הי אני חדשה פה

gili1002

New member
הי אני חדשה פה

רציתי לדעת מזה בכלל תיקים? לי קורה לפעמים כשאני עומדת , רגל שמאל שלי מתקפלת ז"א עושה תנועה כמו כשמקופפים קצת את הרגל,לרגע וחוזרת להיות ישרה ממש מהר וללא רצון שזה יקרה.האם זה "תיק"? האם זה תסמונת "טוראט"?זה פסיכולוגי?צריך לטפל בזה?בד"כ זה קורה לעיטים רחוקות אבל בזמן האחרון די הרבה(אני מתוחה ועצובה בגלל בעיות בנישואים),מה עושים?

הלנה

New member
הי גילי וברוכה הבאה

ממליצה לך לקרא בקישור של האתר של העמותה לטוראט בראש הדף, כדי לדעת מה זה טיק. אמנם מה שאת מתארת נשמע כמו טיק, אבל אין זה אומר שיש לך תסמונת טוראט. תסמונת טוראט בדרך כלל מתפתחת בגיל ההתבגרות והיא כוללת מגוון רחב של תסמינים. תסמונת טוראט נגרמת כתוצאה מהפרעה נאורולוגית אך בהחלט יכולה להתפרץ או להחמיר במצב לחץ.

ש ל י ק

New member
גילי ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

מסכימה עם הלנה, וגם ממליצה להמתין ולראות אם יש לך עוד טיקים שמתפרצים ולפי זה תשקלי אם כדאי לך או רצוי ללכת לאבחון. בהחלט מצבי לחץ לא תורמים למצב הטקטוקים אבל זה לא בהכרח טוראט ולכן שוב מציעה שתקראי באתר אסט"י על מאפייני ותסמיני הטוראט. שיהיה בהצלחה ונשמח אם תשארי איתנו

gili1002

New member
תשובה

איך שנראה לי אחרי שקראתי שיש לי שילוב של טיקים+או-סי-די אבל במינון נמוך וזה לא נראה לי התסמונת השאלה אם לפנות לטיפול ולמי?

ש ל י ק

New member
בשביל השקט תפני לנוירולוג/ית

כדי לאשש/לשלול את חששותייך. מציעה לך גם לדבר עם בת שבע גרנית יו"ר אסט"י והיא תוכל להמליץ ולהדריך אותך. שיהיה בהצלחה!

ש ל י ק

New member
היא מופיעה בפורום בכינוי "שביק"

תוכלי לשלוח לה מסר או להתקשר לעמותה 7408478- 09 בהצלחה!

ברוכה הבאה גילי../images/Emo24.gif

"טיקים" בט' ולא בת' ...אלו תנועות בלתי רצוניות, עוויתות -לזה קוראים טיקים מוטוריים... ו"טיקים ווקאליים אלו...מצמוצי שפה..יריקות..שריקות...צווחות...השמעת קולות באופן בלתי רצוני. קראי באתר א.ס.ט.י ואם עדיין תזהי "טיקים" שמאפיינים טוראט...גשי לאבחון אצל נוירולוג מומחה..ורצוי מי שמבין טוראט מהו.

yakovs

New member
שלום גילי.

אני יעקב. תשמעי, זה נשמע לי כמו תגובה של הגוף למתח שבו את נמצאת. אז אולי את צריכה לנסות ולהתמודד עם הבעיות האמיתיות. אז יש סיכוי טוב שהתנועות ייעלמו, וגם אם לא, אז הן אינם הבעייה. אל תתרגשי מהרגל המתקפלת, זה לא מסוכן כל עוד את לא מקפלת בבת אחת את שתי הרגליים.

gili1002

New member
תודה על כל העצות

אני באמת בטוחה שזה קשור למתח,זה קורה לי גם למשל כשאני מדברת עם מרצה מלחיץ.תכלס זה לא מפריע לי חוץ מהבושה שמשהו יבחין בזה .מזל שאני לובשת חצאיות ואז זה קצת פחות מורגש.אם זה לא התסמונת הזאת יש צורך לטפל בזה?פסיכולוג יכול לעזור? אציין שיש לי גם חרדה חברתית וקצת או-סי-די ובכלל חרדות,זה יכול להיות קשור לבעיות האלה?

למעלה