוד צילום, אולי אוכל לעזור. אני אוסף בולים, גליונות, מעטפות וכל דבר הקשור לבולים בנושא חלל וממדינת ישראל. כמו כן יש בולים מסויימים שאני צריך להחלפות. אשמח לדעת בן כמה אחיינך, אולי נוכל להחליף. גמר חתימה טובה, ואני שמח ליישר את ההדורים! תמיר.

שלום עדי,

לגבי הפורמט הבינוני, יש לי אמנם מצלמת 6 על 6, אבל עתיקה, רוליפלקס משנות העשרים, יש לה שתי מהירויות ושני צמצמים... אני מניח שלא זה מה שאת צריכה. לגבי ציוד הפיתוח: נכון שאפשר לקנות הכל מחנות טובה - אחים יוגנד באלנבי למשל, אבל רוב הציוד אפשר לקנות במקומות אחרים. למשל, במקום מיכלי פיתוח בעשרות שקלים, אפשר לקנות מיכלי פלסטיק רגילים של מטבח בשקלים בודדים. מיתלים - כל מקל כביסה יסכין לעבודה זו. עצתי העיקרית - אל תרוצי לקנות, חכי לתחילת הלימודים. כך תגלי שחלק מהדברים אפשר לאלתר, חלק - לקנות משנים קודמות, וחלק פשוט מיותר... לגבי הספרים הרי אינך צריכה עצות - את יודעת היטב היכן (איתמר וחבורתו) - גשי וחפשי לך. והנה עכשיו יודעים גם אלו שחושבים שההודעה לא מעניינת בפורום, שאף פעם אי אפשר לדעת! שבת שלום, אריק.

addk

New member
אבא של נעם-

אתה יכול בבקשה לכתוב לי את הדגם של המצלמה? ודרך אגב אם יש לך מושג למה בכלל עוברים בעולם הצילום כיום להשתמש בכאלה מצלמות ישנות? הבנתי שהמצלמה כבדה ומסורבלת ושהפילמים מכילים רק 8 תמונות.

לעניין המצלמה:

היא כמובן לא למסירה או מכירה, ואבדוק את הפרטים כדי לתת לך אותם. בעקרון, מצלמות של סרטים בפורמט גדול באמת יותר גדולות ויותר כבדות, אבל זה בגלל העדשות הגדולות יותר, והקופסא הגדולה. הסרטים מכילים מספר רגיל של תמונות, לפחות ככה היה פעם - 36. אני חושב שעוברים למצלמות של פעם בגלל כמה סיבות: ראשית, אין תחליף לאופטיקה האמיתית, שום דיגיטליזציה לא משתווה לזה. באולימפוס הישנה שלי יוצאות תמונות ששום מצלמה דיגיטלית לא תוציא בחיים. שנית, זה טרנד בכל דבר - לחזור למקורות, לכלים של פעם: ככה זה עם מגברי מנורות, כלי בישול מברזל יצוק, שעוני מחוגים, עטים נובעים ועוד. מצד שני, כשהעולם לא מגדיל יותר במכונות הגדלה אלא במחשב, ואפשר בתכנת עיבוד לעשות עם התמונה כמעט הכל, אין ספק שבמלחמה הכללית המצלמות החדשניות ינצחו. וראיתי כמובן גם מצלמות 6 על 6 דיגיטליות, עם תוצאות נפלאות.

beni165

New member
עדי

לא סיפור עם סוף טוב... לפני כשלוש שנים דודה שלי פינתה את דירתה. בין הספרים שלה הייתה אנציקלופדיה לצילום, ענקית, 20 כרכים בערך... בכל אופן לקחתי אותה ועד שחשבתי מה לעשות איתה... היא נזרקה על ידי גורמים זדוניים
אמרתי לך שזה לא סיפור עם סוף טוב... למען האמת, אני קצת מבולבל ואשמח אם תוכלי לרענן את זכרוני וזכרוניינו לגבי אוספייך. תודה בני

addk

New member
הי בני

איתך אם אני לא טועה דיברתי על תקליטים. בגדול אני אוספת ספרים(כמובן קןראת אותם). תקליטים, וצרכי צילום. עדי

addk

New member
הי בני

קודם כל תודה על ההתענינות. אני אשמח ל: כרכרנית+הנזיר השחור-צ'כוב השבוי מקווקז+מותו של איוון איליץ'-טולסטוי קולונול שאבר-באלזק עזרה ראשונה במקרי אסון-ד"ר אריה אלוטון אם יש משהו שאני יכולה לחפש בשבילך אני אשמח. תודה עדי

למעלה