היריון שני- חששות

bertik

New member
היריון שני- חששות

היי,
אני מעתיקה הנה שאלה ששאלתי בפורום הורים לפעוטות. אשמח לתגובתכן:

רציתי לשאול, איך מגדלים שלושה ילדים בהפרש של שנתיים?
אני בהיריון שני, שבוע 10, עם תאומים. בבית ילדון בן 1.5, אמור להיות בן שנתיים בלידה.
איך לעזעזל עושים את זה???

רציתי הפרשים צמודים בין הילדים, אבל לא תיארתי לעצמי דבר כזה. אין אצלנו תאומים במשפחה וההיריון לא מטיפולים.
בעלי מסרב לדון בזה, "עין הרע" וזה. יש הרי סיכוי שבעוד חודש יהיה רק אחד.

בכל פעם שאני חושבת על העתיד נהיה לי ממש רע. איך מכניסים 2 סלקלים וכיסא בטיחות לאוטו? איך הולכת שעת הרחצה וההשכבה? להניק/לא להניק? איך אסתדר עם כל השלושה ביחד (בעלי חוזר מאוחר, לפעמים אחרי ההשכבה)? לידה קיסרית? איך מתאוששים מזה? ועוד עם שלושה בבית...
הילדון ירגיש בודד? אנחנו זוג, הם יהיו זוג, ורק הוא לבד... וזה עוד בלי לדבר על כל היחס והאהבה שהוא יפסיד...

תכנסי

אני ילדתי תאומות שהבת שלי הייתה בדיוק בת שנתיים.

החיים יפים, לא כל אחד זוכה לילדים ועוד לתאומים.
הרבה אנשים היו מוכנים להחליץ איתך.
את צריכה לדעת להודות ועם כל ילד שנולד מגיעה הברכה.

לגדל ילד זו חוויה ולגדל תאומים זו לא חוויה כפולה אלא משולשת.(כל אחד בנפרד והשניים יחד
)
מוכנה לשוחח איתך אישית לחזק ולעודד

gilgul18

New member
כמה מילים....

היי,

אצלי זה הפוך- כשהתאומים היו בני שנה ואחד עשר חודשים נולד אחיהם הצעיר.
אז קודם כל ברמה הפרקטית:
בהרבה מכוניות אפשר להכניס שני כסאות בטיחות וסלקל במושב האחורי. אופציה נוספת היא לחבר סלקל אחד מקדימה (חובה לנתק כרית אוויר!) ואז מבוגר אחד יושב במושב האחורי באמצע בין שני ילדים (בחלק מהמכוניות זה מאוד צפוף ובחלק זה סבבה).
לגבי הרחצה: בשלב ראשון אפשר לרחוץ את הקטנים בצהריים כשהגדול עדיין במסגרת וככה להוריד עומס.
לזכור שדברים כל הזמן משתנים- ילד בן שנתיים וילד בן שנתיים ושלושה חודשים יכולים להיות מאוד שונים.
גידול תאומים הוא מורכב לפעמים ועמוס אבל זו שמחה גדולה וחוויה מדהימה שלא הייתי מוותרת עליה בחיים.
לעניין יחסי הכוחות- נכון שהתאומים מאוד קשורים אחד לשני אבל לפעמים נוצרות חברויות מפתיעות עם האח הצעיר. יחסים בין אחים הם דבר דינמי. ככל שהילדים יגדלו ויהיו להם יותר נושאים משותפים ומשחקים משותפים ההפרדה בין הזוג לאחד תקטן.
ואולי השיעור הכי חשוב שאני למדתי בגידול התאומים: לדעת לבקש עזרה.
אם יש משפחה וחברים שיכולים לעזור זה נהדר. חשוב שהעזרה באמת תעזור. עזרה יכולה להיות לקפל בשבילך את הכביסה, עזרה יכולה להיות לארח לך חברה, עזרה יכולה להיות סיר עם אוכל, עזרה יכולה להיות עוד זוג ידיים. תלוי במשאבים ותלוי בצרכים שלך.
מעבר לעזרה מהמשפחה בעיניי שווה מאוד להשקיע כסף בעזרה בתשלום.
אני לקחתי סטודנטיות שיהיו איתי בשעות אחה"צ- בדיוק לזמן של מקלחת ארוחת ערב השכבה כדי שיהיה איתי עוד זוג ידיים. בכוונה לא רציתי מטפלת מבוגרת או מנוסה אלא התאים לי בחורה צעירה שלא תנסה לחנך אותי וללמד אותי איך להיות אמא אלא רק תעזור. זה מאוד מאוד הקל. לא זול אבל לדעתי שווה מאוד את ההשקעה.
מקווה שההריון יעבור בקלות ויסתיים בשמחה גדולה בידיים מלאות,
בהצלחה!

shushoni

New member
הפרש של שנתיים

הי יקרה,
בשעה טובה
החששות שלך לגמרי ברורים, גם אצלי יש הפרש של שנתיים וחודש וחצי וכשגיליתי שיש בדרך תאומות עם ילד בן שנה וחצי בבית חששתי מאוד, אבל טוב שיש לך עוד כמה חודשים טובים לעכל את הרעיון ולהערך. לא אשקר לך, זה לא קל, אבל אפשרי. בחודשים הראשונים חשוב שתהיה עזרה, אי אפשר בלי. גייסי את מי שאת יכולה מהמשפחה, חברים,שכנים, אפילו נערה מהמשפחה יכולה מאוד לעזור. בימים הראשונים אחרי ניתוח קיסרי את צריכה עזרה להרים את התינוקות, לקום בלילה, אז שבעלך ישמור ימי חופש ויקח מראש חופשה כמה שהוא יכול. אחרי כמה ימים (אצלי היה 10 בערך) תרגישי טוב יותר ותוכלי להיות יותר עצמאית. אולי תוכלי ללדת רגיל ואז כל ההתאוששות קלה יותר... חשוב לעבוד בצורה מסודרת עם רשימות האכלה לתאומים ועם סידור עבודה של מי בא ומתי. אם זה לא מתאפשר שהעזרה תהיה לכל היום אז לפחות שתהיה עזרה לשעות אחר הצהריים כשכולם בבית. אני לקחתי בייביסיטר סטודנטית שעזרה לי 3 ימים בשבוע עד שבשלב מסויים גיליתי שאני יכולה להסתדר לבד ונעזרתי פחות. לגבי הנקה - העומס הוא רב גם ככה ואני חושבת שאם זה מקשה עלייך מאוד לא חובה להתעקש על זה, צריך לנסות ולראות מה מתאים לך וזה לוקח זמן. אני תכננתי מראש לשלב בקבוקים והנקה ועדין הן ינקו רוב שעות היום בהתחלה. בהמשך הגעתי למצב של שאיבות והאכלה מבקבוק של חלב שאוב וגם פורמולה. זה לא היה קל ומאוד משעבד והיה קשה לשלוט בכמויות יצור החלב בהתאם לשינויים שלהן באכילה, כי זו לא הנקה, אז לא יודעת אם שווה להתעקש על זה.. יש כאלו שמצליחות, מאוד אינדיווידואלי. יש לך כאמור, כמה חודשים טובים לבדוק את הנושא ולגבש דיעה וכמובן בהתאם למצב אחרי הלידה. אצלי היום הם בקרוב בני 8 ו 6, 6 חבורת ילדים מתוקים שמשתוללים ורבים ומשחקים ביחד, גם אם אי אפשר לראות את זה כשהם קטנים מאוד, בסוף הם גדלים ומתגעגעים לתינוקות / פעוטות שהם היו. הרבה בהצלחה!

אני בדיוק באותה סיטואציה כמוך

בבית יש לי תינוקת בת שנה וחודש ואני בהריון תאומים שבוע 7 תמיד חלמתי על תאומים כי זה נראה לי דבר מדהים אבל שלושה בבת אחת? זה הרבה לעכל..העליתי את אותה שאלה בפורום הריון תאומים ושלישיות..היום בנוסף להכל הרופא דיבר איתי על סיבוכי פגות וכל מה שמשתמע מהריון תאומים.. גם ככה אני בלחץ היסטרי ועוד בנוסף השיחה הזאת גמרה אותי.. תודה לכל העונות אני אקח בחשבון את כל מה שאמרתן בשורות טובות

למעלה