היתכן שידור הסדרה ב-VOD?

bariko1

New member
היתכן שידור הסדרה ב-VOD?

שלום רב, לפני כמה שנים צפיתי בסדרה SG1 באדיקות. לאחר מכן, נטשתי את העניין גם בגלל מועד השידור הלא נוח (נכון שיש וידאו, אבל התעצלתי) ובעיקר בגלל העובדה ששמעתי על כל מיני שינויים העומדים להתרחש בצוות השחקנים, שינויים שממש לא היו לרוחי. בימים אלו, לאחר שקראתי שהגיעו כבר לעונה עשירית, החלטתי לחזור לסדרה, אבל לצורך כך היה לי ברור שיהיה צורך להשלים את העונות החסרות (וגם לרענן את הזיכרון מהפרקים שעוד הספקתי לראות) לאכזבתי, אני מבין שאין להשיג כתוביות בעברית, וגם הדיסקים שמציעים בחנויות הינם ללא תרגום! השאלה, האם ניסו כבר לפנות לערוץ הראשון בעניין האפשרות של רכישה פרטית מסודרת של כל העונות, כולל תרגום לעברית? (אם מישהו מחברי הפורום טרח להקליט את כל הפרקים על קלטות ווידאו, אני מוכן לרכוש ממנו) חוץ מזה, אולי הגיע הזמן שנארגן איזה עצומה לחברות הכבלים והלווין שישימו את הסדרה (כמו גם סדרות מד"ב אחרות) בערוצי ה"שלם וצפה" שלהם. כי מה שיש שם כיום, זה תכנים שאני לא הייתי צופה בהם, אפילו אם היו משלמים לי. פשוט קטסטרופה! תודה

מ א ג ר ט

New member
אני מניחה שזה כבר הועלה

הנושא חברות הכבלים, ואם אני לא טועה מישהו אמר שרק לערוץ 11 יש את הזכויות לשידור. מאיפה הפסקת לראות? בנוגע להשגת הפרקים, בקש ממישהו או חפש כאן קישור לפורום סטארגייט-הדור הבא, שם ישמחו להסביר לך דברים שאני מנועה מסיבות שונות לדבר עליהן כאן...

bariko1

New member
נכון, הערוץ הראשון מחזיק בזכויות...

, אבל אני בטוח שניתן להגיע להסדר, לפיו חברת הכבלים תשדר רק את העונות הקודמות, תמורת תשלום נאה כמובן. האמת שאני לא יודע בדיוק באיזה שלב הפסקתי לראות. זכור לי שהחמצתי את הפרקים הראשונים, ואז אחרי שלאט לאט התחלתי להבין "מי נגד מי", נכנסתי לסדרה חזק, עד שנאלצתי לנטוש... אין לי בעיה להשיג את הפרקים עצמם, המכשול זה הקטע של הכתוביות. בלעדיהם זה לא שווה שום דבר!

מ א ג ר ט

New member
ואני חוזרת,

שמישהו יתן לו קישור לפורום של סטארגייט הדור הבא... אני חושבת שזו הבעיה. אולי יש את זה בקישורים של הפורום?

Y. Welis

New member
אפשר גם לשלוח מייל למתרגמת

עליזה בר-מוחה, שמבקרת לעיתים בכנסים וחובבת מד"ב בכלל (הזדמן לי לדבר איתה בכמה הזדמנויות). גם אם החומר שברשותה תחת זכויות יוצרים, הרי שהיא תוכל לסייע בשמות מונחים וסטנדטיזציה (רק שימו לב לקרוא ל-Jonas 'ג'ונאס' ולא 'ג'ונס').

bariko1

New member
זה בסדר מצאתי כבר את הפורום בעצמי:)

הבנתי שהתחילו לתרגם פה ושם כמה פרקים בודדים, ולכן כתבתי בקשה לתרגם את כל הפרקים. הם ענו לי שכעת עם סיומה של SG1 יכול צוות המתרגמים להתפנות לעונות הקודמות, מתוך תקווה להגיע למאגר מסודר של כל העונות... אני לא סבור שהגברת בר מוחה תסכים להירתם למאמץ פיראטי. אני מצידי הייתי מוכן לשלם עבור כתוביות באופן חוקי...

bariko1

New member
התאכזבתי ...

לראות שלא הייתה כאן הענות להצעה שלי לארגן עצומה לחברות הכבלים והלווין. הבנתי שקהילת סטארגייט בתפוז ארגנה עצומת מחאה לערוץ הראשון - במטרה למחות על אי שידור העונה השביעית של סטארגייט. העצומה שאני מדבר עליה, היא מאבק הרבה יותר גדול מזה, וקשורה לא רק לסדרות סטארגייט, אלא לסדרות מד"ב ופנטזיה בכלל! Y. Welis , לא נעים להלחיץ. בכל מקרה, הגברת בר מוחה מוזמנת כמובן להצטרף לעבודה של צוות המתרגמים מהפורום המקביל.

מ א ג ר ט

New member
הרשו לי להזכיר לכם,

שהיה את ערוץ hot space , לצערי לפני שהיו לנו כבלים בבית, והריצו אותו למשך הקיץ, אבל זה לא היה פופלארי בכלל. את הסדרות שנרכו חילקו בין אקסטרא-הוט, ערוץ 3 וכל אלו. כיום, למען האמת, אין אף ערוץ שמאגד בתוכו באופן רשמי סדרות מד"ב, אבל הרבה סדרות טובות נרכשו לשידור בארץ- באטלסטאר על עונותיה השונות, סטארגייט, פיירפליי, פארסקייפ, הירווז וכו'. לדעתי עדיף שלא יהיה ערוץ סיינס-פיקשן כמו בחו"ל- תחשבו על כל אלו שיש להם אנטי לסדרות מד"ב (נגיד חברה שלי שטוענת שהיא שונאת מד"ב, אבל כשהיא במקרה ראתה בטלסטאר גלקטיקה איזה יום, היא כל כך נדלקה לזה, זה כמו שאני מעריצת סטארגייט. והיא שונאת מד"ב). כשמשדרים סדרות מד"ב בערוצים "ניטרליים", כמו ערוצי הסדרות השונים בכבלים ובלווין, אז יותר אנשים פתוחים לראות את זה. רוב האנשים לא יזמינו חבילת מד"ב, אבל אם הם יחשפו לזה בערוצים האחרים יש יתר סיכוי שהם יאהבו את זה!

bariko1

New member
קודם כל...

, ציבור חובבי המד"ב והפנטזיה הוא לא כזה גדול, אז מראש אי אפשר היה לצפות לפופולאריות גדולה. חוץ מזה, הסדרות ששידרו באותו ערוץ hot space לא היו מהמשובחות (לפחות לא לטעמי).אני משוכנע שסטארגייט, או אחת הסדרות של "מסע בין כוכבים" היו משפרים את המאזן... ואם לא יהיה ערוץ נישה של סיינס-פיקשן (למרות שאני לא רואה שום סיבה שלא יהיה דבר כזה), אז הצעתי שלפחות יכניסו כמה סדרות כאלה ל=VOD שלהם. מי שרוצה לצפות שישלם...

מ א ג ר ט

New member
לדעתי דווקא זה לא נכון-

כידוע לכם, בעידן הדודות, אם לא יאכילו אותנו בכפית (עם שעות שידור קבועות בערוצים) אז כולנו נעבור להורדה מהאינרנט. מי ישלם על VOD על סדרות שהוא יכול להוריד בהינף עכבר? ואני חוזרת חנקודת החשיפה- המטרה היא גם לחשוף צופים חדשים (בעזרת יס2 לדוגמא ששידרו המון מד"ב/אימה בקיץ) והמנה בVOD לא בדיוק פתוחה לקהל המזפזים הרחב (תכל'ס, כמה מכם הגיעו לסטארגייט בגלל המלצה שלא בגלל שיטוט כלשהו?)

למעלה