הירושה - תקציר נטול ספויילרים
לאחר שקראתי את הספר, למזלי מצאתי אותו במקרה בספרייה שלי ולא נאלצתי לקנות אותו, הבנתי מדוע אסור לקרוא ספרים שכותבת ננסי וריאן ברבריק. לאחר שכבר קראתי מספר ספרים שלה ברומח הדרקון (להב-סער מסדרת הגיבורים , דאלאמר האפל ומספר סיפורים קצרים באנתלוגיות) וחשבתי שהם קצת משעממים, הספר הזה עלה מעבר לשיאי השיעמום הרגילים. והנה תקצירו: הירושה - The Inheritance - ספר מסדרת הקלאסיקה. הספר מספר על גיסתו של דובר השמשות, שתסלחו לי, אך איני זוכר את שמה כעת בשעה זאת של הלילה, הנחטפת על ידי קבוצה של שודדים מבני האנוש אשר חולפים בקואלינסטי והם נמלטים עימה בזמן שהאלפים רודפים אחריהם. רוב הספר מספר על יחסיה של האלפית עם מנהיג החוטפים, בחור בן בליעל אך טוב לב וסגנו האלים והמטורף המסתכל על הנסיכה האלפית בעיניים לא ידידותיות במיוחד. ובכן, כמובן שאנו יודעים שבסופו של דבר, תניס יצא מכל הסיפור הזה, ואנחנו מחכים לראות מי יהיה האבא. וזאת כל העלילה. מעבר לכך, יש גם סתירות לא נורמליות המספרות שלאימו של תניס היה תכשיט המסוגל לרפא בכוחו של האל חידוקל. אבל לא היו אלים באותו הזמן! בקיצור לא להתקרב, לא לספר הזה ולשום ספר אחר של גברתנו ננסי ובאותה הזדמנות גם לא לג'ין רייב. (מצטער הייתי חייב). בכל מקרה, בעוד כמה חודשים יוצא החלק הראשון של מלחמת הנשמות, חזקו ואמצו, אחי לנשק.