היריב מתפרע מה עושים?

Dragon Roar

New member
היריב מתפרע מה עושים?

אוקיי כולנו יודעים שלפעמים יריב שלא יודע להלחם לפעמים יותר מסוכן מזה שדווקא כן יודע. אז, הוא מתפרע ושולח ידיים לכל הכיוונים (בדרך כלל מכות בסיבוב) וגם בועט בעיקר בעיטות נמוכות (לכיוון האשכים וזה מסוכן). מה לדעתכם הדרך היעילה כדי להמנע מפגיע חמורה וכמו כן, לפגוע גם בו ולסיים את הקרב כמה שיותר מהר.

כולנו יודעים?

לא הבנתי את הסיטואציה. קרב אמת - יריב שיודע להילחם גם יבעט לאשכים, אבל יעשה זאת במדויק ובתזמון מושלם לנטרל אותך כשאין סיכוי שתבלום/תסיט/תחסום. קרב אימון - אל תעבוד עם היריב הזה. אמור לו/למדריך שהיריב מתפרע ומסוכן וסרב לעבוד איתו עד שילמד לשלוט בעצמו. בקיצור - מתי כולנו יודעים מה שאני אף פעם לא למדתי?

צא מקו התקפה, ונטרל את היריב

בבריח או במכה לנקודת תורפה. וברצינות, ברור לך שהשאלה ששאלת היא הרבה-הרבה יותר מידי כללית, נכון?

neko

New member
Mizu no kokoro

水の心 כשאתה רגוע, כל אבן קטנה עושה אדוות שתוכל להרגיש ממרחקים.

amir_aikido

New member
נרגעים

יריב מתפרע / "שלא יודע להלחם" יכול להיות קושי אבל רק ברמת הבסיס. הקושי הנוסף העיקרי הוא בעיקר שקשה לך לצפות יריב כזה, ואתה לא יודע מה הצעד הבא שהוא הולך לנסות - פשוט משום שגם הוא לא. אם תירצו, קיראו לזה חוסר ב"כוונה". קושי אחר הוא שאם התרגלת "לשחק לפי כללים" תשכח מזה, היריב הזה לא שמע על הכללים, ואפילו איננו יודע איפוא באמת כדאי לו להכות. זה יכול לפעול לטובתך, אך גם לרעתך (אם למשל התרגלת ל"סט כללים מסוימים" במסגרת אימוני קרבות). נקודה נוספת שכדאי לקחת בחשבון היא האדרנלין, יריב שכזה מוצף באדרנלין וזה יוריד את רגישותו לכאב. אך יריב שכזה גם נותן לך הרבה יתרונות:
רוב המכות ישודרו וישלחו הרבה מאוד זמן מראש, מה שמקל על חמיקה מהמכה לאחר שנשלחה (מצד שני, אם כבר התרגלת לצאת על סמך "הכוונה", אצל יריב שכזה זה יותר קשה).
מהמעט שראיתי, יריבים שכאלה בקושי בועטים, ואם הם בועטים, אלו בעיטות עלובות למדי, ולוקח להם הרבה זמן לתת מכות נוספות לאחר הבעיטה.
סיכוי לא קטן שהגוף יעוף אחרי הידיים, יריב שכזה לא ידע לשמור על שיווי המשקל שלו, ויהיה לו קשה לחזור אליך לאחר כל מכה. וובוודאי שהוא לא למנוע נפילה או לשמור על עצמו בעת נפילה - טכניקות הטלה יוכלו לסיים את הקרב.
האדרנלין עובד גם לטובתך, הן ברמת חוסר הרגישות שלו, ועוד יותר ברמת ראיית המנהרה ואפקטים אחרים של אדרנלין (ראה מאמר בפורום). ויש כמובן עוד. רק שים לב שיש הבדל מהותי בין יריב שמתפרע משום שאיננו יודע איך ללכת מכות בכלל, לבין אחר שהתנסה לא מעט בללכת מכות תוך כדי התפרעות, ולא למד זאת באופן מסודר. דבר חשוב אחד - אם הוא מתפרע זה לא אומר שאתה צריך ללכת בעקבותיו. אמיר

מה הכוונה ב...?

"רוב המכות ישודרו וישלחו הרבה מאוד זמן מראש, מה שמקל על חמיקה מהמכה לאחר שנשלחה (מצד שני, אם כבר התרגלת לצאת על סמך "הכוונה", אצל יריב שכזה זה יותר קשה)." מה ההבדל בין לצאת על סמך הכוונה, להמכות ישודרו וישלחו הרבה מאוד זמן מראש, מה שמקל על החמיקה מהמכה???

amir_aikido

New member
"כוונה" באה לפני תנועה

אתה מחליט כיצד לתקוף עוד לפני שאתה זז. ברמה מאוד גבוהה, מרגישים את ההחלטה שלך ומגיבים כבר אליה. כך ניתן לנוע יותר לאט ועדיין להגיע יותר מהר. דווקא ל"מתפרעים" יש יתרון כאן - הם לא מתכננים את המכה הבאה. ואז אתה לא תחוש בכוונה. אני מתנצל אם ההסבר לא לחלוטין ברור, אני מדבר על תחושות שאני רק מתחיל להפעיל לפעמים, ולא תמיד בהצלחה ... אמיר

קרה לי לא מזמן

שמישהו התקיף אותי באגרופים. מיותר לציין שלא התכוונתי לגרום לזה. מה שעשיתי באותו רגע היה פשוט וגאוני לדעתי: חיבקתי אותו חזק כששני הידיים שלו למעלה והראש שלי צמוד לשלו. הוא המשיך להתפרע אבל המכות שהוא הוציא לאיזור הגב שלי היו חלשות מדי ובלתי מזיקות, עד שהוא נרגע. (דיברתי איתו תוך כדי)

Elius2

New member
I'm pretty new to martial arts but

I think you can try to keep your distance and mostly use your long range kicks ("sikol", "beitat hagana (called that way in Krav Maga"). And if he's going wild his balance wont be so good, low kicks ("gziza") will probally make him fall down. From there I dont think you'll have a problem. (Sorry for the bad english)​

למעלה