היש יודע

היש יודע

האם יש מקור הלכתי לכך שאסור לבת שיער פזור וארוך? בכל הספרים שראיתי הניסוח היה מסוג "לא ראוי"\ "מעיקר הדין אין איסור אבל.." \ "לא נהגו בנות.." אם כן אשמח לקבל מקור.תודה

זימj

New member
זה לא צנוע

גם אין מקור שאסור לאשה ללכת בחצאית מעל הברך זה פשוט דבר מובן מאליו, ואשה נשואה שהולכת בשוק וראשה פרוע מובא בגמרא שהיא נקראת עוברת על דת יהודית

איך הגעת למסכת כתובות ?

``ופרע את ראש האישה`` = ``גדל פרע שיער ראשו`` האמור בנזיר = ``ראשו לא יפרע`` האמור בכה``ג. וכשם שאין לומר שעל הנזיר לילך גלוי ראש, כך לא ידעתי מהיכן למדו ההיתר לקרוע את בגדיה עד שמגלה את ליבה? מאחר שכבר יצא יד``ח פריעה בסתירת מחלפות ראשה !

נשששמה,

תרגישי חופשי. תלכי איך שבא לך. כשתרצי באמת להיות צנועה את כבר תרגישי לבד מה צנוע ומה לא.

אני ממש

אבל ממש לא מסכימה איתך.אני מעונינת לקיים את ההלכה ולא מוסכמות חברתיות לכן אני מעונינת לדעת מהיא ההלכה

שוב אותן תשובות

יש הלכה ויש לכסות ברך ומרפקים זה כתוב בהלכה אבל על שיער לא ראיתי שכתוב בשום מקום

19אריאל

New member
סחטן על הניק...

אז גם את כמוני אוהבת לשאול שאלות ששוברות את כל המוסכמות אבל אין לאף אחד תשובה עליהן... צ`מעי, אם כתוב שלא ראוי משמע שמעיקר הדין מותר, אבל לא ראוי ואני בהחלט מבין למה לא ראוי. אממממ דעתי האישית...? זה דווקא מאוד יפה... =]

לא יודע אם זה אסור אבל זה הכי יפה.

תעשי מה שבאלך...כל עוד זה לא עברה.לא חשוב מה נהוג בחברה...

יש דבר שניקרא "הוראת שעה"

וכיום זה מה שהרבנים מחליטים שצריך לאותו דור. . .ויש המון רבנים שכותבים בענין.

איזה קטע מטומטם..

לבחורה אסור פזור ולאישה שמתחתנת מותר פאה פזורה? שדווקא היא זו שלא צריכה למשוך בברים.. איזה קטע דפוק..

לאישה נשואה החומרה הרבה יותר גדולה

אבל כאן את חורגת מענייני אסור ומותר ונכנסת לענייני מקובלות חברתית. עובדה ידועה ועצובה היא שמרבית הפאות הן ארוכות, יפיפיות, ומושכות. אבל מאי, צריך להחליט למי אנחנו עבדים להקב"ה או לחברה החרדית.

לא יודע עם אסור אבל....

יש בזה כמה בעיות ביהדות... שאם תעשי אחד ועוד אחד זה יהיה הלכה. אז ככה. א. לא זוכר איפה בדיוק, אבל בשו``ע מובא שזה גאוה. ב. זוהי פריצות משום משיכת עיניים וזה כבר גרמא של הרהור. (לא מפרט). ג. מובא סיפור במדרש או איפה שהוא על אחד שהגיע לידו נסיון של זנות. ושמה מפורט וכתוב שהיא הגיע עם שיער פרוע (קרי פזור). יוצא שזה פריצות. ד. זה יכול לגרום ל בעיות עם בנים וכדו` ועל ידי זה זה איסור. אבל זה במחינד שכלית. בהצלחה בהחלטה!,.

לא יודע עם אסור אבל....

יש בזה כמה בעיות ביהדות... שאם תעשי אחד ועוד אחד זה יהיה הלכה. אז ככה. א. לא זוכר איפה בדיוק, אבל בשו``ע מובא שזה גאוה. ב. זוהי פריצות משום משיכת עיניים וזה כבר גרמא של הרהור. (לא מפרט). ג. מובא סיפור במדרש או איפה שהוא על אחד שהגיע לידו נסיון של זנות. ושמה מפורט וכתוב שהיא הגיע עם שיער פרוע (קרי פזור). יוצא שזה פריצות. ד. זה יכול לגרום ל בעיות עם בנים וכדו` ועל ידי זה זה איסור. אבל זה במחינד שכלית. בהצלחה בהחלטה!,.

בפרשת כי תצא

כתוב כי תצא למלחמה על אויבך וראית אשת יפת תואר. ופרע את ראשה. רשי אומר מכאן לומדים שגנאי הוא לה. זה המקור היחד שיש בדוק!!!

למעלה