היתה לנו חולדה בבית....

היתה לנו חולדה בבית....

לפני כמה ימים ראיתי איזה יצור שחור רץ לכיוון ארון המטבח. המטבח היה חשוך אבל היה נדמה לי שזה עכבר גדול. כלומר, חולדה. הזעקתי את בעלי. בדקתי בארונות ולא ראינו כלום. בעלי אמר שאולי זה היה צל של איזה מקק טועה או אולי גינגה שהיתה במטבח. אבל זה לא היה הגיוני. פתח הביוב במקלחת היה פתוח. למחרת סגרתי אותו בתקווה שאם היתה חולדה - היא חזרה לביוב. מה שכן, באותו ערב בל היתה נראית לי נלהבת, סקרנית מכרגיל ומרחרחת בכל פינה במטבח. בימים שלאחר מכן חיפשתי עקבות (גללים, משהו מכורסם) ולא מצאתי כלום היום אחה"צ עמדתי במטבחון והנה בל וגינגה רצות לכיווני ומנסים לתפוס משהו מאחרי התנור. אף ילד לא זרק לנם כדור ולא הבנתי מה הן מחפשות (אם זה היה מקק מזדמן - רק גינגה היתה רודפת אחריו. בל אדישה לקיומם). אמרתי לכלבות לצאת מהמטבחון, יצאתי גם אני וכשחזרתי כעבור רגע בדיוק במרום שעמדתי עמדה לה חולדה ולא זזה. חייבת לציין שזו חיה יפיפיה. אף פעם לא ראיתי חולדה רגילה מקרוב. והיא עמדה כמו פסל ששאלתי את כצמי אם יש לילדים צעצוע בצורת חולדה.. הזעקתי את בעלי. סגרנו בקרש את הכניסה למטבחון ובעלי נגע בחולדה בעזרת מטאטא. היא זזה קצת ונשכבה. רק אז ראינו שיש לה דם באמצע הזנב. בקיצור, היא ניסתה במשך היום ללכת משם אבל צלעה. בסוף היום היא מתה (לא יכלנו לפנות אותה בחג כי יש בעיה עם הרמת בע"ח בשבת וחג. עכשיו, כיון שהיא כנראה רצה וברחה מהכלבים שניה לפני - אני מניחה שהיא היתה בריאה ומהירה. אז סביר בעיני שבל הצליחה לנגוס בה שניה לפני שהיא ברחה למאחרי התנור. מצד אחד, מגיע צלש לבל ששומרת על הבית גם מפני חולדות. מצד שני, הנשיכה שלה בחולדה לא יכולה להדביק אותה באיזו מחלה? ושאלה שניה : בל היא ציידת. בטיולים היא יוצאת מגידרה כדי להגיע לחתולי הרחוב. אצלנו בבית היא כבר "רצחה" אוגר שברח לנו מהכלוב (זו היא בטוח. גינגה צדה רק כדורים...). לאחרונה עולה אצלנו המחשבה בבית להביא גור חתולים לבת שלנו (שמאד אוהבת את כל משפחת החתוליים באשר הם). השאלה אם זה חכם להביא חתול, אפילו גור, לבית שבו הכלבה מראה נטיה לתקיפת יצורים קטנים? האם יש סיכוי שהיא "תבין" שהחתול הגור הזה הוא עכשיו חלק מהבית ולא מטרה לתקיפה?

marx04

New member
תודה על השיתוף

שלום אניאורחת,

תודה על השיתוף, וכל הכבוד לבל על היכולת ועל המהירות.
אני במקומך לא הייתי מכניס חתול לבית, גם לא גור.
סביר להניח שבל תנסה לצוד את החתלתול.
כמובן, יתכן שלא, אבל אם יתברר שהיא מגלה תוקפנות כלפי החתלתול, הדבר ידרוש מכם לא מעט זמן ומאמץ כדי לנסות לאלף אותה להתנהג אחרת, וגם אז לא בטוח שהיא תחדל לחלוטין מניסיונות ציד החתול.

בברכה,

אורי.

זה לא "אפילו גור"... זה בפרט גור..

הגורים מצייצים כמו צעצועים דבר המעורר את יצר התקיפה אצל כלבים...
הרבה מאוד גורי חתולים נהרגים על ידי כלבים, ולדעתי לא יהיה הבדל לגבי
הכלבה אם זה אוגר או גור חתולים ומהר מאוד תנסה, ואולי גם תצליח להורגו...
אם אתם חושבים על הבאת חתול הביתה, הייתי מקדימה את הדבר בהדרכה
מפורטת של מאלף, ורק ב"אישורו".
מצד שני - נוכח התגובות שלך של "כל הכבוד לכלבה שהרגה חולדה" + רצחה במרכאות - כלומר - קלות הראש שאת מייחסת להרג חיות, לא בטוח שהבית שלכם הוא מקום בטוח לחיות קטנות.

בל נפגשה פעמיים עם גורי כלבים

אחד בן שבועיים ועוד שלושה בני חודשיים בער . היא מאד התעניינה ורחרחה - אבל לא תקפה. מדובר אמנם בגורי כלבים. השאלה אם היא "תזהה" שמדובר בגור גם אם אלו חתולים. לצערי אין בסביבתנו אנשים עם גורי חתולים שהייתי יכולה לבדוק בהשגחה איך היא תגיב. נראה. לגבי ההערה האחרונה שלך : על האוגר הצטערנו מאד. זו היתה אוגרת סורית מאד ידידותית. היא הצליחה להזיז את פתח הכלוב ולצאת כשלא היינו בבית. כשחזרנו היא כבר היתה מתה. לגבי החטלדה : לגמרי מגיע לבל צלש. אני לא רוצה חולדות אצלי בבית. זו חיה מזיקה, מכרסמת, לעתים נושכת, עמוסה בכל מיני נגיפים וחיידקים. ממש לא "חיה קטנה ומסכנה". (אבל מאד יפה האמת...).

גורי כלבים וגורי חתולים זה עולם אחר !!

זה כמעט כמו שתגידי שאנשים לא אוכלים "גורי אדם",
אז לא יאכלו "גורי פרה", למשל...
הכלבים ניחנו בחוש ריח מדהים, ובהחלט עושים הפרדה
מוחלטת בין חתולים / כלבים וגוריהם !
חוזרת על עצתי - אם אתם חושבים להכניס הביתה חתול -
חיוני להקדים אילוף מסודר ומקצועי כדי למנוע טרגדייה !

עומר TT

New member
אני דווקא לא הייתי כל כך נחרץ

ראשית, כלבים יודעים להבחין שמה שנמצא מולם זה גור, גם אם הוא לא גור כלבים והם נוטים להיות פחות תוקפניים כלפי גורים. שנית, כלבים רבים מבחינים בין החתולים 'שלהם' לבין חתולים אחרים ואני מכיר כלבה שמבדילה בין חתולי בית לחתולי רחוב, גם כשאלה חתולים של בתים זרים, בהתנהגות שלה כלפיהם.
יש כמובן צורך בהרגלה בהשגחה בהתחלה, אבל לא הייתי קופץ וקובע שמדובר בסכנת חיים לחתול ושנדרש אילוף מקדים ללא היכרות אישית עם הנפשות הפועלות.

ה"היכרות" ובעקבותיה הנחרצות נובעים...

מדברי השואלת עצמה:
"השאלה אם זה חכם להביא חתול, אפילו גור, לבית שבו הכלבה מראה נטיה לתקיפת יצורים קטנים"...
לא כל כלב מראה נטיה לתקוף גורים.. למשל אצל הכלבה שלי הייתי שוקלת להביא
הביתה חתול, ללא חשש מיוחד (וכדבריך - בליווי הרגלה והשגחה)...
לעומת זאת אני מכירה כלבים רבים שתאורם דומה לתאור שמביאה פותחת השרשור ואין לי כלל ספק שמסוכן ביותר להפגיש אותם עם חתול, ובמיוחד עם גור חתולים, ללא הכנה מתאימה... התגובה של כלבים כאלה היא חדה , אינסטנקטיבית ומהירה , וברוב הפעמים כלב כזה יהרוג את החיה, אם רק יצליח בכך ... נוכחתי פעמים רבות מדי בכלבים המסבים צער רב לבעליהם בהתנהגות כזאת (גם אם הכלב קשוב, ממושמע ורגוע מטבעו) ... לכן בהחלט ראוי להיערך בהתאם כשמדובר על כלב שמגלה סימנים ברורים לתקיפת חיות קטנות.

marx04

New member
הערתך האחרונה ממש לא במקום

שלום לך,

הערתך האחרונה ממש לא במקום.
זהו פורום כלבים ואוהבי כלבים, לא פורום זכויות בעלי חיים.
אדם יכול לאהוב כלבים ולטפל בהם ולגדל אותם באופן מושלם, ובמקביל להדביר מזיקים ואף להיות שווה נפש לקטילת בעלי חיים אחרים על ידי הכלבים שלו (מבלי שהוא יזם אותה).
כלב הוא חיה טורפת, ובאופן טבעי הוא מנסה לצוד.
כלבים רבים הם אכן ציידים מוכשרים, ולגיטימי לגמרי בעיני לאפשר להם לצוד כאוות נפשם.
באופן אישי, אינני מנסה למנוע מהכלבות שלי לצוד בחצר הבית כל חיה שמעזה להיכנס לחצר. באופן לא מפתיע, הן לא מצליחות לצוד חתולים, למרות שיש הרבה בסביבה (בעיקר כי החתולים נזהרים לא להיכנס לחצר), אבל הן כן מצליחות לצוד ציפורים קטנות ומקקים.

בברכה,

אורי.

כבר היה שרשור בנושא זה...

ואכן אני מתנגדת לעמדתך בנושא, גם בהקשר שאתה מביא פה,
ועל אחת כמה וכמה כשמדובר בהבאת בעל חיים נוסף (חתול), שעלול להימצא
בסכנת חיים בנסיבות המתוארות על ידי פותחת השרשור בקירבת בעל חיים שכבר נמצא בדירה (כלב)...

לכן אני מוצאת את הערתי בהחלט במקום (אמנם בניסוח פחות בוטה מזה שהשתמשתי בו) -
אני מקווה ומאמינה שגם אתה בעד דיון והעלאת דעות ועמדות בפורום זה, שלאו
דוקא חופפות את שלך...

marx04

New member
כמובן זכותך להביע דעתך, וזכותי להביע דעתי

שלום לך,

כן, אנחנו חלוקים בנושא זה, ואכן אני סבור שהערתך שגןוה ואינה במקומה.
יחד עם זאת, כפי שנכתב בתקנון הפורום: "כל אחד מוזמן לבטא את עמדותיו ולהביע את דעתו בחופשיות, יהיו עמדותיו אשר יהיו, אך יש להקפיד על תרבות דיבור נעימה וראויה בפורום."
הפורום נועד להחלפת דעות, בהחלט גם מנוגדות, וכל עוד אנו שומרים על תרבות דיבור נאותה נמשיך, מן הסתם, להתדיין ולהתווכח.

בברכה,

אורי.

nati6589884

New member
אני מסכים איתך.

לא צריך לקחת סיכון ולסכן את החיים של בעל חיים אחר זה לא אחראי לא נכון ואף טיפשי ואפילו די אכזרי אם נהיה יותר תקיפים במיוחד שאתה יודע שיש סיכוי שזה יקרה ואתה מוכן לקחת את הסיכון לכן אני נוטה מאוד להסכים איתך שלא כדאי - אני לא הייתי לוקח שום סיכון.

KallaGLP

New member
תראי, אני דווקא מרגישה כמוך, מהבחינה הזו

שזה עצוב לי ומתכווץ לי הלב כשחיית מחמד שלי צדה בעל חיים, אך מצד שני אני מבינה את הפרגון לכלבה על כך שהיא "שומרת" על הבית. אצלי הכלב דווקא לא צד, אך החתולים, במיוחד אחד מהם, בהחלט כן. היו כמה פעמים שהוא הגיע עם עכבר (או בעל חיים קטן אחר) חי בפה והצלחנו איכשהו להפריד ביניהם ולהניח לבעל החיים להימלט. אך היו גם פעמים רבות שלא. אז נכון, זה קצת עצוב, אך מצד שני גם גורם למעין גאוות יחידה על כך שהחתול הוא צייד כזה טוב ושומר על הבית מפני מזיקים. המצב הזה לא פעם גורם להומור שחור, מה לעשות. כלב וחתול הם חיות טורפות, זו דרכו של עולם, ובמקרים שהעניין לא בשליטתנו - מה בדיוק אנחנו אמורים לעשות? להיות באבל מתמיד על כל חיה שנטרפת? על כל חרק? (ומבחינה עקרונית אין הבדל בין עכבר לג'וק, אבל משום מה להדביר חרקים זה בסדר.) אז אנחנו מגבילים את בעלי החיים שלנו לחצר הבית בלבד, יש לנו גדר גבוהה, אבל מה לעשות וחיות בר בכל זאת נכנסות לחצר או לבית? יתר על כן, יש לנו נחשים, דביבונים ובעלי חיים אחרים בחצר שבעצמם טורפים חיות אחרות, אז מה? אי אפשר כל הזמן להתאבל על זה. מתייחסים לזה כחלק בלתי נמנע מהחיים, כועסים על הצייד בנימה סלחנית ומשועשעת משהו ועוברים הלאה.

אני מבינה מה שאת אומרת...

ולפעמים זה גם מנגנון הגנה של אנשים להתייחס לעניין בהומור...

בכל זאת העליתי את העניין במיוחד בהקשר בו פותחת השרשור
מעלה אפשרות להביא חתול לבית בו יש כלב... לנושא הזה, לדעתי,
צריך להתייחס ברצינות יתרה ובזהירות מירבית, שכן, לפי התאור של
הכלבה זה עלול להיות מסוכן... בהקשר זה צריך להיות מאוד זהירים,
ולדעת שאם עכשיו הכלבה תקפה חולדה, מחר היא עלולה לתקוף חתול...
(ומודה שהתיאור של גסיסת החולדה ומותה ואחר כך השמחה על כך, העלה את רמת התוקפנות בתגובתי)...

KallaGLP

New member
מסכימה איתך שנדרשת כאן זהירות, עם זה לא התווכחתי לרגע.

אין לי כלום נגד חולדות בטבע

רק שלא יכנסו אלי הביתה. וכן. שמחתי שהחולדה מתה ולא הייתי צריכה לחפש אותה במוצאי החג או להוציא אותה מביתי כשהיא פצועה חולדה זו חיה מדהימה לא רק ביופי אלא גם באנטלגנציה ובמערך החברתי שלה - אבל היא גם חיה מזיקה מאד שיכולה גם להיות מסוכנת לאדם. לי יש ילדים קטנים בבית ולא מתאים לי שתחיה אצלי חולדה. לכן אני שמחה מאד שבל הרגה אותה. אגב, אם היית מוצאת חולדה פצועה בביתך היית מטפלת בה? לוקחת לוטרינר? מה בדיוק?

nati6589884

New member
לא הייתי רוצה שהכלב שלי יהרוג שום חיה.

גם לא חולדה אני די חובב מכרסמים אז במיוחד שלא שיהרוג מכרסמים. אבל אני מבין את החשש ואת הפחד. אבל אני יכול להבין כאלו שנרתעים גם מלהרוג חולדה וכן גם חרקים
למשל אני. לא הורג שום חיה גם אם היא מפריע. והתשובה היא כן אם אני הייתי מוצא חולדה פצועה הייתי מטפל בה ואם הייתה לי אפשרות גם משאיר אותה אני מאוהב במכרסמים אבל חולדה חיה קצת מפחידה זה נכון. אפילו שהשאלה לא הופנתה עלי הרגשתי צורך לומר שקיימים אנשים שמרחמים על כל החיות ולא יכולים לראות שיפגעו בהם בשום אופן.

nati6589884

New member
אני רואה בצייד של בעלי חיים גם על ידי בעלי חיים.

כמובן שהם מבויתיים ( כלומר שאיןו להם צורך ממשי לטרף ושהם תלוים באדם ב בהקשר של כלבים שאפשר לאלף ) ובעני זהדבר אכזרי אני אישית לא מסוגל לצפות בזה ולא רואה בזה שום הומר שחור רואה בזה אכזריות נטו. נשבר לי הלב. לכן בעניי זה ממש אבל ממש לא משעשע החיה שלך לא אמורה להרוג חיות אחרות כי אין לה צורך בזה. אני חושב שצריך להרגיל בעלי חיים לאוהב אחד את השני. הכלב שלי לעולם לא יפגע בשום בעל חיים במיוחד שהוא לידי כי הוא יודע מה התוצאה. בעניי חשוב לחנך את בעלי החיים לא לתקוף בטח שזה כלב שזה חתול זה מאוד מורכב ואני מבין. אבל לא רואה שום שעשוע בזה. ובעניי אי אפשר

להשוואות בין חרקים לעכברים זה שונה לחלוטין יונקים יש להם רגשות מפותחים היו לי מכרסמים שהם כמו כלב ממש שהיה לי קשר מדהים איתם. לכן לא נראה לי זה נכון בכלל. לחרק אין רגשות כנראה לפחות לא מפותחים. לעכבר יש ועוד איך בתור אחד שגידל מכרסמים והרבה ואהב והתאהב בהם ברמות הכי גבהות. הם יצורים מדהמים ושונא לראות פגיעה בם ולא יתן לעולם שזה יקרה. והחתול שלי הרג לי כבר תוכי וניסה תארנב ותמיד הגנתי. זה לפחות גישיתי וכל אחד וגישתו...

KallaGLP

New member
לא, במקרים רבים לא ניתן לאלף בעלי חיים, גם מבויתים, לא לצוד.

עם כלבים זה לפעמים עוד מצליח, אם כי כלבים שיש להם דחף לצוד הרבה פעמים לא ניתנים לאילוף לא לעשות זאת. אבל עם חתולים אין שום סיכוי שבעולם. חתול זו לא חיה שניתנת לאילוף, בטח לא בתחום הזה. הצייד של החתול לא אכזרי, הוא חלק מהטבע שלוף הוא נועד להיות צייד. אני ממש לא נהנית מזה שהוא צד ואם יש לי אפשרות ואני רואה אותו בפעולה או שיש לי אפשרות להציל את החיה שהוא צד - אני כאמור תמיד מונעת את ההרג. אין לי כל אפשרות לעשות מעבר למה שאני כבר עושה. וכן, הומור שחור הוא דרך בריאה להתמודד עם העובדה שכך בנוי העולם שלנו.

nati6589884

New member
כן נכון לא אפשרי לאלף חתול את צודקת.

אבל עדיין אותי זה לא מצחיק. ואני גם לא בא בטענות עליך ממש לא רק אומר שלי זה מאוד קשה. ולי זה כואב זה הכל.

מי אמר שלמקקים אין רגשות?

מחקרים רבים על מקקים מראים דיש תקשורת טובה ביניהם, הם מזהים זה את זה ולא סתם מתרוצצים ... כשהחולדה היתה פצועה הילדים שלי הציעו חקחת אותה בצאת החג לוטרינר.... ניסיתי לדמיין את תגובת הוטרינרית שלנו אם אגיע למרפאתה עם חולדת פרא פצועה.... לא "מצחיק" אותי שבל הרגה את החולדה - אבל אני שמחה שהיא מראה יכולת ורצון להרחיק מזיקים. גם אני אוהבת מכרסמים והיו לי ארנבונים ואוגרים. אבל יש גבול למה שאני מוכנה שיסתובב לי בבית. והגבול בהחלט לא מאפשר כניסת חרקים, עכברים וחולדות!

למעלה