היתמודדות

היתמודדות

לעינת שלום : אם זכור לך שלחתי שאלה על היתמודדות עם ילד בן 8 חודשים שאנו מסוגל לשחק לבד רק בנוכחות מבוגר אני הייתי צריכה לציין שאני המטפלת שלו אני גם מטפלת בילד בן 4 חודשים אבל הקושי שלי הוא עם הבן 8 חודשים שאני יכולה לזוז כי אם אני עוזבת אותו הוא ישר בוכה במשך היום הוא כל היום בריצפה עם משחקים ואני יושבת לידו עם התינוק שאני קמה כדי להכין אוכל או להחליף תיתול לתינוק השני הוא בוכה וזה מקשה עלי כי אני לא יכולה אפילו להרדים את התינוק השני בשקט אני מרדימה אותו תוך כדי בכי של השני ביגלל שעזבתי אותו לבד ברצוני לציין גם שהוא מאוד עצבני בתודה דבורה דורית השמח לקבל את הצעתך

המפתח – לשמור ולטפח אווירה רגועה

שלום דבורה, חשוב לבדוק את מרכיבי האווירה. אוירה רגועה ושלווה מסייעת לילדים להיכנס למצב רוח שקט. באווירה אני כוללת את מצבך הרגשי כלומר, ילדים קולטים את תחושותייך האם הם מרגיזים אותך? האם הם מסבים לך מורת נפש? האם את מצליחה להמשיך להתנהל ברוגע, לדבר אליהם בטונים שקטים, להעביר להם מסר של קבלה אמיתית (גם ולמרות שהם בוכים). לפעמים נדמה לנו שאנו מצליחים לשמור על אורך רוח וקורת רוח. התבוננות פנימית ומיקוד במצב התודעה שלנו על מה אנחנו חושבים באותו רגע ? איך אנחנו מרגישים? מלמדת אותנו שמחשבותינו נדדו למחוזות "שליליים". אחת השיטות היא להזמין מחשבות טובות על עצמנו, על הילדים. ילדים קולטים בחושים את הלא מודע שלנו ומגיבים אליו. תוכלי לשים ברקע מוסיקה קלאסית. לסיכום: אמפאטיה, קבלה, תגובות סבלניות וענייניות הם המפתח לעבור את השלב הזה. בברכת יום רגוע ושלו עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

למעלה