הישרדות הוא משהו אחר...

yluts

New member
הישרדות הוא משהו אחר...

שלום רב! אני עוד מעט בן 15 ואני מעוניין ללכת להישרדות אבל אני לא יודע מה יתן לי הכי הרבה (נגיד במצב של מכות אמיתיות מה הכי יעזור),קרטה הוא משהו אחר והאם זה שווה את זה, וחוץ מזה אני גר באשקלון כך שאני לא יודע אם יש באשקלון קונג פו וכדומה.וחוץ מזה אני לא יודע לגבי ההישרדות כי שמעתי שמקבלים שם מכות מאוד חזקות ושדוד שלי הלך לשם יצא לו לשלם רק לשלוש שיעורים ושם הוא אמר שהוא ממש כמעט ניצח מישהו אם חגורה כחולה ושהמורה לא נגיד אמר לו להגן על הפנים בקרב אלה הביא לו מכות גם לכיוון הזה(דוד שלי לא גדול אלה בינוני וטיפה מטה ולא רחב). תודה מראש

יעקבי ש

New member
קבל כמה פרטים על הישרדות ותחליט לבד

בוא ותראה, הישרדות זו שיטת התגוננות ולחימה שמורכבת ממרכיבים שנבחרו מכמה אומנויות לחימה אחרות. = = = = = מאילו אומנויות לחימה ? קודם כל קראטה, אח"כ ג'ודו, הרבה ג'ו ג'יטסו, אגרוף, מואי טאי, והתגוננות מפני סכין או אקדח. = = = = = למה זה ככה ? כי יש שיטות (על פי רוב מסורתיות) שנותנות רק מענה חלקי ללחימה המעשית. למשל בקראטה אין לחימה על הקרקע ואתה אמור להכניע את היריב בעמידה. אותו דבר במואי טאי, הקרב מתנהל רק בעמידה. או למשל בג'ודו ששם אין בכלל מכות אגרוף או בעיטות. = = = = = עכשיו, בשיטת ההישרדות יש מבחר מכל האומנויות שציינתי למעלה: יש קרבות בעמידה כמו בקראטה, יש בעיטות עם עצם השוק כמו במואי טאי יש הטלות לקרקע כמו בג'ודו ויש לחימה על הקרקע כמו בג'ו ג'יטסו כולל בריחים וחניקות. בנוסף, השיטה היא במגע מלא, זאת אומרת שלא רק "מסמנים" מכה, בלי לגעת ביריב אלה ממש נותנים אותה (ולא בכח מלא !!!). ספיגת החבטות, מחזקת את הגוף ומחשלת אותו. מה עוד ? עובדים חזק מאד על כושר גופני, כח וסיבולת. = = = = = והערה חשובה !!! אתה לא הולך ללמוד הישרדות בשביל להשתולל ולהרביץ בחצר בית הספר !!! להיפך,אתה אמור ללמוד משמעת ולכבד את ההורים והמדינה ולהיות דוגמא בהתנהגותך. עכשיו תבדוק על עוד שיטות ותחליט מה טוב ומתאים בשבילך. בהצלחה !

MidNight Flame

New member
נצל"ש - שאלה קשורה שמקננת בתוכי

כל האומנויות הקשות - מה מבטיח לי שבעוד 20 שנה (על אף גוף חזק) כל המכות לי יגבו את מחירן? כידוע, הגוף זוכר הכל! חייבים לכבד אותו ע"מ לשמר מצב פיסי טוב לאורך זמן.

ziv payne

New member
אהלן אני חדש!

תראה אני בקראטה כבר 9 שנים אני מפתח תקווה לומד במכון של ירון בנימיני והוא אחלה מורה! ותאמין לי שחטפתי ממנו המון מכות בחיים שלי אם זה לביצים ואם זה לפרצוף אבל קראטה לפי דעתי יחזק אותך ותלוי עד כמה תשקיע!

MidNight Flame

New member
9 שנים זה נחמד אבל...

מה יהיה בגיל 55-60? במיוחד אנשי הקארטה סובלים מפציעות שחיקה לפי מה שראיתי

יעקבי ש

New member
שאלה טובה מאד ותשובה פילוסופית...

אני מתחיל בתשובה הפילוסופית (ואיתך הסליחה) לפי דעתי, יש לחיות את החיים בשיטת On line זאת אומרת, צריך לחיות את ההווה בצורה הטובה האפשרית ולא לחיות רע, כאשר מתכננים עתיד טוב (עתיד שלעיתים לא יגיע בכלל...) ומהמשל לנמשל: כאשר אתה לומד שיטת לחימה, החיים שלך משתפרים במיידי ובצורה טובה מאד. יכול להיות שבעתיד הרחוק, תשלם מחיר (ואולי לא) אז מה ? תחיה בבועה סטרילית כל החיים, בלי מאמצים ובלי טעויות, על מנת לקטוף את הפירות בעתיד הרחוק, שאולי לא יגיע ??? לא תתנדב לצנחנים כי מסע כומתה של 90 ק"מ יזיק לך בעתיד ? ומהקטע הפילוסופי לקטע המעשי, השאלה היא אכן במקומה ואני מפנה אותה לחכמי הפורום: האם אתם מכירים אומני לחימה שעסקו בתחום עשרות שנים ומה הם אומרים עכשיו, ממרום שנות נסיונם ? האם הם אומרים: "שיט טעינו, היינו צריכים לעשות יוגה" או שהם אומרים: "בחרנו בדרך נכונה ולא מצטערים" מעניין באמת, מה תהיינה התשובות.

MidNight Flame

New member
אני לא רואה את אנשי האומנויות ה...

רכות נשברים - האייקידו, הטאי צ'י ושאר שמות שונים ומשונים, האומנות נלמדת והגוף לא סובל בעתיד הרחוק. אבל בנאדם שמתעסק למשל במואי טאי בגיל 50-60? באיזה מצב יהיה הגוף שלו?

זוטי ענה על זה פעם

לטענתו יש אחד המדגים כי גם עם מואי טאי ניתן להזדקן בכבוד. מצד שני, לא הצלחתי להבין האם מדובר על מקרה מייצג או יוצא מן הכלל הבא להעיד על הכלל.

MidNight Flame

New member
ממממ...

בכל אומנות אפשר להפצע ואפשר שלא אבל יש אומנויות (קיוקושין, מואי טאי וכו') שכביכול מזמינות אגרסיביות מוגזמת לדיעות מסויימות העלולה לפגוע בעתיד בגוף וביכולת לבצע את המטלות היומיומיות כראוי כלומר בכושר הגופני.

zoti

New member
אני מכיר כמה כאלה.

בונקרד פיירטקס. בן 40. מעל 350 קרבות זירה מקצועיים בתאילנד וארה"ב. מחזיק פאדים למתאגרפים וחזק כמו שור (מנסיון). סאקסון ג'אנג'ירה. מעל 200 קרבות. בן 42. גם כן מחזיק פדים ומלמד איגרוף תאילנדי כל יום בלי שום בעיה. ותראו את "הזקן" מקדימה. בן 60 פלוס. עדיין מלמד מואי תאי.

MidNight Flame

New member
40 עוד לא מספיק להוכחת הטענה...

תראה לי אנשים בגילאי 50-60 שהתאמנו באומנות אגרסיבית, זה מה שבאמת מעניין וכמובן שדוגמא אחת לא מספיקה.

zoti

New member
תראה לי אתה אנשים בני 50-60

שהתאמנו באומנות רכה ושיש להם יתרון פיזי על אחרים. המצב הבריאותי שלך בגיל 50+ מאד תלוי בגוף שלך. יש כאלה שמתפרקים כבר בגיל 20 ויש כאלה שמחזיקים מעמד יותר. מה שבטוח הוא שאומנות חזקה קשה לעשות אם אתה מתפרק. הטענה שלי היא שהפציעות הן לא משמעותיות כל זמן שמתאמנים בהגיון ולא עושים שטויות. ככה הגוף מחזיק יותר זמן מעמד.

כמה להראות?

במרכז הישראלי לטאי-צ'י יש כמה מאות כאלה... אבל זה נושא שמאוד קשה לחקור, כי יש המון משתנים שמאוד קשה לכמת. כדי לחקור את זה "מדעית" צריך לקחת שלישיות, מכל שלישיה אחד יתאמן בשיטה "קשה", אחד ב"רכה" ואחד בכלום, ולהשוות את הבריאות שלהם לאורך עשרות שנים. מכיר מתנדבים למחקר?
במציאות אני מכיר במרכז הישראלי לטאי-צ'י עשרות אנשים מעל גיל 50 שמתאמנים ואומרים שזה עושה להם טוב, אבל אין דרך לבדוק אם דבר אחר לא היה עושה להם טוב גם-כן. השאלה הגדולה היא אם מדברים על הכלל, או על היוצאים-מן-הכלל. בכלל, רוב הספורטאים פורשים בסביבות גיל 30; בודדים ממשיכים לגיל יותר מתקדם; ויש תחומי ספורט (משקולות, ריצות למרחקים ארוכים) שיותר מתאימים לגילאים יותר מבוגרים. בכלל, רואים מעט מתאגרפים (תאילנדי ורגיל) שפעילים מאופן סדיר ובמלוא העוצמה אחרי גיל 40; בטאי-צ'י (אצלנו) אני רואה הרבה כאלה. אין לי דרך להגיד מה היה קורה אם אותם אנשים היו מנסים שיטה אחרת; בסופו של דבר, כל אחד עושה מה שמתאים לו. המורה שלי, יחיאל ניר מלחי, אמר כמה פעמים שאילו היה פוגש בטאי-צ'י בזמן אחר בחייו, כנראה שלא היה מתחיל עם זה.

Pyongwon

New member
בטאקוונדו יש אנשים בגילאים כאלה...

שמעל גיל 50 ועדיין מתאמנים. אפילו במועדון אצלי יש 2! וברמה העולמית - בטוח שיש. גם תחרויות לאנשים בגילאים כאלה יש! בפומסה, למשל, יש קטגוריה מעל גיל 53, למשל. ועוד כמה קטגוריות. אז בסדר, אולי לא תלך מאה אחוז על קרבי, אבל טכני - למה לא? בטח לחיים יהיה מה לומר כאן! שימרו על עצמכם, והמשיכו להתאמן! ג'ס.

יעקבי, אבל למה לא -

ללמוד אומנות לחימה ולשפר את החיים "במיידי" - אבל ללמוד אחת כזו שלא תצטרך לשלם עליה מחיר בעתיד הרחוק?

nage

New member
כל פעילות גופנית בעצימויות גבוהות

עלולה לעשות נזק גופני. לאייקידוקא למשל יש נטיה לפתח בעיות ברכיים.

מה שמובטח לך - זה בדיוק מה שאתה

חושש ממנו. הגוף באמת זוכר הכל ומה שתעשה עכשיו, סביר מאוד להניח שישפיע עליך עוד שנים רבות. הוא הדין באומנויות לחימה, בעישון והרבה דברים אחרים.

Sensei

New member
Growing old

growing old in martial arts is like anything else.Our bodies change ,our interests change . So what is so unusual for a youngster to practice an aggressive art ,and IF he is still interested in martial arts to continue in that art if he is capable physically or mentally.He could just as well practice another art which might suit his new needs. I started out over 38 years ago in judo.Then I went to karate(Shotokan,Taikwando).Went back to judo for a good number of years.Did full contact,and jujutsu.For the past 19 years Kaze Arashi Ryu. Different arts ,most of them very aggressive arts. Today I customise my workouts according to my needs.IF for some reason my back might act up, I practice being caareful about my back.If my knees may act up I do something that will not aggitate them more.IF my neck acks up ,shoulder etc I tailor my workouts to my immediate needs. Kaze Arashi Ryu allows me to tailor my workouts since it has a very large agenda with many different aspects to it. I had to stop judo because of a bad injury.I had to stop karate because of certain injuries etc. KAR allows me to continue to practice all these arts mentioned karate (atemi waza) Judo ( aikijujutsu). Even though I have received injuries all these years from judo and karate,I am not sorry for practicing these arts.These arts have allowed me to understand KAR much better and to become one of its instructors.I am still practicing and G-d willing will do so for many years to come.​

למעלה