הישרדות 11 - הגמר

קקטוסץ

New member
הישרדות 11 - הגמר

אז הייתה לנו עונה נהדרת. אנשים מעניינים, אתגרים נפלאים ובעיקר - עונה מוצלחת באמת. אחת העונות הגדולות של הישרדות. נתחיל מפרק 14. רייף עיצבן אותי כל-כך שקיוויתי שיכה אותו ברק. אתה לא קשור לתרבות המאיה, את לא חלק מתרבות המאיה, אתה לא מבין ולו דבר אחד בהם או בתרבות שלהם אז אל תשחק אותה "חלק" ו"מבין". אתה פוגע בתרבות שלהם ובמה שהם מייצגים. היית במקום הזה 37 ימים ולא קלטת שאתה בגוואטמלה? היית צריך טקס קורבן כדי לקלוט את זה? תעשה טובה ותפסיק להיות כזה שמוק. ואחרי שהורדתי את זה מהחזה - נמשיך הלאה. מבנה אתגר החסינות היה מדהים. שיחקו אתה עם הנשר. סה"כ היה ברור שהקרב הוא בין סטף לרייף ולצערי רייף זכה. לידיה ניסתה אומנם לשחק עם הקלפים שלה אבל לומר "קחו אותי, אני סתם אות קטנה מתוך ספר ממש ממש עבה" לא בדיוק מוסיף לה נקודות בעיניי. לא הגיע לה להגיע לפיינל-פור. מבחינה אסטרטגית להעיף אותה לא היה חכם, אבל נוכח המצב בין רייף-דני ורייף-סטפני וגם סטפני-דני היה ברור שהרגש יתגבר על השכל וכך הלכה לה לידיה. נמשיך לפרק 15. הגמר הגדול. המהלך האסטרטגי הכי חכם של סטף היה להתחיל לבכות בסוף האתגר (ואם זה לא היה מהלך מכוון אלא באמת רגש אמיתי - אני עדיין מצדיעה לה. בחורה שלא מוותרת לעצמה. מלכה). איכשהו היה לי ברור שסטף תפסיד כי דני נראתה לי עוד מהאתגר עם האיזון כד על הראש כמישהי שיש לה את זה והיא תזכה. באותה נקודה התחלתי להעריך את רייף שפשוט נתן את המיליון לדני במתנה. אולי הוא קצת מעצבן, אולי הוא קצת טיפש (לוותר על מקום בטוח בפיינל טו?) - אבל הנה בנאדם עם לב שאמר לדני לא להרגיש כבולה להבטחה. היה לי ברור שדני תבחר בסטף כי מבחינתה סטף היא קלף בטוח. סטף ניהלה את המשחק ובעצם ניצחה את כולם. דני זכתה אך ורק בגלל שהמושבעים היו נקמניים כלפי סטף שלא בצדק (מקרה רוב ואמבר, מישהו?). מועצת שבט אחרונה נורא טובה עם שאלות מוצלחות והתנהלות מעניינת. בסה"כ החבר'ה פשוט היו נקמניים כלפי סטף ושכחו שהיא בעצם מלכה ותותחית והראתה להם איך משחקים את המשחק הזה. אם הם היו פחות קנאיים וקטנוניים הם היו מצביעים לה ולא לדני, שכפי שהגדיר אותה ג'אד האידיוט יפה מאוד, פשוט החליקה לכל אורך המשחק וניצחה כי פשוט אנשים לא רצו שטסף תנצח ממניעים של ילדים בכיתה א'. ג'אד לא הבין שסטפני בגדה בו כי דני מרחה אותה טוב-טוב וזה באמת מראה עד כמה דביל הוא. היה מעניין לראות את ג'יימי ובי.ג'י ביחסים כ"כ ידידותיים במועצה (אני רואה ששנאה כלפי סטפני מקרבת). לא האמנתי שלידיה האשימה את סטף בכך שהיא הצביעה נגדה. מה הקטע? את חרא שחקנית ולא מגיע לך. את אמרת לכל אדם ואדם שאת שם בשבילו אם צריך קול, אז איזה מין כבוד עצמי יש לך? צבועה. לסינדי הייתה שאלה טובה. בלכל, לטעמי הגיעה לה להיות בפיינל-טו במקום דני. רייף - אני מעריכה אותו. נקודה. בסה"ב לדני לא הגיע לזכות והיא זכתה אך ורק בגלל שהחבר'ה שם עוד לא יצאו מפאזת בית-ספר-יסודי. סטפני יצאה מלכה בכל פרמט ופרמט של המשחק ובאמת חבל לי שפעם אחר פעם דווקא האדם שמגיע לו באמת באמת לזכות לא זוכה. מתי הם ילמדו לתת את המיליון לזה שמגיע לו ולא לזה שניצח אותם לא בגלל שהוא טוב יותר אלא בגלל שהוא יודע לזגזג? פשוט עונה נהדרת. נהנתי.

Nameless One

New member
"זגזוג"? גם את זה היא בקושי עשתה...

"המהלך" היחידי שגרם לדאני לזכות זה היה לחבור לרייף ולסטפני, כאן זה מתחיל וכאן זה נגמר. ברגע שהיא חברה אליהם לרייף כבר היה קשה לבגוד בה ולהפר את ההבטחה שלו, רייף,בדומה לאיאן מפאלאו, הוא פשוט מסוג האנשים שהערכים שלהם פועלים לרעתם בסוף. ס"כ אי אפשר להגיד שדאני הייתה שחקנית גרועה, אבל היא בהחלט הייתה אחת המנצחות הכי לא מרשימות שהיו לתוכנית, הצחיק אותי שבריוניין בפתיח בו בד"כ מראים את "קטע השיא" של המנצח הראו אותה משתמשת בטוויסט העלוב באתגר החסינות שהיה בפיינאל 6, וואו דאני, פשוט וואו...

Boran

New member
ככה

לדעתי שחקן גרוע הוא זה שדבק בברית אחת ונשאר איתה עד הסוף., שחקן גרוע הוא כזה שהשבט שלו הגיע לאיחוד בעליונות מספרית, ועד הפיינל 4 כבר יש לו ברית עם עוד בנאדם אחד. שחקן שמגיע לאיחוד במיעוט, ובכל פרק מחדש חרב ההעפה תלויה לו מעל הראש, ועדיין מנצח - הוא שחקן טוב. גם אם הוא לא הרים ופירק בריתות בהינף יד כמו רוב ססטרנינו.

קקטוסץ

New member
כי מבחינתי זה משחק של חלשים

אבל מסתבר שזה מה שעובד בהישרדות. תיהיה חלש ותחבור לחזקים - הם יעשו את כל העבודה. חכם? ייתכן. ייתכן מאוד. משחק טוב? לא. בסופו של דבר זה הביא לה את המיליון אבל רק בזכות חבר מושבעים אינפנטילי.

Nameless One

New member
לא חושב שאפשר להאשים את המושבעים,

כי בסופו של דבר זה לא התפקיד של המושבעים לתת את הנצחון למי ששיחק הכי טוב אלא למי *שהם רוצים*,חלק מהמושבעים אולי יעריכו משחק טוב אבל זה בשום אופן לא מבטיח ניצחון בפיינאל 2 או מחפה על שחקנים שמתחילים לשרוף גשרים. ס"כ לסטפני ורייף הייתה הזדמנות לזכות במשחק, הם פיקששו בגדול שהם לא השאירו את לידייה לפיינאל 3 והם לא יכולים להאשים אף אחד חוץ מעצמם כאן.

ofer2052

New member
לסטפני היה הכי חכם ללכת לגמר עם ג'ד

המושבעים בדר"כ מצביעים מסיבות אישיות, זה כל החכמה במשחק - להגיע לגמר עם כמה שפחות אנשים שמעוצבנים עליך. סטאפני שיחקה את המשחק בצורה מעולה והיא בהחלט אחת השחקניות הטובות ביותר שהמשחק ראה [השחקן הכי טוב לדעתי הוא ג'וני פיירפליי]. תחשבו על זה שאם אתם הייתם במושבעים לא הייתם מצביעים למישהו שהשתמש בכם ורמס אותם, לא חשוב כמה טוב הוא שיחק.

אסל

New member
משהו כאן לא מסתדר לי...

ממש לא בא לי להיות בצד של אלו שתוקפים את סטפני, כי אני די מחבב אותה, ועדיין- "שיחקה את המשחק בצורה מעולה"? המצב הוא שהיא-כמו שאתה אמרת- הגיעה לגמר עם כמה וכמה אנשים שמעוצבנים עליה: ג'אד ולידיה וג'יימי וכנראה גם סינדי ואולי גם גארי. משהו כאן היא עשתה לא בסדר, או לפחות לא "בצורה מעולה". נראה לי ברור שרייף היה יותר טוב ממנה, גם מבחינה פיזית וגם מבחינת יצירת קשרים.

Snake Plissken

New member
כל הקטע זה להצביע למי שאתה רוצה

כי ככה לא יקרה מצב שיהיה איש סופר חזק כמו טום אבל התנהגות כמו של סטפני ופשוט יזכה לכל אורך המשחק בלי לשים זין על אף אחד ויעיף את כולם והוא יהיה זה ש-"ראוי". סטפני שיחקה כמו טיפשה ובגדה בכל העולם, מגיע לה להפסיד. היא גם לא כל-כך חזקה כמו שעשו אותה.

ofer2052

New member
../images/Emo31.gif../images/Emo128.gif

סטפני שחקה משחק אגרסיבי והיא ידעה שזה הסיכוי הכי טוב שלה להגיע לגמר, סטאפני הגיע למשחק עם מטרה ענקית על הגב שלה והיא ידעה שהסיכוי הכי טוב שלה הוא לשלוט בקלפים, היא שלא כמו בובי ג'ון באה לעונה הזאת עם תוכנית מוגדרת. כן היא עשתה טעויות בדרך [איזה שורד לא?] אבל עדיין הגיע לגמר. לא הבנתי את כל ההקטע של ה"ראוי" שכתבת, אין דבר כזה שורד ראוי!!! יש דבר כזה שורד משעמם שחושב שהוא משחק עם ערכים [כן בטח . . .]

אמברוש

New member
אני פשוט שמחה שני ניצחה בסוף!

למרות שנראה לי שזה היה מעשה מזה טיפשי מצד רייף לשחרר את גני מההבטחה שלה.. כאילו אני יודעת שזה מעשיה יפה אבל בנאדם אתה מתחרה פה על מיליון דולר. בכל מקרה טוב שהיא לקחה את סטפני כי אולי אם היא הייתה לוקחת את רייף הוא היה מנצח... הייתי עכשיו באתר של הסדרה וראיתי את כל הדברים האהובים על דני אז נגיד עיתונים הכל ספורט כל עיתוני הספורט. ותוכניות טלוויזיה: חדשות הספורט כל מה שקשור בספורט.. הייתי כזה וואט דה פאק? אה וזה רק אני או שתמיד בגמר כשמודיעים מי זוכה אז הם מאופרים בהגזמה.. סטפני ממש לא נראית טוב עם מלא איפור

Snake Plissken

New member
סטפני, שלא כמו טום, לא יודעת לשחק

בתור מנהיג וגם לנצח. בכלל איאן > רייף. אם בפרק 2 של העונה, שיאשה הפסידו את החסינות, הם היו מקשיבים לג'יימי שהוא אמר להעיף את סטפני, הכל היה נראה אחרת והייתה יוצאת עונה הרבההה יותר טובה. אבל לאאא, יאשה המקורית היה שבט של מפגרים שתקועים עמוקקק בתוך התחת השרירי של סטפני. ישר מהפרק הראשון שלידיה הדפוקה הזאת עשתה לסטפני "אה אני כאן רק בגללך את נתת לי מוטיבציה" בלה בלה בלה. היה אפשר כבר לדעת שלאף אחד לא יהיה אומץ להעיף אותה מהמשחק. יש את הדף אינטרנט הזה עם הסבר מפורט למה סטפני היא לא השחקנית שעושים ממנה.

אסל

New member
682 מילותיי על הגמר

אז קודם כל, היה לנו פיינל טוב וראוי, ובכלל עונה טובה וראויה. חבל שהזוכה אפעס לא מעניינת במיוחד, או מכיוון שהעריכה לא הבליטה מספיק את תכונותיה המעניינות, או... שהסיבה היא שאין לה תכונות מעניינות. זה התחיל עם טקס דתי, שלי לא עושה כלום אבל שיהיה. רייף הרגיש מאוד מחובר לטקס; אני בהחלט יכול להעריך עכשיו, בהתבסס על כל הפעולות של רייף במשחק, שהוא אמר את זה בכנות, ובכלל- שהוא באמת היה נאמן ל"מצפן המוסרי" שלו לאורך המשחק. העובדה שאני חושב שהמצפן שלו מעוות ולא מכוונן היא לא רלוונטית; העובדה שאני (לא צמחוני) לא מדמיין את עצמי מסתכל ב"הקרבה" שעשו שם לתרנגולת בלי להקיא, גם לא ממש רלוונטית. הרצון של סטפני לאכול את העוף אח"כ נראה לי הגיוני וסביר, אבל הניסיון שלה ושל שתי חברותיה ליישב את זה ביחד עם "כבוד" אמיתי לאמונות הדתיות של הטקס נראה לי צבוע. אבל אני לא מצפה שבארה"ב של ימינו זה יהיה אחרת. אח"כ הגיעה החסינות, שבה רייף זכה. כפי שהערכתי, מייד אחריה הוא וסטף הבהירו שהם הולכים ביחד- במובן זה שהם לא ינסו להעיף אחד את השנייה, והברירה היא בין דני לבין לידיה. אני, שבד"כ מצליח להבין מהעריכה מי יעוף, הייתי משוכנע שדני תעוף; להביא את לידיה לגמר נראה לי דבר משתלם ביותר, שכן היא הייתה האימא של ה"crusers", והייתה צפויה להישחט בגמר. אבל- רייף החליט להישאר נאמן להבטחה הברורה שלו לדני, וסטפני החליטה לא להיאבק בזה. נו טוף. אני לא חושב שמאז בוטץ' בעונה 6 היה מתמודד כה חסר-משמעות כמו לידיה, בכל אספקט שהוא- גופני, מנטלי, או עניין טלוויזיוני בסיסי- שהגיע עד לפיינל 4. הפיינל 3 היה אתגר חסינות שלטעמי די עבר את הגבול. אתגר סיבולת מהסוג של עונה 1 או עונה 8 או העונה הקודמת- שהם אתגרים קשים ומייגעים אבל לא גורמים לי להרגיש כאילו המתחרים נשחטים ממש- נראה לי עדיף. מצאתי את עצמי מרחם על סטף, וזה לא עסק. אני לא חושב שככה זה צריך להיראות. בכל מקרה, דני לקחה את החסינות הזו, ורייף עשה צעד שלטעמי היה שגוי ונבע ממוסר מעוות, אבל כאמור- אני בהחלט מאמין שנבע מהמצפן המוסרי שלו. לא ברור לי (ואם מישהו יודע הוא מוזמן לספר לי) אם דני הייתה מעיפה את רייף גם בלי ה"שחרור" שלו, אבל בכל מקרה- הבטחה מהסוג שהיא נתנה לרייף, שבזכותה היא למעשה הגיעה למעמד הפיינל 3, היא הבטחה שמאוד לגיטימי מצידו לבקש ממנה לאכוף. להגיד שבגלל שסטפני בכתה ומאוד כאב לה הוא מוכן לשחרר את דני מההבטחה- כאמור, לטעמי האישי זה מעוות. ועדיין, הערכתי שדני תעדיף להעיף את סטפני. טעיתי, ושאלתי את עצמי- מה זה הדבר הזה, איך אני טועה ככה בכל הימור שלי? האם ייתכן שקדימה- מפלגת הכלום הזאת- אכן תזכה בבחירות??? ואז הגיע הגמר. גמר בין סטפני לדני. סטפני הייתה מועמדת שגיבשה לעצמה קואליציה חזקה סביבה, ושמרה עליה. יחסית ל"מובילה" היא הייתה טובה פלוס; רייף היה טוב ממנה, הן בצד הפיזי הן בצד הקשרים הבינאישיים שהוא קשר, אין ספק; אבל עדיין, היא הייתה לא רעה בכלל. מולה הייתה דני; דני הייתה אמנם חלק מקבוצת-מיעוט והצליחה להגיע להצלחה, אבל לפי מה שאני ראיתי- ואני חי לפי מה שמראים לנו, אין מה לעשות- היא לא עשתה הרבה מעבר לזה. אני לא אגיד שבשיפוט שלי סטפני שוחטת את דני, כי זה לא המצב; אני כן אגיד שאני חושב שמנקודת- מבט אובייקטיבית ככל האפשר, נראה לי שהיתרון של סטפני על דני בתחום ה"מגיע" הוא ברור. ובכן, בגמר היו שבעה מושבעים. בראש שלי היה ברור שרייף יילך עם סטפני, ושג'אד ובובי ג'ון יילכו עם דני. מעבר לזה היה לנו את גארי- שהיה בעל-ברית של דני רוב הזמן, אבל היה הגיוני בעיניי שיתלבט; את ג'יימי, שבהעפה שלו עשה רושם של אחד שיצביע לפי "מגיע" ולא לפי נקמה; את לידיה, שבמידה רבה חייבת לסטף את עצם הגעתה לשלב ההוא, ולא ראיתי סיבה למה שהיא לא תצביע לה; ואת סינדי, שנראתה לי בחורה עם ראש שאין לה שום סיבה מאינטרס של "היפגעות" להצביע עבור אחת מהשתיים. אז לפי ההיגיון הזה הערכתי לפני הגמר שרוב המושבעים יילכו עם סטף, וסטף תנצח. פשוט כי הנחתי שאלו שיחליטו להצביע לפי "מגיע" ולא משיקולים אישיים, יסכימו עם אסל שמגיע לסטף. טעיתי- או בכך שהנחתי שרובם יילכו עם "מגיע", או בכך שרובם יסכימו איתי שמגיע יותר לסטף. בכל מקרה, טעיתי בגדול. אהוד אולמרט, התכונן, יש לך עוד ארבע שנים... שוב לא נמצא השרשור המקורי.

Hadas 87

New member
מסכימה עם כל מילה! ../images/Emo45.gif

זה היה ברור שדני תנצח אבל כזו תבוסה? זה אני לא צפיתי. אשכרה תינוקות חבר המושבעים הזה.
אבל אי אפשר להאשים אותם.

Ulong

New member
../images/Emo130.gif הגמר

לא צפיתי אתמול כי כבר ראיתי את הגמר. אותי הגמר פחות עניין משני הפרקים הקודמים אבל היה מצחיק בעיקר. כל העניין עם התרנגולת שסטף כל הזמן רצתה לטרוף ורייף לא הסכים. אתגר החסינות של הפיינל 4 היה נחמד למרות שלא הייתה לי הפתעה שרייף זכה מכיוון שבפרומו בסוף הפרק הקודם העורכים פישלו וראו אותו עם שרשרת החסינות שהם בטרייבל. זה היה כ"כ ברור שלידיה תעוף, הגיע פשוט זמנה. וכן, יש כזה דבר "הגיע זמנו" של מישהו. ברגע שהיא ניצלת מאינסוף טרייבלים ומסיתה את ההצבעה נגדה זה ברור שהיא תסולק מתישהו מהמשחק. רייף מעצבן! הוא יכל להיות בפיינל 2 אבל שוב היפות נפש נכנסת לתמונה. הוא וויתר על 100,000 בשביל כלום. (לאיאן עוד הייתה מכונית)

n l m

New member
הרשו לי לאמר

אני ממש לא מבין אתכם כל האנשים פה אתם באים ואומרים על כמה שרייף ראוי וכל זה שהוא הצליח להשפיע על סטפאני ולגרום לה לחשוב שרעיונות שלו הם שלה ובכן, דאני עשתה אותו דבר רק עם רייף, תאמינו לי שרייף לא קם בבוקר יום אחד והחליט שהוא לא סומך על ג'אד, אתם באמת חושבים שאם דאני לא הייתה שם הוא היה מעלה את הרעיון להעיף אותו? זו הייתה היא שטפטפה לו את הכל לאוזן ואחר כך גם לסטפאני והיא, בניגוד להרבה אנדרדוגים שפשוט היה להם מזל באמת שינתה את מקומה במשחק אותו דבר במקרה של סינדי, אם דאני לא הייתה שם רייף אוליי היה חושב על זה במשך דקה וחצי ואחר כך יורד מזה. היא ידעה מה הרגישויות שלו היא ידעה על איזה כפתורים ללחוץ כדיי להשפיע עליו, בדיוק כמו שהוא עשה עם סטפאני ומשום מה הוא מקבל שבחים ודאני אומרים שהיא לא ראויה. תסבירו לי את זה

Nameless One

New member
דווקא זאת לא דוגמא טובה...

לרייף היה אינטרס גדול מאוד להפטר מג'אד; הוא היה בקשר טוב עם סטפני וגרוע מזה, הוא היה השותף האידאלי מבחינתה לפיינאל 2, על חשבונו של רייף. אני משער שרייף חשב על הקשר ההדוק בין השניים ועל הצורך להפריד בינהם הרבה לפני דאני, דאני פשוט סיפקה לו את "התירוץ" שהוא היה צריך כדי לעשות את ההעפה הזאת. אם כבר מהלך טוב של דאני היה שהיא הצליחה להיות "החברה הטובה של סטפני" מה שמנע ממנה לעוף (זה והביצועים הבינונים שלה באתגרים). שוב, אני לא אומר שדאני שחקנית גרועה פשוט מנצחת בינונית, המשחק שלה ס"כ היה דומה מאוד לזה של כריס שזה מסתכם בלהיות החבר הכי אהוב/חלש בברית חלשה ואז לקוות שהברית הגדולה תתחיל לפנות נגד עצמה. מסקנה? אנשים באמת צריכים להשלים את הפאגונגינג, זה אולי לא טלוויזיה מהנה במיוחד, אבל זה פשוט הדבר החכם ביותר לעשות.

למעלה