הישראלי המכוער

הישראלי המכוער

לפני כמה זמן עשינו שירשור על מי הוא הישראלי המכוער... אתמול בערב הישראלי המכוער קיבל שם ופרצוף. אתמול בערב ראיתי בערוץ 10 את - "לחצות את אירופה עם 100$". ישראלי אחד, יגאל צור (מקווה שאני לא טועה בשם) קיבל 100$ איתם הוא צריך להגיע מהארץ לאירופה, ומשם לחצות את אירופה עד לפורטוגל ולהגיע לליסבון תוך שבוע לאיזה משחק כדורגל. אתמול היה החלק הראשון. אומנם אני והמשפחה שלי נהנינו לצפות בתוכנית - אבל לכולנו היה קשה לראות איזה רושם משאיר יגאל צור על האירופאים. מתפלח להסעה של ישראלי כדי להגיע מסלובקיה לפראג. אח"כ הוא מקבל מישראלי אחר מתנה 100 יורו - במקום להגיד תודה הוא מנסה להחזיר לבנאדם את הכסף. הכסף בסוף נשאר אצל יגאל, אבל תודה הוא לא אמר על הנדבה. אח"כ הוא מגיע לפראג ומנסה לשכנע כל מיני נשים צעירות שיזמינו אותו לישון אצלן. כשהוא נהייה רעב, הוא מבקש לטעום כל מיני נקניקים באיזשהו דוכן, כביכול כדי להחליט איזה מהם הוא רוצה לקנות. אני לא אמשיך לתאר את כל התוכנית - מי שראה ראה. אני חושבת שהיה עדיף לעשות תוכנית - "לחצות את אירופה עם 100$, ולהשאר בנאדם". אם מישהו ממש דחוק בכסף, הנה כמה הצעות: 1. אוכל - לקנות בסופר מרקט בגרוש וחצי כמה לחמניות (או כיכר לחם) ואיזשהו ממרח. זה יכול להספיק לו לכמה ימים אם הוא ממש מתקמצן. 2. לינה - זה ממש לא מתאים לגשת למלון פאר ולבקש מיטה תמורה לעבודה... דברים כאלה אפשר לעשות באכסניות נוער במקום, ואז הוא גם היה מקבל מיטה נורמלית ולא מיטה תקפלת מצ'וקמקת כמו שקיבל במלון. 3. תחבורה - היה יוצא לו הרבה יותר זול פשוט לעמוד בכביש ולמצוא טרמפים, מאשר למצוא טרמפ באינטרנט, ואז לשלם גם לחברה המתווכת וגם לנהג. מעבר לזה, את כל התיחמונים שהוא עשה הוא היה יכול לעשות בצורהטיפה יותר יפה, בשפה קצת יותר עדינה ולתת קצת יותר כבוד לאנשים איתם הוא מדבר. אני חושבת שבערך פעם ב-2 דקות הוא זרק איזשהי הערה מעליבה על גרמנים/צ'כים ובערך כל אדם שני איתו הוא דיבר. התאכזבתי נורא לראות את ההתנהגות הזאת שלו בתוכנית. יצא לי לקרוא ראיון איתו (במעריב, לא זוכרת בדיוק באיזה עיתון - אני חושבת שזה היה ברייטינג) והיה לי רושם שמדובר באדם רציני, שמכבד תרבויות שונות. אבל בתוכנית הוא התגלה פשוט כהישראלי המכוער בכבודו ובעצמו.

shaishoo

New member
אכזבה

זה לא אותו יגאל צור שהיה כתב של אחד הערוצים במלחמת המפרץ 2 (החלק השני בטרילוגיה), שם הוא דווקא נראה בסדר... מסתבר שלא... יש סדרה בריטית על לחצות ארצות כדי להגיע ליעד מסויים (משהו כמו רצים לדירה או הסדרה השניה עם הגיפים) , ושם הם עושים דברים דומים רק ביותר סטייל ובלי לפגוע בכל מי שפוגשים....חבל

למעלה