הירהור

הירהור ../images/Emo19.gif

בספר השני, כשהארי שומע את הבסיליסק ובעקבותיו מגיע לקומה השניה ומוצא את גברת נוריס תלויה, הזמנים לא מסתדרים: הבסיליסק יכול רק להמית או במקרה הזה לאבן, אבל לא לתלות את קורבנותיו. אם כך ג'יני תלתה את גברת נוריס, אבל הארי עלה למעלה ממש שניות אחרי שהבסיליסק הגיע לשם, כי כשהוא שמע אותו הוא עוד היה בצנרת - איך הבסיליסק הספיק לאבן את גברת נוריס, איך ג'יני הספיקה לתלות אותה ולכתוב את הכתובת וכל זה בשניות הספורות שבהן הארי עלה במדרגות?

עד שהוא עלה....

נגיד מינימום זה דקה. ג'יני והבסיליסק היו ביחד כשהם כתבו את הכתובת על הקיר וגברת נוריס בטח באה לראות מה קורה והתאבנה ואז ג'ני תלתה אותה תוך שניות... אל תשכח שיש לה שרביט. או לפחות נראה לי.................................

~~

הארי עלה בריצה מהמרתפים עד הקומה השנייה - אני מניהח שלא לקח לו הרבה זמן, תוך שהוא שומע עדיין את הבסיליסק לידו. כשהגיע למעלה זה היה כנראה ממש כשהבסיליסק הגיע אחרת הוא לא היה שומע אותו לוחש כל הדרך. היו לבסיליסק ולג'יני ממש כמה שניות.

יובי14

New member
אולי הבסיליסק

בכלל עשה את זה לגברת נוריס עוד לפני שהוא היה בצנרת ואז כאילו הוא עדיין מושפע ממה שהוא עשה או משו כזה.. ורק אחרי שהוא עשה את זה וג'יני הספיקה לברוח הארי שמע אותו..

~

לא נראה לי הגיוני שהבסיליסק איבן את גברת נוריס, ירד מהקומה השנייה למרתפים (הארי היה במסיבת יום המוות של ניק כמעט בלי ראש) ואז חזר למעלה. אם כבר הגיוני שהיה חוזר לשירותים של הבנות, אבל הם בקומה השנייה כך שלא הייתה לו סיבה לרדת למטה. אלא אם כן ג'יני ציוותה עליו לגרות את הארי לעלות למעלה, מה שלא נשמע לי הגיוני כי באותו שלב טום רצה להרוג כמה שיותר מוגלגים ולא למצוא את הארי פוטר דווקא. ההשערה הפשוטה יותר יכולה להיות שסתם היה בא לו לעשות סיבוב בצנרת.

אני בכלל לא הבנתי

איך הבסיליסק יצא מהצנרת, יצא מהקיר אל המסדרון ואיבן משהו, ונבלע בחזרה בתוך הקיר? הוא יוצא דרך השירותים של מירטל או בדרך אחרת? וגם - כשהארי שמע את הקול ללא גוף - הוא שמע את הבסיליסק, אבל בקרב נגדו בחדר הסודות הבסליסיק כאילו שתק לגמרי? או שרולינג מטעמי נוחות התעלמה ממה שיש לו להגיד?

~

התקיפה הייתה בדיוק ליד השירותים, אני מניחה שהוא יצא דרך הצנרת אליהם ואז דרכם. בקרב יכול להיות שהוא היה צריך להתרכז:p

אני מניח שהכל קרה בהנף שרביט אחד.

ובהתחשב בעובדה שוולדמורט הצעיר מנחה אותה, זה לא אמור להיות בעיה. ואל תשכח גם את הכתובת על הקיר, לצד גברת נוריס. גם זה היה צריך לעשות בהנף שרביט זריז. ואני מאמין לתאוריה שאמרו מעלי, שג'יני והבסיליסק הופיעו ביחד ונעלמו ביחד, דרך הצינורות. כי אחרת גם הבסיליסק היה מתגלה.

~

עד עכשיו שמתי לב שדברים כמו כתיבה בעולם הקסמים מתבצעים באופן ידני. וגם בהינף שרביט, איך נעלמה תוך כמה שניות? להתעתק זה בלתי אפשרי. אולי היא רצה מהר למקום אחר או לשירותים, ובכל זאת לא מסתדר לי העיניין הזה. לדעתי היה שם יותר מהנפת שרביט והיא לא יכלה לדעת שהארי יגיע, איך הכל היה כבר גמור כשהוא בא ולא היה שום סימן שהיא הייתה שם לפני שבריר שנייה?

לוידעים! מה אתה מקשה???../images/Emo6.gif

בהינף שרביט (2 שניות מקסימום) הכתובת והכל היה מוכן, ואל תשכח שהיא פעלה לא על דעת עצמה, אז יש מצב שוולדמורט נתן לה הסוואה, או שבאמת היא רצה מיד לשירותים, אל תשכח שהאינטרס של וולדי הוא לא שיגלו את ג'יני, אלא שהיא תעשה בשבילו את העבודה.

../images/Emo45.gif היא קיבלה עזרה מוולדמורט.

בשביל קוסם ברמתו, גם בהיותו תלמיד, הוא ידע יותר קסמים מחצי מסגל המורים. כך שלכתוב משהו בשתי שניות זה לא בעיה. ורגע שנחש ענקי נעלם תוך שתי שניות, זה הגיוני בעיניך?

נו, כן, קסמים

אבל אני הנחתי שוולדמורט לא טרח להשתמש בקסמים מורכבים דרך ג'יני. המוזרות שבהעלמות המהירה של הבסיליסק הייתה חלק מהטענה שלי, שזה מוזר וחסר היגיון. אני בת.

למעלה