היתה לי התגלות!

רנסנסי

New member
רשמתי הכל בשבילכם:

בשני, בשישי לחודש ואני בתוך הגולה באיילון אשר על נהר ירקון נפתחו השמיים ויהי דבר אדני אלי לאמור: בן אדם! עד מתי אתה פוסח על שני הסעיפים? אם אלוהים אני איה כבודי ואם המערב לך אחריו! ואומר: הלא אני ידעתי כי שוא עבודתך ואיך אלך קדורנית מפניך? ויאמר: אם לא חפצת לעבדני בכל לבבך ובכל נפשך, קום לך לך אל תל אביב העיר הגדולה אשר בה איש ואשה ובהמה רבה ועבוד שם את אלוהי נכר הארץ. ואתחנן אל אדני בעת ההיא לאמר: אדני אלוהים, איך אניח את נערי עם החמורים פה וכי לא ירע בעיני על הנערים ועל אמתך? ואיך אלך לי מארצי ומולדתי ובית אבי אל הגוים הרבים והעצומים האלה אשר לא ידעתי? ויאמר אלי: לא תהיה תפארתך על הדרך הזה אשר אתה הולך עליה כי הנה יום בא וקמה עליך רעה מתוך ביתך, בן לא יכבד אב ואשה את איש חיקה לא תאבה עוד, הנך רואה את בניך ובנותיך נתונים לעם אחר ואין לאל ידך להושיע. ואראה את אדוני קם ממקומו ושוליו מתרחקים. ואזעק: אל תלך! בבקשה אל תלך! אל תותר את עבדך כבן בליעל ועבדך ירא את האלוהים מנעוריו עד כי נגה עליו אור התבונה ויפקחו עיניו ויאמר אלי: ראה, נתתי לפניך את דרך עץ החיים ודרך עץ הדעת ובחרת באשר תבחר. ואבך ואזעק: אתה אלוהי השמיים והארץ אשר לפניך תכרע כל ברך ותרצע כל אוזן וכי לא תוכל לחרוג עבורי מהנהלים ולסדר לי איזה משהו ככה בקטנה? ויאמר: אני רק לספר על עצמי ידעתי ואתה את בעיותיך בכוחות עצמך תפתור. ואומר: האתה הוא האל המגלומן אוהב הערצת הקהל ושותה בצמא את קרבנותיו? ויאמר: אני. ואומר: ואם אל אתה איה כוחך? ויאמר: לו היה לאל ידי לעשות עמך מאומה, כי עתה לא היינו מנהלים שיחה ברוח ידידותית זו ואומר: אהה אדוני אלוהים... ויאמר: עלית עלי, עתה הניחה לי ואשובה ואלכה למקומי ואומר: לא אשלחך עד אם אשר נפרד כמו שצריך ויאמר: לו יהי כדבריך, הבה נפרד כידידים ונקום ונלחץ איש ידי אחיו בדיפלומטיות זרה ונטולת אינטימיות ויעלם לו כלעומת שבא ואנוכי נותרתי לבדי בדד כערער בערבה בארץ צייה וצלמוות עייף ומפוחד ואובד עצות

גדול!

למעלה