הירח - חבילת Minchiate Etruria

אורי רז

New member
אני אסביר את עצמי

בחבילות Visconti Sforza (= חבילות מראשית המאה ה 15 שצויירו עבור המשפחות הנ"ל, ואינן חבילות מינקיאטה) יש סמלים של שתי המשפחות הללו. לכן העליתי את ההשערה שמי שצייר את חבילת ה Minchiate Etruria, שלא צוירה עבור משפחות Visconti Sforza, הכניס את הסמל של המשפחה עבורה צוירה החבילה. בקלף התהילה של חבילת Minchiate Fiorentine מופיעה אותה עיר ברקע, אך לא הסמל של משפחת מדיצ'י. כמו כן, בחבילת Minchiate Fiorentine מופיעה בתחתית הקלף הכתובת "Fama Volat", החסרה מהקלף בחבילת Minchiate Etruria. הכיתוב הוא בלטינית - fama פירושו תהילה, שמועה, רכילות בדומה ל fame באנגלית, ו Volat פירושו מכונף, מהיר, בלתי יציב, זמני כמו volatile באנגלית. בחבילות מינקיאטה קלף התהילה היה הקלף האחרון והחזק ביותר בארקנה הגדולה, מה שיושב יפה במסורת ה Triunfi האיטלקית, כך שהביטוי בא להדגיש את כוחה החיובי של התהילה, כמו תהילתם של פירנצה ומשפחת מדיצ'י.

romharel

New member
הכיפה היחודית הזו [עד היום ]

יש לה צלעות והיא מהווה הישג רנסאנסי של בניה על פי ההרעצת העת העתיקה [זה כמו שתהיה לך עיר עם מגדל אייפל ברקע מיד תזהה את פריז.....] ואתה צודק זו אותה עיר וזו פירנצה ומעניין למה בסט שאינו פיורנטיני תופיע פירנצה במקום התהילה [לכאן או לכאן] ועוד עם הסמל של המשפחה המובהקת השלטת שם [מדיצי] ניתן לראות את סמל המשפחה שלהם בכל חור בעיר. הסמלים שהוספת אתה הם סמלי משפחה שבית מדיצי מרכיב אותם [ואת הסמל גם] את הסמל הנקי הבאתי אני והבאת אתה על הקלף

אורי רז

New member
קצת מידע רלוונטי נוסף

חבילת המינקיאטה שנקראת Minchiate Etruria נקראת כך משום שעל הקלף של מזל סרטן מופיעה חותמת עליה כתוב Cards Di Etruria - חותמת שנושאת את סמל משפחת מדיצ'י ... [לפחות לי היא נראית כמו חותמת, ולא כמו חלק מהציור. מעבר לזה, יש רפרודוקציות של החבילה עם הסמל של משפחת מדיצ'י בקלף התהילה וללא החותמת הזאת.] בסוף השבוע אני אשב לחפש מידע על ה Minchiate Etruria, ובינתיים הניחוש שלך טוב בדיוק כמו שלי לגבי הקשר בין המינקיאטה הזאת ובין Etruria ופירנצה.

romharel

New member
זה כיף הכל קרה בזמן אמיתי ופתאום

אז שמחתי לחלוק עם עכולם את שמחת הגילוי הזאת [ולא חשוב מה ייהיה בסוף בתהליך כולם לומדים] מי שנכנס לשירשור

אורי רז

New member
חבילת Minchiate Etruria שלמה

התמונות קצת קטנות, אבל: * כל הארקנה הגדולה שם, ורק בשביל זה שווה. * אפשר לראות את קלפי החצר המעניינים - 2 אבירים הם ספינקסים, 2 אבירים הם קנטאורים, ומארבעת הנערים שניים גברים ושתיים נשים. * לכל ארבעת האסים יש כתרים. להנאתכם.

למעלה