הירשפרונג

הירשפרונג

שלום לילד שלי גילו הירשפרונג אחרי 2 ביופסיות שעשיתי ,למרות שהוא עושה צואה 2-3 ביום עם אבקת פנגלקס ,לא עושה לא חוקנים בכלל.הולד במשקל3020 שוקל היום 8 ק"ג הוא בן 4 וחצי חודשים.מרגיש מצויין אין בטן טפוחה בכלל. עושים לו ניתוח ב 31 לאוקטובר ,לפני חודש עשו לו חוקן בריום והתשובה היא:אין לזהות סימנים אופייניים למחלת הירשפרונג. כולל הדגמה דפקציה תחת שיקוף.....מה אני צריכה לעשות?? אני כבר חסרת אונים ...עושים לו את זה דרך פי הטבת, בלי סתומה לי נאמר שכנירא יש לו חלק מאוד קטן שפגום . האם זה ניתוח מסוכן ? ואיך ילד אחרי הניתוח מרגיש?האם הוא יהיה ילד רגיל כמו כולם? בבקשה תענה לי אני לא יודעת מה לעשות? חג שמח ותודה רבה

הירשפרונג

אינני יכול לשלול או לאמת בודאות את הסימנים על סמך הנתונים שלך.לדעתי את צריכה ללכת לחוות דעת נוספות של כירורג ילדים טוב עם תוצאת הביופסיות ועם הילד.אני מבין את הרגשתך ללכת לניתוח גדול כשהילד סה"כ מרגיש טוב .לא כל הירשפרונג נותן את כל הסימנים האופיינים. הסימנים תלויים באיזה גודל של מעי גס נגוע במחלה.

הירשפרונג

ביופסיה שניה עשיתי אצל פרופסור רפאל יודסין ,והראשונה אצל פרויד. כשהגענו לפרופסור יודסין הוא בדק את הצואה ו את הילד אמר שלו רואה שום דבר בכלל עשה לו ביופסיה ושלח אותי הביתה אמר ש99 אחוז אין לו כלום ,ואחרי יומיים קיבלתי תשובה ממנו שכן .לי הוא רשם בתשובה שזה ממש מוזר ,אבל זה חד משמעי. ניתוח עושה לו פרופסור פרויד.דוקטור רן עוזר של פרויד טוען שאין לי בכלל מה לבכות ,כי לטענתו המקום הפגום מאוד מאוד קטן. וניתוחים האלו עוברים בהצלחה האם זה כך? והאם הילד שלי אחרי הניתוח יהיה ילד רגיל? תודה רבה

תשובה

אנימכיר את 2 המחלקות הכירורגיות שהזכרת ושתיהן טובות.באשר לתוצאות הניתוח את צריכה לשוחח עם הכיררגים שכן קימות מס שיטות לניתוח ולכל אחת מהן יתרונות וחסרונות.לאחר הניתוח מדובר בילד רגיל למעט מה שקשור לאזור פי הטבעת .

למעלה