הישרדות 10 פרק 8

Sole Survivor

New member
הישרדות 10 פרק 8

זאת העונה הכי מוזרה שראיתי אבל המוזר הוא שלא היה מיזוג כי גם לבובי גון וגם לסטפני מגיע להיות במיזוג בשני האתגרים הם היו ממש קרובים וראו שהם סחוטים יותר נפשית מגופנית מעניין מה יהיה עם סטפני עכשיו זה ממש מוזר להיות לבד...( נכון שיש את הצלם אבל הצלם לא עוזר לך או מדבר איתך)

Hadas 87

New member
יש הרבה אנשים שם חוץ מהצלם

כל הצוות הטכני אבל זה ממש לא הענין. וואי זה כזה ספוווקי. להיות לבד בשבט. איך היא תחתוך עצים ותעשה עבודות שרק גבר מסוגל לעשות? לדעתי זה כבר ממש לא פייר, זה יכול גם לפגוע בה פיזית ואז מי ייקח את האחריות? צריך כבר למזג אותם. אם היא מצליחה להגיע למיזוג אז מקומה מובטח כי איאן וטום אמרו שהם יקחו אותה לפיינל פור. אבל איך תצליח לנצח עוד תחרות חסינות?? הייתכן שכשסטפני תיהיה סוף סוף לבד בתחרות היא תצליח לנצח ושאר החברים באולונג כל הזמן רק הפריעו יותר מעזרו? חחח מי יודע. אני לא אתפלא כי היא באמת חזקה. היא ממש יודעת לעשות הכל! היא לא פישלה עד עכשיו בשום אתגר, יהיה חבל אם היא תעוף כי היא פשוט נפלה בשבט הלא נכון. בניגוד לכמה שחקנים עלובים מקורור שהסיבה היחידה שהם הגיעו עד שלב כזה זה בגלל שהתמזל מזלם לפול בשבט טוב. בחייכם, מה ג'נו וג'ניפר שוות בלי איאן טום וגרג שעושים עבורן את כל העבודה? הן שחקניות של פרק אחד לא יותר מזה. הן כבר מזמן היו צריכות לעוף. לכל אחד מאולונג מגיע פי אלף יותר להיות במשחק מאשר הן. הן פשוט קיבלו "פרי רייד". יאללה סטפני! חח

MooTzk

New member
די, בחייך

כל מה שאני הולך להגיד עכשיו מתייחס אך ורק למה שקרה עד לפרק הזה, כמובן. מה ההתלהבות הגדולה מסטפני? יופי, אז נכון שממה שאנחנו רואים נראה שהיא מצליחה יפה באתגרים, אבל זה אף פעם לא עוזר. ואי אפשר להאשים את האחרים יותר ממנה, כי היא הייתה שותפה עד עכשיו בכל אתגרי החסינויות של השבט, והם הפסידו בכולם. אז בסופו של דבר, עם כל הדיבורים שלה על "אני לא מפסידה טוב", בשורה התחתונה היא אולי השחקנית הכי לוזרית שהייתה אי פעם. זה נורא נחמד להאשים את שאר חברי השבט בהפסדים, אבל גם באתגרים המאוחרים כשהיא היוותה 33% ו50% מהמאמץ הכללי של השבט, הם הפסידו. בנוסף לזה, כבר ראו בפרקים קודמים שגאונה אסטרטגית היא לא(בלשון המעטה, ע"ע ההצבעה כשנשארו 4 באולונג), אז מה נשאר? עריכה חיובית שתציג אותה כגיבורה. אבל כשמסתכלים קצת מתחת לזה, רואים שהיא בסה"כ לוזרית. לוזרית עם רוח לחימה, אבל לוזרית. "לכל אחד מאולונג מגיע פי אלף יותר להיות במשחק מאשר הן." - בחייך, את רצינית? שכחנו כבר את קים שלא עשתה *כלום*? אשלי שאחרי 6 ימים כבר התחילה לבכות? זה נורא נחמד לאהוד את אולונג בגלל שהם האנדרדוג, אבל השורה התחתונה היא שהם השבט הכי גרוע שהיה בהשרדות אי פעם. אז את יכולה להגיד שסטפני ובובי ג'ון היו באמת שחקנים שהשקיעו יותר מחלק מהאנשים בקורור, אבל אל תשכחי שהם היו חייבים לעשות את זה. בקורור היה אפשר לפזר את המאמץ בין 8-9 אנשים תמיד, ונכון שבסופו של דבר יש את האנשים שלוקחים על עצמם יותר, אבל גם כשג'ן, ג'אנו, ווילארד וכו' השתתפו באתגרים קורור ניצחו. ובכלל, למה כולם צריכים להיות חזקים ואתלטיים? על פי הגישה הזאת של "להם(אנשים אתלטיים שקורעים תתחת במחנה ואתגרים) מגיע להיות פי אלף במשחק מאשר לאחרים" - לחצי מהמנצחים של השרדות לא מגיע בכלל להגיע למושבעים. זה לא רציני. אל תשכחי גם שבגלל שהם כאלה לוזרים, ראית הרבה יותר מבובי ג'ון וסטפני מאשר בקורור, כי אף פעם לא היו שם דיבורים-לפני-מועצה, וגם בגלל מס' האנשים הגדול שם כל אחד מקבל פחות זמן מסך. בסופו של דבר, כל הנסיון הזה להפוך את סטפני לגיבורה ושחקנית מדהימה נראה לי מאוד מגוחך.

../images/Emo45.gif

מסכימה עם כל מילה ומילה בהודעה ששרשרתי אליה. העונה הזאת נמאסה עלי כבר, האהדה הזאת של סטפני לגמרי מוגזמת ומיזוג היה צריך לעשות מזמן או לפחות טוויסט.

n l m

New member
לא ממש מסכים

נכון שסטפאני לא אסטרטגית מרשימה ונכון שגם לא היו לה הישגים בתחום התחרויות אבל תשוקה הייתה שם וזה מה שהחזיק אותה כפייבוריטית לא יודע מה איתך אבל אם הייתה לי אפשרות להוציא מישהו מהמשחק והבחירה הייתה בין שניי אנשים אחד אסטרטג מעולה אבל יש לו מבט של אחד שרוצה לעוף משם וכך גם אפשר להבין מהווידואים ואחד שלא ממש מצליח לו אבל מצד שני הוא נמצא כולו בתוך המשחק הייתי משאיר את הבן אדם השני היחס אליה הוא קצת מוגזם נכון ואנשים אומרים עליה דברים שהיא לא אבל אפשר להבין איך היא נהפכה לפייבוריטית של הרבה אנשים חוץ מזה אם רגע אחד אתה רואה את ג'אנו בוכה על שקשה לה כשהיא נמצאת במצב טוב בשבט מלא אנשים שעובדים ורגע אחריי זה אתה רואה את סטפאני שנמצאת באולונג והלהט של המשחק עדיין נמצא בה ואומרת שהיא בטוחה שהיום אולונג ינצחו זה בהחלט מעורר התלהבות ומעצים את ההערצה כלפיה למרות שזה עריכה כל אחד יסתכל עליה בגאווה אחריי תמונה כזאת

LOVEtheMcMAHONS

New member
../images/Emo45.gif

סטפני שורדת נהדרת שכיף לראות אבל לא הסופר וומן שעשו ממנה.

הציניקן

New member
"לוזריות"

אם לוזר זה אדם ששייך לשבט שמפסיד כל הזמן, אז אין מה לעשות- העובדות מדברות בעד עצמן וסטף היא לוזרית. אבל זו הסתכלות לא נכונה על המשחק שנקרא "הישרדות"- משחק שבו יש אינדיבידואלים שבאים כדי להתחרות אחד בשני וגם להביא את הקבוצה לניצחון. אם יש אדם אחד שהוא האתלט הטוב ביותר על האי, והוא נקלע לשבט עם האנשים הכי כושלים על האי, סביר להניח שהוא יהיה "לוזר" כהגדרתך, ויפסיד שוב ושוב. ראינו שברוב (האמת, נדמה לי שכל אבל אני לא סגור על זה) האתגרים הפיזיים שהיו עד עכשיו סטף הייתה החזקה ביותר באולונג. "ואי אפשר להאשים את האחרים יותר ממנה, כי היא הייתה שותפה עד עכשיו בכל אתגרי החסינויות של השבט, והם הפסידו בכולם"- אין בסיס לדברים; כל העניין במשחק הזה הוא שצריך להסתכל בתוך התפקוד הקבוצתי על התפקוד של כל אחד באופן עצמאי, וכל מי שמסתכל יכול לראות שהשאר גרועים יותר ממנה. מכיוון שלשבט ב"הישרדות", בניגוד לקבוצת כדורגל, אין מאמן, לא היה מי שיכוון את העניינים מלמעלה ככה שסטף תקבל יותר אחריות ושליטה באתגרים, ולכן החלק שלה בפעילות היה שווה לשל האחרים. רק שהיא עשתה את העבודה והאחרים לא. דרך אגב, לגבי ההערה על הגאונות האסטרטגית: בפרק אחרי ההדחה של ג'יימס, סטף אמרה בפירוש שהיא ובובי ג'ון סיכמו להעיף אותו, דבר שסותר את הפרשנות המלגלגת של אנשים כאן. לסיכום- אני באופן אישי לא אומר שסטף היא שחקנית "מדהימה"; אני אומר שהיא שחקנית שמבחינת היכולת הפיזית ורוח-הלחימה שלה היא מעולה, והיא נפלה על שבט מחורבן; מבחינת שכל ומנטליות, לא היו לה הזדמנויות להראות מה היא שווה. יש לה את הפוטנציאל להיות שחקנית מעולה בלי ההסתייגויות האלה, אבל יכול להיות שהפוטנציאל הזה יישאר לא-ממומש, כמו שקרה עם הרבה שחקנים במשחק הזה, שבגלל מזל מחורבן לא יצא לנו לראות אם הם מממשים את הפוטנציאל.

MooTzk

New member
מסכים ולא מסכים

זה נדמה כאילו אתה מסתכל על אולונג-מלבד-סטפני כשבט נורא כושל וגרוע וסטפני היא השחקנית שנתקעה שם ולא קשורה להפסדים ולביצועים העלובים שלהם. אז נכון שעל פניו זה נראה שהיא תמיד מצוינת ומעל השאר באתגרים, אבל אם אתה עובר תכלס על האתגרים בדיעבד(כמו שאני עושה עכשיו - בצפיה חוזרת), תראה שזה אף פעם לא היה שסטפני עושה עבודה מעולה וכל השאר פשוט עלובים וגוררים את השבט למטה. נכון, היו מס' טעויות - אבל של אנשים שונים באתגרים שונים, וגם המספר הזה מאוד מועט, אבל העריכה דואגת להדגיש במיוחד כל פאשלה של מישהו באתגרים בוידוים, התמקדות של המצלמה וכו'. אני כן חושב שסטפני הייתה שחקנית חזקה יותר פיזית ונחושה יותר מרוב אם לא כל אולונג, אבל ההפרדה הזאת של "אולונג השבט הנכשל" ו"סטפני שנתקעה בשבט הנכשל" פשוט לא נכונה. ותשמע, ברגע שזה כבר מגיע לרמות של 4,3,2 אנשים בשבט, והם כל פעם כמעט מנצחים אבל מפסידים בסוף, איך תכנה את זה אם לא לוזריות? אז נכון, זה לא שייך לה לבד, אבל יש לה חלק בתחושת לוזריות הזאת שדבקה בשבט. ולא, אני לא קונה את כל נאומי ה"תפסנו דג וזה העלה לנו את המוראל לפני האתגר אז בטוח ננצח" שהיא דואגת להגיד לפני כל אתגר חסינות, אני מאמין שאולונג נשברו מנטלית סופית איפשהו כשהם נשארו עוד 4-5 ומשם הם כבר לא יכלו לעצור את המומנטום השלילי שתפח כמו כדור שלג כנגדם. לסיכום, הנקודה שלי פה היא שסטפני אולי הייתה יותר נחושה ועשתה פחות טעויות משאר חברי אולונג, אבל היא לא יותר מעוד שחקנית פיזית ונחושה. נכון, יש לה תשוקה למשחק, שזה תמיד טוב, אבל זה לא תמיד מעניין. בקשר לגאונות האסטרטגית, סטפני אמרה כל כך הרבה דברים שונים בקשר להצבעות שלה(ולזאת ספיצפית) שאני כבר לא יודע אם היא בעצמה יודעת מה היא רצתה לעשות כשהיא הצביעה. הגישה האגרסיבית שלי בהודעה הקודמת נבעה יותר מההערצה המטורפת שלה היא זכתה - שלא בצדק לדעתי כמו שהבנת - בפורום ובכלל בעולם. ייתכן שהגזמתי קצת בכך שתיארתי אותה כ"סתם עוד לוזרית", אבל החלק הזה קיים בה לא משנה איך תסובב את זה, ומכיוון שמעבר לנחישות ותשוקה למשחק אני לא רואה בה עוד תכונות אחרות שאפשר להעריך, אני לא חושב שהיא שחקנית טובה ובוודאי שלא מדהימה.

הציניקן

New member
טוב, יש ביננו הבדל קריטי בפרספקטיבה

אני מסתכל על הדברים במבט ראשון, בלי לדעת מה קורה בהמשך ובלי לדעת על כמויות ההערצה כלפיה בעולם (ולאיזה מקום היא הגיעה שהביא את ההערצה). כשאני אסתכל בשידור חוזר על העונה אני אבדוק שוב את האתגרים, ואראה אם נפלתי בפח העריכה כמו שאתה אומר. לגבי שינוי המנטליות של השבט כשהוא הצטמצם- כתבתי על זה הערה בשבוע שעבר; אני חושב שניסיון לגילוי מנהיגות מצידה, וניסיון להוביל את השבט מבחינה מנטלית, היה מסכן אותה מאוד בהתחשב בבני השבט האחרים שלה, שלא היו בנויים לקבל כזה דבר (אני רק מדמיין מה היה קורה אם טום היה מגיע לאולונג עם הסגנון שלו; אבל טום הוא לפחות גבר, אז ג'יימס היה קצת מכבד אותו).

Hadas 87

New member
נכון מאוד!

אפשר לא לאהוב את סטפני ולא להעדיף אותה על כולם אבל לומר עליה שהיא לוזרית זה כבר ממש מוגזם ומגוחך! הרי ראינו עד עכשיו שהיא עשתה כל דבר, כל משימה טוב. היו לה 0 פשלות. הקבוצה שלה פשוט פחות טובה, זה לא אומר כלום עליה. במשחק שצריך לסחוב שקים היא נשארה עם השק שלה עד הסוף! היו אפילו בנים שפרשו והיא לא פרשה! במשחק של הים איפה שאברהים פישל, היא צללה להביא את המצוף שלה מלא פעמים, הרבה יותר מכל אחד ובכלל לא הראתה סימני עייפות. היא עשתה את זה ממש מהר אפילו בפעם השלישית והרביעית. במשחק של היריות היא היחידה שפגעה בכל הנסיונות שלה! 100 אחוז הצלחה היתה לה במשחק הזה. והיא היחידה! מכל השחקנים. במשחק של הפאזל שבובי ג'ון לקח את הפיקוד השבט לא עשה כלום וברגע שסטפני עברה להנהיג תוך שניה היתה התקדמות רצינית ביותר בפאזל. אפילו באתגר של אתמול להדליק אש שהיא אמרה שהיא פחות טובה ובובי ג'ון דווקא אמר שהא טוב, היא ניצחה אותו. בקיצור עד עכשיו היא לא נתנה לנו שום הוכחה שהיא לא שחקנית טובה וזה לא עריכה ולא כלום, עריכה לא גרמה לה להצליח בכל האתגרים. אז להגיד שהיא לוזרית זה ממש טפשי.

Sole Survivor

New member
עריכה

נכון שההפקה לא יכולה להתערב באתגרים אבל כל אתגר הוא לפחות שעה או חצי שעה בערך בזמן אמיתי והעריכה צריכה לקחת חומר גלם של זמן האתר ולקצץ אותו לא יותר מעשר דקות בערך אז סביר שהעורך והבמאי חראו מישהו אחד יותר מהאחר או יבליטו את הדקה השלישית ולא את הדקה השניה העריכה יכולה לשנות לטובת סרט מעניין יותר גם אם זה סדרת מציאות אז אני לא אומרת שהם משנים לגמרי אבל במשימת הפאזל שערכה בטוח יותר מחמש דקות לא הגיוני שבתוך שלושים שניות סטפני הספיקה לחשוב ולצמצם פער הם פשוט לקחו את החלקים בהם סטפני שולטת במעשיה

Hadas 87

New member
אבל גם ג'ף אמר

"סטפני מצמצמת את הפער במהירות" או באתגר של האקדח (שאגב שם לא ערכו, כי ממש עקבו אחרי התוצאה וראינו כל קליעה או פספוס) הוא גם אמר "את טובה עם האקדח הזה" זה ברור שהיא היתה טובה באתגרים. לא יכול להיות שבמשך 8 תכניות העריכה עיוותה את התוצאות.. בחייכם רואים אותה שוחה, רצה, צוללת, הבחורה פשוט טובה בזה! זה כבר לא ענין של עריכה. ראו שהיא היתה הבת היחידה שנשארה עם השק עד הסוף, איך העריכה יכולה לשנות את זה?? אפשר לחפש תירוצים עד מחר אי אפשר אבל להתווכח עם עובדות. סטפני ממש חזקה, הרבה יותר מכל בת אחרת. וזה מה שגורם (לי לפחות) להעריך אותה יותר. אני רואה אותה מול הבנות בקורור זה כמו הבדל של שמים וארץ. אני לא מסוגלת להעדיף את קורור כשרק שלושה מהם עושים את העבודה השחורה כל הזמן. אני רואה בקורור אנשים שהייתי מעיפה אותם בפרק הראשון.. מה לגבי ג'נו? מישהו יכול להסביר לי מה היא עשתה בכל המשחק עד עכשיו? ואל תגידו לי "עריכה" ראינו אותה גם באתגרים שהיא כן השתתפה (שהיו ממש מעטים) היא לא היתה כזו מבריקה. אני זוכרת איך באתגר של הפאזל הימי שכל מה שהיא היתה צריכה לעשות זה להזיז חתיכת מצוף היא התעייפה והתנהגה כאילו נתנו לה עכשיו לרוץ ריצת 2000. ובפעם היחידה שהיא פתחה את הפה שלה זה היה כדי להתלונן ולבכות. ושוב זה לא עריכה, כי אם היא היתה עושה דברים אחרים מענינים, היו מראים אותם. אני שמתי לב שהם מנסים כן להראות את כולם אבל כשבן אדם לא עושה שום דבר מענין קצת קשה להתמקד בו, סך הכל המטרה היא שהצופים יהנו כשהם רואים את הפרק ולא ישתעממו. והבנות בקורור: ג'נו, קייטי, קרין, ג'ניפר (הו ג'ניפר!) פשוט מ-ש-ע-מ-מ-ו-ת. גם קובי בעצמו אמר שהן יושבות כל היום במחנה ולא עושות כלום. כשרואים אותם מול סטפני לא פלא מעריצים את סטפני. איך אפשר שלא?

shiran2020

New member
פרק נחמדדדדדדד

לא משהוו... הכול חוזר על עצמו אולונג מפסידה וקורור נמאססססססס העונה הזאת מעניינת כי רק סטפני נשארה בשבט אולונג... ומענייין לאן זה יוביל.... יאללהה מחכה לשבוע הבאאא

אמברוש

New member
פרק טוב!

מסכימה עם זה שסטפני היא לא שחקנית כזו מדהימה אבל מסכנה היא הצליחה לסבול את בובי ג'ון עם הטילי נזלת שלו (חח..) ועכשיו היא תישאר לבד

למעלה