היתעלפות...(או עילפון)

comics

New member
היתעלפות...(או עילפון)

או קיי אז ככה: אני רוצה לעלף מישהו...והכלים שיש עלי הם חרב דו ידנית, אשפת חצים..וקשת כוח ארוכה מורכבת... הסיטואציה כזאת: הוא נימצא בפונדק עם הגב אלי...אני מיתגנב מאחורה ו...(כאן תירשמו את הצעתכם...) אההה ועוד משהו יש דקים להיתעלפות?

Gilgam69

New member
למען האמת

במו"ד אין כל כך דרך לעשות את זה, פרט ללהסב לו יותר נזק הכנעה מאשר יש לו נק"פ. אבל בוא נהיה קצת ראילים. בשביל לעלף מישהו מאחור אתה לא צריך להתחיל לחבוט בו עד אובדן חושים (על אף שאתה יכול). בסיטואציה הזו, והזו בלבד (ולא בשום מקרה אחר כגון קרב או משהו בסגנון), אני בתור שה"ם סביר להניח שהייתי מאפשר לשחקן לחבוט לאותו המישהו בעורף. השחקן היה מגלגל נזק הכנעה רגיל של מכה לא חמושה (לא לשכוח להוסיף את תוסף הכוח). אז הייתי מגלגל לדמות השניה גלגול חוסן (Constitution) או קשיחות (Fortitude), כשהד"ק הוא 10 + נזק ההכנעה שהרגע ספג בעורף. אם הדמות שלך, הדמות החובטת, הייתה משתמש בכלי קשה, כגון ספל כבדה, סיר, או קת חרב (אבל לא נראה לי שקל לעשות את זה עם חרב דו-ידנית) הייתה נותן לד"ק תוסף מצב של 2+ (או אולי יותר או פחות, תלוי בתרומה שלדעתי החפץ נותן). לדוגמה: אם הדמות שלך, עם כוח 14 וספל גרוג (חצי מלא כמובן) ביד נותנת מכה לאותה הדמות בעורף, היית מגלגל 1ק3 (קוביית הנזק של מכה לא חמושה רגילה) - שים לב שלא הייתי דורש גלגול התקפה. לתוצאה של 3 (מכה טובה) מוסיפים את תוסף ה-2+ מכוח, כלומר סה"כ הסבת לדמות השניה 5 נזק הכנעה. יתכן שכמות הנזק הזו תספיק לעלף אותו (במידה והיה לו 4 נק"פ או פחות). אם לא אז הייתי מגלגל עבורו גלגול חוסן או קשיחות (סביר להניח שקשיחות) עם ד"ק של 10 (בסיס) + 5 (נזק ההכנעה שספג) + 2 (אין כמו כוס גרוג יצוקה לסוג כזה של עבודה), כלומר ד"ק של 17. נכשל, התעלף, הצליח, מסתובב אליך די עצבני (כנראה). חשוב לציין שרק במקרה מסוג זה הייתי משתמש ברעיון שהצגתי כאן. בשום פנים ואופן זהו לא החוק הרשמי ולא הייתי משתמש בו במצבים אחרים, אלא אם המצב יראה לי כמצב דומה מספיק.

למעלה