היש עיצה?

עדי10711

New member
היש עיצה?

בוקר טוב, יש לי בת בת 14 חודשים שהינה אכלנית קטנה ובררנית גדולה. היא אוהבת מאוד עוף בגריל (קנוי מהסופר) קניתי שוקיים הודו וחשבתי שאולי אוכל להכין משהו כזה צלוי או אולי עם רוטב טעים... הבעיה היא שאין לי מושג. אני לא בשלנית גדולה וזקוקה לעזרה. האם מישהו יכול להציע לי איך לבשל השוקיים האלה שתקועים לי במקרר? ואולי גם יש לכם מושג איך צולים עוף ואיזה תבלינים צריך כדי שיצא טעים כמו בסופר? רב תודות.

pirge

New member
עוף במלח עוף צלוי

במלח עם תוספת תפוחי אדמה מאת:פירגה עוף גדול ועסיסי עם העור תפוחי אדמה גדולים ---כמה שרוצים למרינדה : 4-5 כפות שמן זית 2 כפות פפריקה מתוקה קורט קינמון 1 כף רוטב סויה 1 כפות יין או כף חומץ 1 כף קטשופ 2 כפות סילאן קורט פלפל שחור+מעט מלח כף רוטב צ'ילי מתוק לערבב הכל ביחד. למרוח היטב את העוף מבחוץ בפנים הבטן להכניס תפוז/לימון שלם לקלף תפוחי אדמה גדולים ולהשאיר שלמים - לחרוץ מעט -למרוח אותם בשמן זית,פפריקה,מלח ופלפל לעטוף כל תפוח בנפרד - - עם ניר כסף להניח ניר אפיה כפול בתחתית תבנית גדולה לפזר מסביב לתבנית קילו מלח גס ---באמצע שיישאר נקי בלי מלח העוף באמצע התבנית (על הבטן) ותפוחי האדמה מעל למלח. לאפות 30 דקות בחום 200 ולהוריד את החום ל-175 להמשך אפיה כ-50 דקות נוספות. לא חובה להפוך את העוף במהלך האפיה. להגיש מיד. תהנו

עדי10711

New member
../images/Emo24.gifתודה רבה פירגה

זה באמת נראה מעורר תיאבון ואני אנסה. מדוע צריך (כל כך הרבה) מלח? אך בנתיים אני תקועה עם השוקיים האלה (הודו) מה עושים? איך מכינים? חשבתי שאולי אוכל לחתוך לחתיחות ולבשל ללא העצם אבל אין לי מושג איך להמשיך יש לך רעיון בשבילי? תודהה

pirge

New member
תחפשי מתכון לבישול ולא לאפיה. בבקשה.אני

לא הכנתי שוקי הודו. באפיה יצא יבש.

pirge

New member
למתכון הזה חייבים קילו מלח. המלח מפריש

חומר שצולה את העוף "כמו בסופר" .

עדי10711

New member
פירגה, מה דעתך על

המתכון הזה שנתת לי אך עם שוקיים של הודו במקום עוף? נראה לי שאנסה אך אכנס יותר מאוחר לראות מה דעתך. נראה לי שאת כוהנת גדולה בבישול! אנסה מחר ואספר איך יצא. המון תודה.

נתתי פה לא מזמן מתכון לשוקי הודו פעם הבאה

תקני עוף רגיל ולא הודו, שוקי עוף רגיל, ותעשי אותו עם תיבול של פפריקה מתוקה, מלח, כורכום, כמון, ופלפל שחור, ומעט סילאן או דבש את לא חייבת ויצא לך כמו בסופר................ עם שוקיים של הודו יצא לך קצת יבש אני ממליצה לך לבשל אותו ברוטב, לטגן בצל עם רסק עגבניות ומעט שום, לתבל עם התבלינים שכתבתי למעלה, להוסיף מים, להוסיף את השוקיים ולבשל, את יכולה להוסיף גם ירקות. בהצלחה

pirge

New member
עוף בניר כסף../images/Emo3.gif - מתכון משופר ומתוקן

מתכנית טלויזיה הביאה לפורום פירגה העוף יוצא מאד עסיסי ורך חלקי עוף הכל מתאים:כרעיים,פולקיות,כנפיים,חזה.... שמים בקערה שמן זית+תיבול+שום פרוס+סילאן+פפריקה טובלים את העופות במרינדה----- עוטפים כל חלק בנפרד הרמטי בניר כסף (שיהיה ממש אטום) מניחים בתבנית מצופה בניר אפיה אופים בחום 200 מעלות אחרי שעה ורבע בודקים ומחליטים אם להוציא או להמשיך באפיה כדאי להכניס בין העופות תפוחי אדמה/בטטות שלמים בקליפתם .(לא חובה לעטוף את תפוחי האדמה/בטטה) מיד אחרי האפיה להגיש ולהנות תהנו

pirge

New member
שושי,תודה ששמת לב . לא הספקתי לעדכן אותך.

המתכון הישן יוצא טוב.אבל לדעתי קריספי ושחום מדי. לכן, עדיף שבאופן ההכנה הנוכחי תהיה שליטה ובקרה תוך כדי אפיה. את יכולה למחוק את הישן ולהכניס את המתכון הזה? תודה רבה.

חוברת מס' 5 - ת ו ק נ ה -נמצאת כבר בקישורים

פירגה ביקשה לתקן את המתכון עם כרעי העוף בנייר כסף.

כנפי הודיה /שוקיים/שוקיים עוף הרוטב עסיסי

כנפיים כמספר הסועדים,ניתן להכין עם שוקיים,יתכן שמשך הבישול יתארך.לחילופין :להכין עם חלקי עוף שונים,עם השריה קצרה של כמה שעות 1 בצל גדול פרוס 1 גזר פרוס לטבעות 2 כפות קונפיטורה או ריבה משובחת 3 כפות רוטב סויה 1/2 כוס יין אדום 1/2 כפית פלפל שחור 2-3 עלי דפנה 1/2 כפית פלפל אנגלי טחון או 4 גרגירים שלמים 1 כף קטשופ 2 כפיות פפריקה מתוקה לבחירה 1 כפית פפריקה חריפה 1 כף חרדל לבחירה לערבב את כל חומרי המשרה ,להשהות לילה עם הכנפיים במקרר. אני משאירה אפילו יומיים.לא מוסיפה מלח,הכנפיים מלוחות. לבישול: לטגן בצל גדול פרוס להוסיף את הכנפיים,לאחר שהספגנו אותם עם מגבת נייר מהנוזלים,לטגן מעט שיזהיבו קלות,להוסיף את כל חומרי המשרה מלבד הגזר,אותו לזרוק ,להוסיף טרי חדש. לבשל עד שמתרכך.ניתן לבשל בסיר לחץ. התבשיל יוצא חום ,ומאוד עסיסי,רצוי להוסיף תפוח אדמה אחד או שניים 20 דק' לפני סוף הבישול{בסיר רגיל}בסיר לחץ הזמן משתנה. מגישים על פידאיוס,שיספוג את כל הרוטב או על אורז צהוב,או קוסקוס או פתיתים פידאוס-איטריות כתוספת לטגן ב 2 כפות שמן חצי חבילת איטריות דקות למרק,עד שמזהיבות קלות. זהירות נשרף מהר.לערבב כל הזמן.להוסיף: מלח פלפל שחור מעט כמון מים רותחים עד גובה האיטריות ועוד אצבע,מעל.כמו לפתיתים. לא להוסיף יותר מידי,כדי לא להפוך לבצק. לבשל על אש קטנה עד להתרככות בערך 15 דק' להגיש עם כנפי הודיה והרבה רוטב מעל מקור::עידית

שוקי הודו

ניסיתי פעם לצלות שוקי הודו בתנור ויצא לי כנראה לא מבושל מספיק כי היה קשה ללעוס. מה שעשינו זה חתכנו את הבשר לחתיכות בלי העצם וצלינו על מחבת חשמלית. יצא טעים מאוד.

למעלה