הי אבא של אפי

gal126

New member
הי אבא של אפי

לצערי בעוד אני מחכה ל- MRI באותו לילה שכתבתי בפורום הלילה שבין ה-14-15/11/06 עברתי התקף גראנד מל מתוך שינה מלווה בקוצר נשימה התעוררתי בסוף ההתקף כשאני אוחזת בגרון כשאין לי אוויר וצידו השמאלי בגוף רדום כאשר השריר בגרון מצד שמאל נשאר באותו מצב כמו בהתקף ולילה שלאחר מכן שוב גראנד מאל והפעם השרירים בפנים בצד שמאל נשארו במצב כמו בהתקף תפוסים וכך במשך יומיים לא יכולתי לדבר כראוי בבדיקת C.T. בביה"ח יצא תקין אך בכל זאת יש חשש לארוע מוחי בעקבות ההתקפים האם נתקלת בעבר במקרים מסוג זה או שמעת על מקרה או מחקר על תופעות בעקבות התקפים כמו ארוע מוחי ואו טרשת אילו הבדיקות שהרופא המטפל התחיל לבדוק תודה תמר

חייםלוי

Member
מנהל
צר לי לשמוע על התקף הגרנד מל

שקיבלת. בפורום לא נהוג לפנות לאדם מסוים בשמו או בכינויו, לפחות לא בהודעה ראשית. אם את רוצה לפנות לאבא של אפי תפני אליו במסר פרטי. ברגע שאת שואלת שאלה על גבי הפורום השאלה מכוונת לכלל הגולשים ולא לאדם זה או אחר. לעניין עצמ. לא נראה לי שהתקף גרנד מל גורם לארוע מוחי. השרירים באמת יכולים להיות תפוסים אבל זה בשל ההתקף שגורם להתכווצות של השרירים. בכל מקרה טוב שאת עושה בדיקות על מנת לשלול ארוע מוחי שיכול לקרות גם בלי קשר להתקף.

הי

מאוד מחמי לי שאת שואלת אותי, אבל אני לא כזה מומחה. את יכולה לשאול באתר של אי"ל את המומחים. לא ידוע לי על ארוע מוחי כתוצאה מהתקף. בדיקת C.T לא נותנת תוצאות בהקשר לאפילפסיה, רק MRI . אלה אם רוצים לבדוק נזק מכני. במיקרה של טרשת יכול להופיע התקף. לשרירים תפוסים לוקח זמן להשתחרר למרות שהמיקום ניראה מוזר. תגידי, ההתקפים האלה הם חדשים או שיש לך אותם במשך כל השנים?

tropical888

New member
הי gal26

צר לי לשמוע על ההתקף שעברת. במקרה אתמול קראתי בעיתון ידיעות אחרונות של יום ראשון 5/11/06 במוסף "רק בריאות" על כתבה של קוצב נגד אפילפסיה שכתב דר' איתי גל. (אני בחול ולכן אני מקבלת עתונים ישנים) ודר' מנשקו מוסיף: ..."פרכוסים ממושכים, מסביר דר' מנשקו, עלולים לגרום גם לפגיעה בלתי הפיכה ברקמת המוח: "הפרכוסים מפחיתים את אספקת הדם למוח שדווקא בעת ההתקף זקוק ליותר חמצן שעובר בדם. השילוב הזה מחמיר את הפגיעה המוחית, וכשהיא מתרחשת היא לרוב בלתי הפיכה" זה אולי נשמע מפחיד ואני בטח לא מומחית בעניין אבל לשאלתך בעניין הארוע המוחי אולי זה נותן איזו תשובה . בכל מקרה יכול להיות שאפשר למצוא את הכתבה הזו באינטרנט.... שיהיה לך יום נפלא והרבה בריאות

hai001

New member
תמר

צרי לי לשמוע שעברת התקף גארנד מל, אני מקווה שאת מרגישה טוב, ואל תתני למחלה לשנות לך את החיים. בנוגע לאירוע מוחי אני לא רוצה להפחיד אותך, אבא שלי סובל מגיל 17 ממחלת האפילפסיה כיום הוא בן 73, בסוף הקיץ 2005 הוא לקה באירוע מוחי שגרמה לו שיתוק בצד הימין של הגוף, כיום המצב שלו לא טוב הוא לא יכול לאכול בעקבות האירוע מוחי, הוא נמצא כיום במוסד גריאטרי.

חייםלוי

Member
מנהל
יובל, ברוך השב ../images/Emo24.gif

צר לי לשמוע שאבא שלך קיבל ארוע מוחי. זה מצב ממש ממש לא נעים. ברור, עם זאת, שאין קשר בין הארוע המוחי לאפילפסיה. אני עוד זוכר את התיאורים משלך על כמות ההתקפים שהוא קיבל וחומרתם ובכל זאת זה לא מה שפגע בו. יתר על כן, כפי שאתה כותב לאביך היו התקפים מגיל צעיר והארוע המצער תקף אותו בגיל 73. כידוע לאריק שרון לא היתה אפילפסיה וקיבל ארוע מוחי קשה.

למעלה