הישראלית המכוערת

הישראלית המכוערת

דברים שכתבתי בעמוד הפייסבוק שלי:
"תסתכלו על האישה הזו [תמונה מצורפת].
ועכשיו תסתכלו על הכלניות שהיא קטפה.
ועכשיו שוב תסתכלו עליה ועל המעשה המכוער שהיא עושה.
ועכשיו תעשו Share כדי שהאישה הזו תתבייש לצאת מהבית ואז לא נצטרך להסתכל עליה יותר.

ובאותו נושא - כשהילדים שואלים אותי אם אפשר לקטוף פרח כלשהו (ואפילו זה לא פרח מוגן) אני עונה להם בשלילה ומסביר שכדאי להשאיר אותם על מנת שגם מטיילים אחרים יהנו מהיופי שלהם."

אלעד 1975

New member
האם הערת לה? דיברת איתה?

היא דוברת עברית?
יש מקרים שמדובר בתיירים או במי שלא התחנכו בארץ ומסרבים ללמוד את שפתה, תרבותה ואורך חייה (זה כשלעצמו לא מוסיף להם כבוד).
אנשים כאלה קוטפים פרחים מתוך בּוּרוּת גרידא ולא מכוונת מזיק. הם משליכים את הנורמות והמנהגים שהיו בארצות מוצאם לכאן ובשילוב של אי ידיעת השפה והנורמות וגם החוקים,יש לציין, של המדינה הם גורמים את הנזק הזה.

יש גם את הסוג השני של מזיקים בכוונה, מצפצפים על הזולת ומה שמעניין אותם זה הם עצמם בלבד.
בד"כ טיפוסים שכאלה לא נמשכים לפרחי בר אלא לעצמים נוצצים יותר, או בעלי ערך כספי רב יותר.

תשובה לאלעד

1. לא אני צילמתי.
2. מהמידע שבידי האישה מבינה עברית ופשוט "שמה פס".
3. אני שמח לומר שנכון למועד זה התמונה כבר קיבלה 149 שיתופים בפייסבוק. ועוד היד נטויה.

הרבה מאוד ערכים שגדלנו עליהם נשחקו ונעלמו (למשל, התנדבות ליחידות קרביות וגיוס לצה"ל בכלל). שמירה על פרחים מוגנים הוא מאחרוני הערכים שעוד נותרו לנו מישראל היפה של פעם. חשוב להרים קול צעקה ולו רק כדי למנוע את השחיקה והמיסמוס של הערך הזה.

אלעד 1975

New member

oggi2

New member
בדיוק רציתי להעלות לדיון

והקדמת אותי. נכון, זה מכוער, מביש ולא ייאמן בכלל שעדיין קורה.
אבל גם בתופעת משפטי השדה בפייסבוק יש טעם לפגם.
אני לא שיתפתי. גם אם מדובר באשה ללא מוגבלות מנטלית ודוברת עברית, לא הייתי רוצה שהילדים שלי למשל היו נתקלים בתמונה של סבתא שלהם רצה ברשתות עם השמצות, אני חושבת שכן צריך לגלות חמלה לפני שלוחצים ומעלים תמונה. גם אם היא עוברת ומצפצפת על החוק.
אי אפשר לשמוע את הצד השני בכל השיתופים האלו, גם אם נראה מהתמונה שהכל ברור.

ששש

New member

צריך לחזור ולחנך ולהעיר ולהגיד לילדים שפרחים לא קוטפים..
אבל אני מסכים, יש כאן סוג של משפט שדה (תרתי משמע..) ללא השמעת הצד השני.
אולי היא לא מכירה בבעיה וכו'
בכלל השמצה טוטאלית ברשת עלולה להיות הרסנית, חד צדדית וכמעט ללא יכולת להחזיר את הגלגל לאחור.

oggi2

New member
בכל מקרה, באורח פלא

הפוסט הוסר מהרשת, לפחות אצלי ונראה שגם אצלך

אכן נעלם.

או שפייסבוק החליטו שהם מסירים את התמונה או שהבחור שהעלה את התמונה התחרט ומחק אותה.

עופר 249

New member
בזמן האחרון יותר מדי

אנחנו נתקלים בקוטפים גם שנה שעברה בגמלא ובתל שוכה
ראינו בחורה צעירה והחבר שלה עם כלניות בידה ושהערנו על כך התשובה היתה - לא זה סתם הפרחים היו תלושים בצד הדרך {כן בטח} אולי מישהו מהמוסדות קורא כאן ויחזיר שוב את הקמפיין של שמירת הטבע ויוסיף בדרך שזבל לוקחים איתנו

purpur

New member
גם אני צילמתי תמונה דומה...והחלטתי לא להפיץ..

בטיול ביער קולה ראינו אמא ובת קוטפות שפע כלניות ורקפות לזר גדול, כשהאמא מעודדת את הילדה ומצביעה לה על הפרחים ה"מוצלחים" יותר.
כשהערתי לה בזהירות הנהנה באדישות ובחרה להתעלם.
הילדים היו קצת "בהלם" כי אף פעם לא ראו מישהו קוטף חופשי בטבע.
הסיבה שהחלטתי לא להעלות את התמונה היא כי הסיבות ל"תופעה", לדעתי, מורכבות. מדובר כנראה בעולים, חדשים יותר או פחות, שמלבד עניין החינוך לשמירה על פרחים מוגנים שלא עברו כמונו במשך שנים, אלא באו ממקום שבו המנהגים שונים, מסיבה כלשהי מרגישים בעצמם "נטע זר" בארץ הזאת, ועל הסיבות לכך ייתכן וכולנו צריכים לתת את הדין.

אולי הם זוכים לקריאות גנאי בגין מוצאם ?
אולי לא מצליחים למצוא פרנסה מתאימה לכישוריהם?
אולי יהדותם נבדקת/נחשדת לעיתים ?
ואם הם בכלל לא יהודים ? לאיזה יחס הם "זוכים" אז ?

התופעה בתמונות היא רק סימפטום לתופעה מכוערת הרבה יותר, וכולנו צריכים לבדוק מה תרומתנו !

אלעד 1975

New member
האם טיפוסים שכאלה נרתעים אם מצלמים אותם

בהפגנתיות ומאיימים לפרסם את זה באחת מהרשתות החברתיות?
האם ישנה רשת חברתית או פורום שבו מסתובבים רבים מהישראלים דוברי הרוסית ההגונים, ואיום בפרסום התמונה בפורום זה או רשת אחרת ירתיע את הקוטפים?

אולי החשש מפדיחה דווקא בקרב הקהל ה"ביתי" שלהם (הרי רובם שומרי חוק) הוא שיעשה את שלו, אם אין מורא מלכות ואין מורא מבריות שאינן נמנות על החוג החברתי של אותם פורעי חוק.

אתם ידעתם שכלנית היא פרח מטוגן?

כך הסביר לי קטנצ'יק בן ה3 בפנים רציניות מאוד
הייתי חייבת לשתף..

למעלה