היתכן???

nunimon

New member
היתכן???

יש לי מכפיל פי 1.5 של אולימפוס למצלמה דיגיטלית של מינולטה הדימאז 7I. אני מחפש מכפיל גדול יותר שכן זה יוצר לי עדשת 28-300 מכובדת. הבעיה: ראיתי עדשות של חברות לא מוכרות שמשמשות כמכפיל למצלמות וידאו ולהם יכולת הגדלה פי 5 ויותר. האם האיכות נפגעת?היועץ בחנות שדרכה קניתי את המכפיל שלי אמר לי לא להתקרב למכפילים כאלה אבל אני תוהה אם הוא עשה זאת משיקולי מכירה?? למישהו מבעלי הדיגיטליות יש השגות בנושא? דבר נוסף הוא האם יש משמעות למעבדת פיתוח לכרטיס דיגיטלי? או שמה זה נתון לאיכות הצילום? צילמתי נוף מאילת והים יצא ממש חיוור... הצבעים לא היו חיים. השתמשתי ברזולוציה מקסמילית של 5 מגה פיקסל, מאידך תמונות שצולמו בחושך,פרצופים ומסעדות, יצאו חדות וחיות יותר. מהמעבדה לצילום נמסר לי שבגלל חשיפת יתר בצילומי הים הים יצא בהיר וחיוור...ובלי קשר הם אמרו שזהו החיסרון הדיגיטלי... תמונות בפיתוח יוצאות "מתות" לטענתם, בגלל שזה מלאכותי, מסך, ודיגיטאלי... היתכן? אשמח לשמוע מה דעתכם...

arnond

New member
מכפילים

לפי מה שקראתי (ללא נסיון אישי לצערי) הרב המוחלט של המכפילים (2X ומעלה) ממש לא מומלצים בגלל עיוותים ו vignetting. עוד דעות יש בשרשור הזה ב dpreview, וגם יש שם קישורים לא רעים לדעות נוספות. לגבי צבעים "מתים", אכן לדיגיטליות יש נטיה לחשיפת יתר וישנן גם מצלמות שמסיבות שונות נותנות צבעים רכים/מתים או בקיצור מזייפות. אין לזה שום קשר לכרטיס הזכרון (שבסך הכל שומר את המידע שהמצלמה מייצרת). הצעתי לך: לפני שליחת תמונות להדפסה, עבור עליהן בתוכנה הגרפית החביבה עליך ושחק עם הצבעים כך שימצאו חן בעינך. חשוב מאוד שפרופיל הצבע שאתה משתמש בו יתאים למצלמה שלך אחרת תקבל צבעים לא נכונים. מקווה שעזרתי.

nunimon

New member
זו הבעיה..

בקשר למכפילים תודה.. אני אעיין בשרשור... בקשר לתמונות: ראיתי את התמונות במחשב לפני והם נראו בסדר גמור... בפיתוח הם יצאו מתות. תראה לדוגמא את התמונה שצירפתי... דבר נוסף הוא איך אני יודע את פרופיל הצבע במצלמה שלי ואם היא מחייה או הורגת צבעים? שורה תחתונה אתה יודע אם זה גם קשור במעבדת הצילום? אם הם יכולים לשלוט בזה? תודה מראש..

arnond

New member
פרופילים

בספריה שבה מותקנת התוכנה של ה DIMAGE, מותקנים הפרופילים (קבצי ICC). כדי להשתמש בפרופיל של המצלמה שלך, הכנס להגדרות התצוגה של המחשב, כנס ל Settings, ואז לחץ על Advanced, ובחר ב Color Management. כעת תוכל להוסיף גם את הפרופיל הרצוי. הפרופיל לא מחייה או הורג את הצבעים. הוא בסך הכל משתדל להתאים את המסך למציאות (לא תמיד הכי נכון, אבל זה מה יש). גם במעבדה יש יכולת לשלוט על הגוונים. לא פעם עשו לי Auto levels בלי שביקשתי (ודפקו כמה הדפסות). אם אתה מדפיס במעבדה מקומית (חנות עם mini lab) אולי יהיו נחמדים וירשו לך לשבת ליד המפעיל (אבל אל תטפח ציפיות, המפעיל צריך להיות ממש משועמם ולא עמוס כדי שיסכים :) ). בהצלחה.

sergo

New member
לדעתי כדאי להשתמש במכפילים של

אותה חברה של דגם המצלמה שלך או כאלו המותאמות.

arnond

New member
למינולטה אין מכפילים

לסדרת ה Dimage 5/7/7I (למטיב ידיעתי). אשמח לגלות שטעיתי (וגם לקנות כזה אם המחיר סביר).

nunimon

New member
בשורה התחתונה

אני מבין שכן יש איזה אובדן של איכות בצילום הדיגיטלי...ההתמודדות זה בדרכים של השיפור תמונה במחשב או במעבדה. אז זה דבר שאני אצטרך ללמוד לחיות איתו.. בעצם אז איפה נוצר ההבדל בין כמות הפיקסלים? קניתי מצלמת 5MB פיקסל כדי להוציא מקסימום חדות...למה בעצם? אגב זה תופס גם במצלמות רפלקס הדיגיטליות,הניקון D-100 והקנון EOS-1 ?

arnond

New member
אין קשר ישיר

בין כמות הפיקסלי לחדות. בעקרון, המצלמות היותר טובות שנותנות חדות טובה יותר הן בעלות אופטיקה טובה בשילוב עם אלקטרוניקה טובה. הדעות חלוקות ביותר ויש הטוענים שהמצלמות של sony שיש להן עדשות של carl-zeiss (ואני לא נוקט עמדה כאן) נותנות את החדות הטובה ביותר. עוד עקרון שניתן לישם כאן, הוא שאם נשווה (תיאורטית) שתי תמונות זהות, אחת שצולמה ב Dimage 7i לעומת Dimage 5 לדוגמא (5MP מול 3.3MP), אזי ריבוי הפיקסלים ייצור הפרדה טובה יותר ולכן חדות טובה יותר - יותר פיקסלים על אותו שטח. זה תופס לגבי כל מצלמה דיגיטלית וגם לגבי פילם (אם מתיחסים לסוגי פילמים שונים).

Easy_Rider

New member
שאלה לאורי

התמונה שפרסמת בפורום אופנועים, צולמה בארץ ? יש עוד של אותו "מוצג" ?

nunimon

New member
יש בשפע...

התמונות צולמו בספרד... יש עוד דגמים .. אני אשלח בקרוב

ted

New member
המכפילים של פי 5 ופי 8 מתאימים

למצלמות דיגיטליות עם מפתח קטן, כדוגמת הניקון קולפיקסים. בכל מקרה, הם יוצרים VIGNETTING ברוב אורך הזום, חוץ משבמכסימום, ואיכותן האופטיות בינוניות מאוד מינוס. לאולימפוס יש מכפיל פי X1.7, שיתן לך 340 מ"מ (לא הבדל גדול) וכל השאר לא כדאי לגעת. אם ברצונך לשרוף 450 דולר על מכפיל X2 יש ל CENTURY PRECISION OPTICS כזה והוא לא רע. גם לאולימפוס יש מכפיל X3 שניתן עם קונסטרוקציה להתאים אותו למינולטה, עולה 600 דולר+. במחירים האלו כבר כדאי לשקול דיגיסקופינג (ראה כתבות בנושא), ושם תוכל לקבל אורכי מוקד של אלפי מילימטרים, ותחשוב על זה.... אני שוקל ברצינות להיכנס לנושא מהכיוון ההפוך - של יצרן - כי הבעייה כואבת להמון אנשים, גם לי. לפני שאתה נותן תמונה להדפסה, תריץ אוטולבל ותנסה במדפסת שלך לראות את התוצאות. מה שמספרים לך בחנות זה שטויות בריבוע.

nunimon

New member
שוב המון תודה...

אם מה שמספרים בחנויות זה שטויות אז למה בעצם הגוון חיוור? ומה התרומה של האוטולבל? איך אני כ"חסר" עין חדה יכול לדעת שהתמונות יצאו ברמה כשלפני שפיתחתי, ראיתי כל תמונה במחשב והם נראו בסדר גמור...

nunimon

New member
לעיניך הרואות..

אני אנסה בבית את עינין ההדפסה .. בקשר למכפילים, אני מצרף שתי תמונות סתמיות, שצילמתי עם המכפיל פי 2.5 של חברה לא מוכרת, בחנות צילום של הצלם נחום גוטמן. אני שוקל לקנות אותו אבל רגע לפני הייתי שמח לשמוע את דעתך המקצועית... התמונה הזאת עם המכפיל... תודה מראש

ted

New member
אי אפשר לשפוט. הצילום בלי המכפיל

מטושטש. צריך לצלם בחוץ במהירות חשיפה גבוהה למנוע את הטשטוש ואז אפשר להשוות. של מי המכפיל אתה יודע (היצרן?).

nunimon

New member
המכפיל של ...

אני לא יודע אם אתה מכיר את נחום גוטמן אבל הוא צלם משיכמו ומעלה... בכל מקרה הוא אומר שאלו עדשות הטובות בעולם ... חברה בשם BOUER.. לדעתי זו עדשה למצלמת וידאו.. מה גם שהמחיר שלה מגוחך... 349 שח... כמו המכפילים, גם לעדשות המקרו יש בעיות מסוימות? אני עדין מתלבט... בין טלה, וויד או מקרו... אחרי שגיליתי את המחירים והחסרונות של הטלה, החלטתי לבדוק אולי מעבר... יש השגות בנושא?

למעלה