איך היתה אומרת נתיבה ז"ל:למה להדגיש את הרע?
נתיבה בן יהודה, שהלכה לעולמה לפני כשנה, היתה מרבה לקונן על הבלטת הדברים הלא טובים בתקשורת.
משום כך החליטה שבתכנית הרדיו הלילית שלה ידברו "רק על דברים טובים".
היא מעולם לא הבינה מדוע כל הזמן מדגישים בתקשורת רק את הדברים הרעים ולכן היה לה חשוב שלפחות אצלה בערוגה לא יובלטו הכתמים, שקיימים אמנם, אלא ידברו על הבגד עצמו.
אני מצטט מהזכרון חלק מדבריה או את רוח הדברים:"לפני 50 שנה בכביש ת"א י-ם בקושי היו כמה יישובים קטנים, מי חשב על כביש מהיר? אני נוסעת בלילה ורואה המו אורות! מיליוני אורות! מי עשה את כל זה ורק ב 50 שנה,תוך כדי מלחמות, חמסינים, יתושים,מחלות? הציונות! ואנשים לא מעריכים את זה! צוציקים שנולדו אחרי המדינה וחושבים שהכל הגיע ככה בלי מאמץ. לא מעריכים...".
אז נכון שהמקרים של בריונות ראויים להוקעה והעבריינים צריכים להיענש במלוא חומרת הדין, ואפילו מעבר לכך.
הייתי מטיל עונשים דרקוניים, כולל עבודות פרך על עבירות מסוג זה, כמו על עבירות אלימות כלפי חסרי ישע ,קשישים, ילדים.
ובכל זאת,
יש ישראלי אחד מכוער, ו 7,999,999 ישראלים יפים (לצורך העניין כמובן. יש יותר ישראלים מכוערים מאשר אחד, למרות שחלק מהפושעים הם אזרחי ה"רשות הפלסטינית") - למה להדגיש רק אותו. לא שבענו מהביטוי הזה? איך רוצים שיכבדו אותנו אומות העולם אם אנחנו (או לפחות התקשורת שמנסה לשכנע אותנו ללא ליאות בכך) חושבים שאנחנו מכוערים ולא צודקים?
לסיכום,
אני יוצא כנגד הכותרת של הכתבה ושל השרשור, וסומך את ידיי על התוכן.