היתלבטות

היתלבטות

אני אובדת עצות ולא יודעת עים להקשיב לרופאים שנותנים רק כדורים כימיים ולא יודעת מה ההשפעה לעתיד ואים אפשרי
להפסיק אותם האים אני צריכה לדווח לרופא שאני עוברת לרפואה הטיבעית אומגה3 ועוד
מצפה לתשובה

הי אורלי, אנימקווה שהתשובה שלי תיתן מענה לרוב

הלבטים שלך. שני מרכיבים שיכולים מאד להפריע כאשר הם באים בעוצמה בתסמונת טוראט זה הטיקים ו/או ההתנהגות (ובכלל זה OCD).

באשר לטיקים - התרופות רק יכולות להקל על הטיקים. כל ילד מגיב אחרת לטיפול. אין תרופה ש"מרפאה" או מכחידה לגמרי את הטיקים ובכלל זה - תוספי מזון, טיפול בצמחים, אומגה 3 וכל מיני. יש גם טיפולים התנהגותיים שאמורים לעזור בויסות / ניהול של הטיקים (CBT, HRT וכד'). מדובר בטיפולים חדשים יחסית ואין מספיק מטפלים בארץ. מומלץ לבדוק במרפאת טוראט ב"שניידר" איך הם יכולים לעזור בטיפול התנהגותי. יש גם מטפלים פרטיים, אך גם שם יש תור.

לגבי בעיות התנהגות - הגישות הטיפוליות הן מגוונות ובהתאם לצרכים של הילד. באם מדובר בבעיות על רקע רגשי - חשוב לגשת למטפל רגשי על מנת לחזק את הבטחון של הילד ואת החוסן שלו. הרבה מהילדים שלנו סובלים מחרדה. במקרה זה, חשוב להגיע לטיפול אצל מומחה לחרדות. אם מדובר בבעיה של גבולות, חוסר משמעת וכד' - מומלץ לגשת למטפל התנהגותי. במקביל - חשוב שההורים יקבלו הדרכה לגבי דרכי החינוך המומלצות במקרים של בעיות התנהגות. מענה מסויים בהיבט זה ניתן לקבל במסגרת קבוצות ההורים של העמותה.

לגבי תרופות (גם לטיקים, גם להתהגות וגם להפרעות קשב) - חשוב לדעת שיש תרופות שיש להן תופעות לוואי - ואז חשוב לבחון את העלות מול התועלת ובהתאם לכך להחליט לגבי הטיפול. היגשה הטיפולית העדכנית תומכת בפחות טיפול תרופתי ובדגש על טיפול התנהגותי.

יש הורים שמוותרים על הטיפול התרופתי ומעדיפים טיפול טבעי - ולפעמים זה מצליח. ולפעמים - לא. וזה נכון גם לגבי טיפול תרופתי. לא כל טיק דורש טיפול תרופתי. יש טיקים שהילד יכול בהחלט לחיות איתם וחבל להתעסק איתם יותר מדי.

בכל מקרה חשוב לזכור, שאם הולכים לכיוון הטבעי, חשוב לגשת למטפל שיש לו רקע רפואי קליני ולא להתחיל להעמיס על הילד תוספי מזון ללא בקרה מקצועית. כמו כן, חשוב לדעת, כי חלק מתוספי המזון עלולים להתנגש עם טיפול תרופתי ולכן זה כל כך חשוב לדווח לרופא אם הילד גם מקבל טיפול טבעי, על מנת למנוע סיבוכים מיותרים.

לפי מה שכתבת - הקושי העיקרי של בנך הוא בתחום ההתנהגותי, לכן הייתי ממליצה למצוא מטפל התנהגותי טוב בסביבת מגוריכם (אפשר להתייעץ עם השירות הפסיכולוגי) ובמקביל ללכת להדרכת הורים לגבי דרכי חינוך.

טיפול התנהגותי

אוצרון שלי בטיפול המשלב תראפיה באומנות וכן CBT אצל מטפלת מוסמכת בשני התחומים הללו בקירבה גיאוגראפית אלינו.
מכיוון שאנחנו מרוחקים גיאוגראפית משניידר (שם אוצרון נמצא במעקב), לא מתאפשר לנו להיות מטופלים שם.
עם זאת, יזמנו קשר בין המטפלת לבין שניידר, כדי שאוצרון יהנה מהטיפול בשיטת HRT במסגרת הטיפול השבועי שלו.
לפני כחודש הועבר המידע משניידר למטפלת, והיא החלה לעבוד איתו בשיטת HRT. עדיין מוקדם לראות שינוי, אבל אנחנו מקווים שזה יעזור לו לווסת (לא להכחיד) את הטיקים שמפריעים לו ביותר.

איזה יופי
תודה על הטיפ ו
עם

האוצרון

למעלה