הירהורים

סמיילי22

New member
הירהורים

אתן כבר יודעת שמשה בקבע, וכיאה לאיש קבע הוא חוזר הבייתה מאוד מאוחר. זה עדיף ממה שהיה בתפקידו הקודם (לא היה בא הבייתה ימים שלמים. כך לפחות הוא כל יום בא...). בכל אופן בשורה התחתונה - יוצא לנו מעט מאוד זמן איכות ביחד באמצע השבוע. ועד לא מזמן סופי שבוע היו נראים כך: ימי שישי כל אחד אוכל עם הוריו וימי שבת באים ביחד כל פעם לזוג הורים אחר. וכך הלך גם הסופ"ש. כי מתכוננים, נוסעים, באים, מתיישבים בסלון, מדברים, יושבים לאכול, אוכלים, מסיימים, מדברים, עוברים לסלון, מדברים, בלה בלה בלה... הלך הסופ"ש. גם כאן בקושי היינו באמת יחד. וזה נורא הציק לי, אבל הרגשתי שאני מחוייבת להורים של שנינו, "כבוד" לכאורה. פחדתי שיפגעו אם לא נבקר בקביעות. וזה הלך וכירסם עד שנשבר לי. אני חושבת להכניס סדר חדש, שיכלול פחות ביקורי הורים וגם לא בזמנים קבועים. אני רוצה להיות איתו, אני רוצה לאכול איתו, לדבר איתו, לבד! אימא שלי הודיעה לי שזה בסדר מבחינתה, אבל אני לא יכולה לומר זאת לחמתי. שלחתי את משה לומר לה זאת, הוא עוד לא אמר לה זאת, אני חוששת שהיא תבין זאת לא נכון. הנה, בשבוע שעבר כחלק מתחילת התהליך רצינו ללכת למסעדה שנינו אבל היה נורא קר, אז הכנתי פסטה פשוטה בבית והיה גם לזניה וזהו. למשה לא היו טענות, אבל אימא שלו כשדיברה איתי בטלפון תמהה למה לא באנו אליהם אם לא הלכנו למסעדה? מה יכלתי לומר לה? חמתי לא מכשפה, להפך, אני מאוד אוהבת אותה. בניגוד לחמות אחרות שאני שומעת זכיתי בחמה שלא נדחפת לחיים שלנו בכלל, לא מבקרת ביקורי פתע וגם יודעת להחמיא, אבל אני חוששת שאולי היא לא סומכת עליי שאני "מאכילה" את בנה "כמו שצריך" ולכן שקטה יותר אם אנחנו באים אליה. הלוואי והחשד הזה מופרך, אבל אני לא יודעת. איך אני נרגעת?

נופר30

New member
אלו דברים שצריך להתחיל מההתחלה

לעשות וגם אמא של שלומי ( למרות שהיא יודעת שהוא אוכל טוב ואפילו הם אוכלים לפעמים אצלנו ) תמיד דואגת למה אנחנו לא באים מספיק שבוע שעבר היא אמרה חשבתי שכשתבואו לגור פה תבואו כל שישי גם צהריים וגם ערב ושלומי ענה לה ומה עם אמא של איילת ? בקיצור מה שרציתי להגיד שהיא לא מתכוונת לרע ככה זה אימהות ולאימהות קל יותר לוותר על הבת ( כי יש גבר שמגן ומטפל בה )מאשר לאמהות על הבן זאת דרכו של עולם ואם תלמדי לא לקחת את זה אישי תצליחי אנחנו לימדנו אותם שאנחנו באים בשישי או צהריים או ערב וזהו לדוגמא היום הייתי עם אמא שלי ושלומי אכל אצל ההורים שלו צהריים ובערב נלך שנינו ( כי הוא כבר ניצל שאני לא פה ושהיא הכינה אוכל לא היה לו כוח להכין ) בקיצור מה שהתכוונתי להגיד לא להרגיל לדברים קבועים כי אז אם משהו ישתנה אז הם יעלבו

uti

New member
../images/Emo24.gif

מסכימה עם נופר. אסור להרגיל את ההורים כי אז הם נעלבים ולא תמיד מקבלים את זה יפה שלא מגיעים אליהם. גם לנו היתה בשיוק אותה הבעיה בימי השבוע אנחנו לא מתראים וסופ"ש פעם בשבועיים היינו נוסעים לסופ"ש אצל ההורים שלי ושנשארים בת"א אזנוסעים לארוחת ערב/ צהריים אצל ההורים שלו ובמוצ"ש (כל מוצ"ש) אצל הסבתא הרגשתי שזה שוחק לי את סופי השבוע. עם כל האהבה למשפחה החלטנו לאט לאט ובהדרגתיות לצנזר את הביקורים, פעם תירוץ של אני לומדת פעם הוא לומד, פעם הזמינו אותנו חברים, יוצצאים למסעדה וכך מעטו להם הביקורים היום אנחנו יכולים להגיע מת שאנחנו רוצים (כאורחי כבוד כמובן
) אחרי החתונה הם חזרו ללחוץ קצת שנגיע אבל זה עבר להם הם הבינו שאנחנו כבר יחידה עצמאית ואם נרצה לבוא נודיע. אז עצתי לך יקירתי לא לשלוח את משה ולדבר על זה כי זה יגרור סתם אי נעימויות אני בעד להמעיט באופן הדרגתי את הביקורים וזוהי בעצם דרכה של משפחה חדשה אתם לאט לאט מסתגלים לסידור החדש של רק שניכם ואני בטוחה שהיא תבין את זה עם כל הקושי ל"וותר" על בנה.

POOH*

New member
גם לנו הייתה בעיה דומה...

אבל בעיקר עם ההורים שלו. נהוג אצלם לערוך ארוחת ערב משפחתית בשבת. וביום שישי זה היום היחיד שיש ארוחת ערב בחד"א, ואו אחרי או לפני כל האחים באים לקפה ועוגה אצל ההורים. וככה יצא שכמעט חצי מהסופ"ש אנחנו מבלים עם ההורים שלו. החלטנו שזה לאט מתאים לנו. ועכשיו אנחנו הולכים לארוחות בשבת בערך פעם בשבועיים. ובימי שישי לפעמים אנחנו הולכים איתם לחד"א בלי ללכת אליהם אח"כ ולפעמים, כמו היום אנחנו פשוט אוכלים שנינו לבד בבית... וגם אצלנו אמא שלו בטוחה שאני לא מטפלת בו כמו שצריך. ותמיד מנסה לשכנע אותנו לבוא לאכול אצלם, גם באמצע שבוע, אבל האביר התחיל כבר לענות לה שהוא זה שמבשל ככה שאין לה מה לאוג הוא אוכל טוב. בקיצור, לדעתי פשוט תחשבו מה מתאים לכם... אולי במקום שכל אחד יאכל עם הוריו ביום שישי תלכו כל שישי או שבת לזוג הורים אחד ביחד וכך יחשאר לכם שאר הסופ"ש בשבילכם.... אני מאמינה שאם תציגו זאת בתור החלטה משותפת לשני ההורים ושני ההורים יבינו שאתם פשוט רוצים זמן לעצמכם הם יקבלו זאת. אני חושבת שאתם צריכים למצוא את הפיתרון שלכם ולדבוק בו. בהצלחה ובתיאבון... POOH

רחלילי

New member
חיוכית,

לפי מה שאת מתארת, תגובה של אמא שלו לא באה ביקורת עליך אלא כשאלה של אכפתיות לגבי שניכם. אני חושבת שכמו שאמא שלך הבינה אין שום סיבה שאמא שלו לא תבין. וגם נראה לי שכל עוד וא מושך את זה ולא אומר לה זה כאילו נהיה משהו כמעט מו מילה גסה לומר לה, שהזוג הצעיר רוצה קצת זמן יחד. לדעתי אין מה לעשות מזה עניין. פשוט לומר זאת ולא להפוך את זה ל-לא באים אליכם יותר אלא ל-אין לנו זמן יחד באמצע השבוע אז בשבת אנחנו רוצים לנסות למצא לנו קצת זמן יחד, אם יתאים נבוא ואפילו נביא איתנו משהו ואם לא אז לא... וזהו. בהצלחה.

ללא נושא

אני דווקא אוהבת ללכת בשבת בצהריים לארוחה משפחתית אצל ההורים ככה פוגשים את הסבתות וכל פעם מישהו אחר בה לביקור. פעם היינו הולכים לאמא של שמוליק בשישי בצהריים אבל עם זה הפסקנו כי אצלה אנחנו קופצים גם באמצע השבוע כמעט כל יום. לדעתי באמת לא כדאי לכם לעשות מזה עניין פשוט להתחיל להפסיק להגיע ע"י תירוצים או פשוט להתחיל ללכת ביחד וככה יצא שתיהיו ביחד אומנם לא לבד בחלק מהסוף שבוע וגם הביקורים יפחתו כי יהיה לכם תירוץ טוב בשבת אנחנו אצל ההורים שלי ושבת הבאה נבוא להורים שלו. וכו´. אורלי

אני גם חושבת...

שאת צודקת וצריך יותר זמן של שניכם. אולי במקום ללכת כל יום שישי כל אחד להורים שלו, תלכו יחד פעם לזה ופעם לזה, וביום שבת תהיו יחד-לבד. למרות שאני בד"כ אוהבת לדבר על דברים, נראה לי שכאן הדרך הנכונה היא פשוט להרגיל אותם לאט לאט. אצלנו אנחנו אצל ההורים שלי מתי שאנחנו בת"א, כל שבוע-שבועיים, ואצל ההורים שלו אנחנו באים כל שישי בערב או שבת בצהריים, אלא אם יש סיבה טובה לא לבוא. כלומר אם אנחנו או הם עושים משהו אחר. בהתחלה התנגדתי לזה, כי לא רציתי ליצור תקדימים שאח"כ אעבוד קשה בשביל לשרש, אבל בסופו של דבר המשכנו עם זה כי ככה נוח לנו. וחוצמזה לא תמיד אנחנו יכולים, ולא תמיד הם, כך שזה בסדר. ואנחנו גם אוכלים יחד כל ערב (ולאחרונה גם בצהרים) כך שאנחנו רואים אחד את השני די מספיק.

danonit

New member
ואין פתרון אחר?

יש המון פתרונות יצירתיים שלא יחייבו אותך "לקצץ" ולפגוע. למשל, לוותר על ההתפצלות בימי שישי - לבוא יום שישי לאחת המשפחות ויום שבת לשניה, לסירוגין, להשאיר את שאר הסופ"ש לעצמכם ולהפגש בנפרד עם ההורים למשל באחד מימי השבוע? -מה עם להזמין את ההורים (של שניכם) אליכם מדי פעם? בד"כ ביקורים כאלה יותר קצרים מביקורים שלכם אצלם וישאירו לכם יותר זמן ביחד. -מה עם להזמין אליכם את שני זוגות ההורים באותו יום? -מה עם ביקורים באמצע השבוע/ימי חמישי? אני חושבת שמה שאת מנסה לעשות הוא נכון, אבל עשוי להתפרש לא נכון או סתם לא להיות מובן בכלל ע"י חמותך. אני לא חושבת שהיא חושבת שאת לא מאכילה אותו מספיק טוב, את אישתו ואת אמורה לתרגל וללמוד לעשות את זה בעצמך (לפי הספר, בכל אופן
). היא בטח מכינה אוכל ככה או ככה ולא מבינה למה שלא תנצלו אותו. ... אני חושבת שכן לקבע את הביקורים האלה, לא חייבים להגדיר שעה ואפשר להשאיר פתוח את היום המדויק (שישי או שבת), אני יכולה להגיד לך מנסיון שברגע שהביקורים לא קבועים יותר קל לוותר עליהם פה ושם ובלי ששמת לב את מבקרת פעם בחודש במקום פעם בשבוע. לי זה קרה עם אמא שלי,אין לנו זמן קבוע למפגש מכל מיני סיבות סבוכות ויוצא לי לפעמים לא לראות אותה חודשיים למרות שהיא גרה קרוב.

סמיילי22

New member
כפי שכבר אמרתי

אין צ´אנס לאמצע השבוע מפני שמשה חוזר מאוד, אבל מאוד מאוחר. הכי מוקדם זה סביב 7-8 בערב וזה לעיתים קרובות כבר 9-10 בלילה. והוא חוזר ממש שפוך אז זה נפסל על הסף. אני מקווה לעדכן אתכם בקרוב, מקווה שלא יהיה עניין גדול מזה.

poogi27

New member
אה, זה קורה גם אצלינו הרבה

ובמקרה כזה אני אומרת רק את האמת: אנחנו צריכים קצת זמן ביחד השבת/הערב לחברים תמיד אנחנו אומרים : אנחנו עובדים על הזוגיות. כולם מבינים מיד ויורדים מהקו.

אתי@

New member
בנוסף לכל העצות שקיבלת

אני מציעה לכם להגדיר ערב אחד בשבוע שהוא רק שלכם ובו אתם עושים משהו כיפי ביחד - יוצאים לבית קפה, הולכים לסרט, מביאים סרט מהוידאומט, הולכים לטייל בחוץ, וכו´. מה שאתם אוהבים. לא חייבים להגדיר איזה יום בשבוע זה יהיה, העיקר שתחליטו שבכל שבוע חייב להיות יום כזה.

אמיקה

New member
חיוכית יקרה...../images/Emo140.gif

אני לא מכירה את חמותך, אבל אני מנחשת, ממה שאת מספרת, שאם תדברי איתה בגילוי לב, ממש כמו שאת כותבת כאן, על מה שמפריע לך - אולי עוד תופתעי... לפעמים שיחה הגיונית ובוגרת פותרת הרבה קשיים..
שנית, כמי שמכירה את המצב המתואר מקרוב (אמנם לא בנסיבות האלו, אבל גם אנחנו חוזרים מאוחר מאוד) - סופ"ש הוא אכן זמן יקר, ויש לנהוג בו בחוכמה - לצורך זה: אם את מגיעה הביתה הרבה לפני משה, את הביקור השבועי שלך בבית הוריך, תוכלי לערוך באמצע השבוע (מבלי שזה יפגע בזמנכם ביחד), וביום שישי להצטרף למשה לביקור אצל הוריו. כבר "חסכנו" זמן
את הביקור אצל הוריך אפשר - או להספיק ביום שישי, באותו ה"סיבוב" המשפחתי (במידה וההורים גרים קרוב זל"ז), אן להסכים עם הוריך שלא כל שבוע תגיעו - גם פעם בשבועיים + טלפונים במהלך השבוע, זה בסדר - לטעמי, וודאי בנסיבות שאת מתארת... סה"כ חיי הנישואין נבחנים, בין היתר, בהעלאת האינטרס המשותף לך ולו, על פני אינטרסים אחרים (משפחה מורחבת, חברים וכו´) לראש סולם העדיפויות... אני מקווה שבני משפחתכם יוכלו להבין את זה, אני מניחה שאם תסבירו את זה בצורה הגיונית ובכנות הראויה - תתקבלו בהבנה והכל יהיה טוף...

למעלה