הי אני חדשה

Brownie s

New member
הי אני חדשה

אני חדשה ופעם ממש קראתי מלא בפורום ואתמול במיוחד, חרשתי על כל האינטרנט.. הגעתי למסקנה שזה משהו חדש שאני רוצה לנסות. אז אתמול הלכתי לישון, ניסיתי לשכנע את עצמי שאחלום חלום צלול, אבל זה לא הלך. התעוררתי פעם אחת בלילה(רק עכשיו אני מבינה שזה היה יכול להיות זמן מושלם לווילד כי הייתה חצי ישנה), ועכשיו הבנתי שגם התסכלתי על השעון מחוגים שתלוי על הקיר ולא ממש הצלחתי לראות את השעה, כך שאני מניחה שיכול להיות שהייתה שם אפשרות לחצלול. בכל אופן, התעוררתי ורשמתי שורה ומילה על מה שהיה בחלום, שעכשיו אני לא זוכרת אותו בכלל חוץ מהמילה "סטטיסטיקה" שהופיעה כך:"סטטאטיסטיקה".(י שלזה קשר ללימודים שלי, אז בסדר). היום בבוקר כתבתי עוד 5 חלומות שזכרתי, יותר בפירוט. אף פעם לא קרה לי דבר כזה שהצלחתי לזכור כל כך הרבה חלומות.. מה שכן, אתמול לפני השינה ובמשך אני חושבת שניסיתי לעשות בדיקת מציאות עם התעופה, אבל איכשהו זה לא כל כך הצליח לי. יש המלצה לבדיקה אחרת? קראתי על הרבה אבל לא הבנתי כל כך. תודה רבה אם קראתם(חפרתי><) ואני מקווה להשתלב בפורום

Brownie s

New member
פתאום נראה לי שאולי ההתעוררות הייתה שווא?

התעוררות שווא. ואז אני זוכרת שניסיתי לעשות את בדיקת התעופה ונרדמתי. מה בדיוק צריך לעשות עם הב.מ.?

Brownie s

New member
נמנמנמ MILD

סליחה שאני מציפה כבר בשלוש הודעות בפחות משעה... אמ, קראתי הרגע על MILD. האם זה באמת עובד? זאת אומרת, אני מניחה שכן, אבל מה שצריך לעשות אחרי שחוזרים למיטה בשנית לא ברור לי כל כך. הרגע חשבתי על משהו נוסף(זה כל מה שנאי חושבת עליו ב24 שעות האחרונות, חלומות צלולים, אוי, האובססיה). א. האם מתעוררים עייפים אחרי חלום צלול? ב. פשוט חשבתי על מספר הדברים שהייתי יכולה לעשות בחלום כזה, בתנאי שלא אתעורר באמצע או משהו. אמ, בקשר לזה, אני יכולה לדבר עם התת מודע? איכשהו? לחפור שם ולמצוא דברים? ג. אתם מספרים לאנשים על זה? כי יש לי תחושה שאם אספר את זה לאמא שלי(במידה ויהיה לי חלום כזה) היא תגיד שישנתי וחלמתי שאני בחלום כזה, ואז אולי אפילו אתחיל להאמין בזה בעצמי.. אתם חושבים שיש סיכוי שזה באמת חלימה בתוך חלימה? שאנחנו חולמים שיש לנו חלום צלול?

v a l e n t i n

New member
כנסי

מילד עובד, רק צריך להגיד כל הזמן "אני חולם, אני חולם" וכשיתחיל החלום לבצע בדיקת מציאות מיד. א) לא, אולי בהתחלה אבל אחרי כמה חצלולים זה עובר. ב) אפשר, כשאני ניסיתי הרגשתי פחד אדיר מעצם הנסיון (כל החלום נהפך לסופת ברקים..) ג) מספר.. לאנשים נמאס לשמוע כי הם לא מבינים את התופעה.

Roy1232

New member
ג' זאת טענה מצחיקה

כי בכל מקרה את עושה מה שבא לך בחלום אז מה זה משנה אם חלמת שחלמת צלול או שבאמת חלמת צלול?

Esho

New member
אבל המוח זה אתה, כלומר אתה כן עושה מה שבא לך

GurmaNigga

New member
אפשר להתווכח על זה..

הטענה היא, שהאשליה כל כך חזקה, שאתה חולם , והמוחגורם לך לחשוב שאתה מחליט החלטות, שאתה שולט בחלום, שאתה מנסה דברים, אבל זה בעצם כמו כל חלום רגיל, ומה שהולך בחלום מתוכנן ואתה לא יכול לשנות דבר, רק המוח נותן לך אשליה שאתה בוחר את מהלכו, כשבעצם זה ספונטני. אני לא תומך גדול של החרטא הזה אבל שמעתי כמה נימוקים דיי טובים לזה בעבר

Roy1232

New member
סתם כתשובה לטענה הזאת...

אם הכל ספונטני, למה אפשר לעשות בחצלול דברים שתוכננו כבר קודם במציאות עבור אותו חלום? הנימוק המנצח הוא שבחלום יש המון שטויות. נגיד חתול שמבקש הכוונה לשירותים או פתאום נופלת עליך משקולת מהשמיים. דברים כאלה קורים בחצלול? משהו קורה בניגוד לרצונך או לרצף ההגיוני שאתה מכתיב? אין ספק שיש גורם רנדומלי - אם אני אחליט לשחות אני לא אשחה בכיוון מוגדר מן הסתם, והנוף אולי ישתנה, אבל עצם זה שאני מחליט מה אני אראה אחרי שאני ארים את הראש הוא ההבדל בין חלום רגיל לצלול, ואני גם לא אעבור פתאום למקום אחר ואחשוב שאני במציאות.

Bluescale

New member
תקרא על הניסויי להוכחה על קיום

החלומות הצלולים. הנושא הוכח בצורה חומרנית ומדעית לגמרי. גם ע"י מעקב פיסי על האדם וגם במעקב על פעילות גופנית (שרירים) ופעילות מוחית (גלי מוח) לינק: http://www.lucidity.com/SleepAndCognition.html בקצרה: בניסוי היה אדם (אשר מתנסה בחלמות צלולים) אשר נשלח למעבדת שינה. האדם הלך לישון וחוברו אליו כל המכשירים למדידת גלי מוח ופעילות השרירים בגוף. לפני הניסוי הוסכם בינו לבין עורך הניסויי (סטפן לברג) שבמידה והוא נכנס למצב של צלילות עליו לסמן זאת ע"י הזזת העין לימין, הפסקה קצרה, הזזת עין לשמאל, הפסקה קצרה וכו'... 8 פעמים (אם אני זוכר נכון) המכשירים איפשרו לבוחנים לראות כי האדם נמצא ב REM ולאחר כמה רגעים החולם נכנס למצב צלילות (בו המודעות ופעילות המוח גוברת אבל עדיין נמצאת במצב של חלימה REM) רקע: בREM העין שלנו זזה בצורה ראנדומאלית לכלל הצדדים ללא הפסקה ולכן קוראים לשלב השינה הזה REM (Rapid Eye Movement). ע"פ ההסכם עם הבוחן, סטפן, החולם הזיז עיניו ע"פ מבוקשו והמכשירים עדיין הראו יציבות כאילו זהו שלב REM רגיל. הוכחה חד-משמעית מבחינה פיסיולוגית מוחשית וברורה לחלוטין שהחלומות הצלולים זה לא סתם עוד שם של כישוף. תקראו על ההיסטוריה של החלומות הצלולים זה נושא מאוד מעניין ומרתק. פבל.

Brownie s

New member
בקשר לבדיקת ההגיון

קראתי על בדיקות מציאות וממה שהבנת מבחן ההגיון הוא הכי מומלץ(לפחות לפי האתר של אלון). אז זהו, שאני לא הכי מבינה מה אני אמורה לעשות. כולנו מבדילים בין חלום למציאות, לא? אני צריכה בכל רגע שמתחשק לעשות בדיקת מציאות(אפילו ברגע זה ממש) פשוט להסתכל סביבי ולשאול את עצמי אם אני חולמת? וזהו?

Bluescale

New member
בדיקות מציאות ומציאות

קשה לפעמים להבדיל בתוך החלום עצמו ולכן הבדיקות מציאות נועדו להרגיל אותך לבצע בדיקות אלו שתבצעי אותן גם בחלום ובנוסף לחבר אותך יותר להדלים בין החלום למציאות. יש מספר דרכים לביצוע בדיקת מציאות: הגיון - "האם זה הגיוני שאני פה עכשיו? עושה את מה שאני עושה?" זיכרון - "מה עשיתי לפני שעתיים" להיזכר בשעה וללכת שעתיים אחורה בחלום זה בלתי אפשרי. מצב - בדיקות של כתוביות על שלטים. לקרוא משהו להסתובב לספור עד חמש ולקרוא שוב. בחלום הכיתוב ישתנה או אפילו כל הסביבה :) לסתום את האף עם האצבעות ולנסות לנשום להביט בשעון. כל אלו בדיקות מאוד מהירות ולכן תנסי אותן בתדירות גבוהה (פעם בשעתיים לדוגמא)

v a l e n t i n

New member
כנסי

אז זהו שלא, בחלום את לא מבדילה בין מציאות לחלום כי הצד הלוגי רדום. בגלל זה התחושות נראות לך אמיתיות, כמו מגע וכו', וגם רגשות כמו פחד למשל.. בשביל זה עושים בדיקת מציאות. המטרה היא לפקפק תמיד תמיד בסביבה.. מקסימום הבדיקה תכשל ואז את במציאות.. אם היא תצליח אז מזל טוב.

Bluescale

New member
ישנם כמה שיטות

אבל נלך ע"פ רמת שליטה: 1. לקפוץ מחלון ומקומה גבוהה בחלום יגרום ברוב המקרים להתעוררות מההתרגשות. 2. סוגסטיה "מאחורי הדלת סוף החלום" ולעבור בדלת. 3.התעוררות. פקיחת עיניים מאולצת (בשליטה מאוד גבוהה) כהתחלה אני מציע פשוט להגיע לרמת התרגשות גבוהה. בגלל הזרימה של האנדרנלין בדם זה פשוט מפיג את האפקט של הסרטונין ואת מתעוררת. בכל מקרה ומקרה אני מציע לעשות בדיקת מציאות לאחר התעוררות מחלום צלול. :) פבל.

למעלה