הישועה?..

הרי הרי

New member
הישועה?..

שלום לכם אנשים יקרים אני בן 23, משוחרר כבר שנה +. עשיתי בעבר הכוונה מקצועית שלא עזרה לי יותר מדי, פשוט נאמר לי מה שכבר ידעתי. בשאלונים שמילאתי, ידעתי מה למלא שאני בטוח לא רוצה לעשות ובכל השאר ידעתי מה בערך הייתי רוצה להיות, ז"א מה שהייתי רוצה להיות לא בהכרח מה שמתאים לי.. למשל, עד כמה שאני רוצה להיות מעצב, מעולם לא הייתה לי שום נגיעה בתחום, ובאופן טבעי במהלך החיים לא הייתה לי יותר מדי משיכה לזה. וזו דוג' אחת. בכל מקרה, מה שמילאתי שם אמר לי את מה שידעתי שיגיד, אם תחת מקצועות אמנותיים סימנתי דברים חיוביים התשובה הייתה "וואלה, זה מה שמתאים לך.." לא במילים אלה ממש :) . גם הראיון האישי והמפגש הקבוצתי לא עזר יותר מדי. בכל מקרה, אני צריך הכוונה שתגיד לי מה לעשות בהתאם ליכולות שלי, ולאו דווקא לפי הדברים שאני מסמן כמשהו שהייתי רוצה להיות.. מה שאני שואל פה בעצם, יש הכוונה שמתאימה ? גרפולוגיה? קוראת בקלפים? משהו... ובנושא אחר, שאלה נוספת - חשבתי על לימודי עריכה (בחוג לקולנוע וטלוויזיה), יש מידע בקשר למסלול? (בארץ/חו"ל) ומצב תעסוקתי / כלכלי של העוסקים במקצוע הזה? טוב, זה היה ארוך. אני אתן לכם זמן לחשוב על זה. תודה ר-ב-ה.

../images/Emo50.gif

בתהליך של יעוץ בבחירת מקצוע נבדקים ונדונים כשרי הנועץ, נטיותיו, צרכיו (בהקשר התעסוקתי), איפיוניו האישיים ועוד. חלק מהמבחנים הם אובייקטיביים (כגון מבחני הכשרים). חלק מהנתונים נאספים תוך כדי שיחה עם הנועץ. לפעמים היעוץ אינו מחדש, אלא מחזק תחושות ותובנות שהנועץ מביא עמו. לעתים היעוץ מחדש לנועץ ומחדד היבטים שהנועץ לא היה ער להם קודם לכן. אם יש לך תחושה שכל מה שנאמר לך מבוסס אך ורק על מה שאמרת - כנראה שלא עברת תהליך של ממש. כדאי שתחשוב לא רק מה היועץ/ת עשה, אלא גם מה החלק שלך שאיפשר לתהליך כזה לקרות. ומה עכשו? אתה יכול לפנות למכון אחר, מקצועי (כמו מכון הדסה) שבו יתאפשר לך לעבור תהליך יעוצי ולא רק לקבל משוב על סמך מבחנים כאלו ואחרים. אתה יכול להזכר בדברים שאמרת ביעוץ ולבחון אותם בכוחות עצמך או בעזרת אנשים קרובים לך. במכון הדסה יש ספריית מקצועות - תמורת סכום צנוע תוכל לבוא ולעיין בה. זה יכול לעזור "לתרגם" את תחומי העניין שלך למקצועות. לימודי עריכה בחוג לקולנוע וטלוויזיה: יש קורסים בעריכה במסגרת הלימודים בחוג לקולנוע וטלוויזיה באוניברסיטת תל אביב. מטרת הלימודים בחוג היא להקנות לתלמידים: ידע בלימודי תולדות, תיאוריה וביקורת של אמנות הקולנוע והטלויזיה. ידע בסיסי והתנסות במגוון של נסיונות יצירתיים בתחומים של עשיית סרטים ותוכניות טלויזיה. ידע והבנת היחסים בין החברה, התרבות והמערכת הפוליטית לבין המדיה הויזואליים. ידע והתנסות בכתיבת תסריטים וביישומם לסרטים ולתוכניות טלויזיה. ידע, התמצאות והתנסות במדיה דיגיטלית ובאופן השתלבותם של הקולנוע והטלויזיה במדיה אלה. בחוג שתי תוכניות: א. תוכנית לימודים דו-חוגית. בתוכנית זו יירשם התלמיד לחוג לימודים נוסף, מלבד לימודיו בחוג לקולנוע וטלויזיה. ב. תוכנית מורחבת, חד-חוגית: בתוכנית זו ילמד התלמיד בתוכנית מורחבת, כשבשנה א' של לימודיו יידרש ללמוד גם לימודים כלליים מחוץ לחוג. בתוכנית המורחבת שלושה מסלולים: - מסלול הפקה לקראת תואר B.A.M בוגר באמנויות. - מסלול עיוני לקראת תואר B.A בוגר אוניברסיטה. - מסלול תסריטאות לקראת תואר B.A בוגר אוניברסיטה. בנוסף יש קורסים בעריכת סרטים, שלא במסגרת לימודים לתואר אקדמי, במוסדות הלימוד הבאים: סדנאות במסגרת קולנוע וטלויזיה. תעודת גמר ארבע וחצי שנים לימודי יום תעודת בגרות+ מבחן ו/או ועדת קבלה 02/6731950 יד חרוצים 4 ת.ד.10636 91103 בי"ס סם שפיגל לקולנוע וטלויזיה, ירושלים מידע נוסף במוסד התמחות במסגרת המסלול בימוי והפקה. תעודת גמר ארבע שנים לימודי יום תעודת בגרות+ מבחן ו/או ועדת קבלה 02/6277366 שבטי ישראל 20 95105 מעלה, בי"ס לטלויזיה קולנוע ואמנויות, י"ם, דתי לבנים ובנות מידע נוסף במוסד א. עריכה קולנועית, התמחות בעריכת סרטים. ב. עריכה ופוסטפרודקשן ג. גם קורס האולפן הוירטואלי - צילום ועריכה דיגיטלית. תעודת גמר שנה אחת לימודי יום או ערב דרישות השכלה לא מוגדרות+ ראיון/מבחן 03/7660661 ת.ד.39328 צומת רמת השרון 61392 אונ' פתוחה, חשיפה, תקשורת טלוויזיה ומולטימדיה, בכפר הירוק

למעלה