הירהורים של לילה

מירבל

New member
הירהורים של לילה

לילה ראשון של גילעד בבית. אני מרגישה את השלווה , הרגיעה והשימחה שישנה בליבי הערב. ומכאן אני רק מדמינת את שימחת מישפחתו של גילעד וקרוביו. הילד בבית. הסתגלות ראשונית לחיי הבית, לחיים ה"נורמלים". לחיים . רווחה. זאת התחושה שלי כרגע. שב הבן היקר הזה לביתו. תודה לאל ולעושים בדבר. כמובן שהיינו מרותקים לטלוויזיה במשך היום. והמפקד הקטן, עצר את פעולת חייליו כדי לראות את המראות בטלוויזיה. המפקד הגדול , רק חזר מהטיול הגדול בדרום אמריקה. וקשה לחזוב שהוא התגייס שנה אחרי גילעד שליט, וכמה הספיק, ומה עשה, ומה ראה... ויחד עם תחושת הרווחה של היום הזה, למראה גילעד שליט החמוד, הרזה הנבוך, המחושב והעורר הערכה הזה, מתגנב החשש לגבי החיילים. שאומנם יודעים היום קצת יותר טוב שיש מי שמגייס ויש , מי שמחזיר . גם אם באיחור גדול. ובמחיר יקר להחריד.אבל ישנו החשש המדובר ברמז עבה ודק על החטוף הבא. אני אמא לשני לוחמים, אחד במילאים ( צנחנים) והשני בחובה (כאילו לא הספיקו 3 שנים ביחידה המובחרת מאוד הזאת הוא עוד חתם לתקופה די ארוכה). לא יעזרו הפחדים, אבל בכל זאת מתגנב חשש ללב. האם ינסו לחטוף יותר ? "מי הבא בתור ומי בתור הבא" , כמילות שירו של פוליקר. נקווה שתמו ימי החטיפות.הפיגועים ההתנכלויות והשינאה. ושנבין שכשיש הידברות, והסכמים (גם אם אויבים מרים כמו החמאס), חוגגים בשני הצדדים. ליליה טוב לכל האימהות והאבות אמא

סמדר בנ

New member
לילה טוב

מירבל - החששות שלך מובנים לנוכח האיומים שלהם על העתיד. לא פשוטה כל העסקה הזו. מצד אחד - השמחה הגדולה על החזרתו של גלעד. לראות אותו כזה נבוך ונרגש, חיוור אך עומד על רגליו ומדבר בצלילות היה מאוד מרגש ואכן יש תחושת שלווה לדעת שהוא עכשיו ישן במיטתו, ואני מאחלת לו שמצליח לישון בשלווה. ימים יגידו מה מידת הנזק שנגרם לו בעקבות השבי.. מצד שני - המחיר.... למרות השמחה הגדולה הזו, לא אהבתי את כל הפסטיבל המוגזם סביב החזרה. שמעתי הערב ראיון עם אמו של אחד החיילים שנהרגו בטנק של גלעד ביום החטיפה. היא אמרה שגלעד חזר אך הבן שלה לעולם לא יחזור, ומה היתה נותנת בשביל להתחלף עם אביבה.... כ"כ עצוב. אז כן - יש שמחה, ושלווה ותחושת הקלה גדולה מאוד ומצד שני חשש ופחד. זו כנראה תמצית החיים שלנו כאן.

49צהוב

New member
הרהורים של בוקר

לא יודעת...האם חטיפות הן הדבר שהכי מפחיד אותי בשירות הצבאי של בני ארועי חטיפה- למזלנו טפו טפו טפו- היו מעטים (למזלנו ושוב טפו טפו טפו) בפיגועים ,במלחמות במבצעים- ואפילו בפעילות של ימי שגרה- נפגעים ונהרגים לצערנו הרבה יותר חילים- וזה מפחיד- כל כך מפחיד, הרבה יותר מפחיד....אותי לפחות אני גם חושבת שהמוטיבציה לחטוף, היתה קיימת תמיד,ולא משנה אם המחיר הוא 1000 חילים-- או "רק" 100 צריך לעשות הכל כמו שעושים עד היום- כדי למנוע אותה- וצריך להתפלל- כל הזמן להתפלל חג שמח

שויו

New member
בוקר טוב ליום רביעי, עם המון מחשבות

חזרנו מטיולנו בצפון המדהים שלנו.. אתמול היה יום מרגש במיוחד , את התחלתו יכולנו לראות בצימר שבו לנו, את השאר- ברדיו . קשה היה לעזוב את הרכב ולהתנתק מהחדשות.. החייל שלי סימס שהוא "אחוז צמרמורת לשמוע את השחרור של גלעד ברדיו, ליד הגדוד שלו, ליד הטנק שלו , ליד המדים שכולנו לובשים" . כשחזרנו הביתה ופתחתי טלויזיה "נפלתי" על הכתבה שבה ליווה אתמול המ"פ של גלעד את משפחתו של חנן ברק ז"ל, מפקד הטנק של גלעד שנהרג בארוע החטיפה יחד עם פבל סלוצקר
.
האם הנרגשת כ"כ פירגנה ושמחה על שחרור גלעד והלב שלי נחמץ כשאמרה שכן, היא מוכנה להתחלף עם אביבה ... אח"כ ראינו את תמונותיו של גלעד במדי צה"ל- בדיוק אותם המדים ,עם אותם הסמלים , שלובש שיריו' שלי. והרגשתי כמו "בוקס" בבטן והסכר נפרץ , ולשמחה של כל היום הזה, שלו חיכינו כ"כ הרבה זמן ואליו התפלננו, התווספו כל הפחדים החששות והתסריטים הקשים..... ערב חג היום (שוב) , הדלקת נרות... אני צריכה לשנות חלק מהתפילה שנשאתי בשנים האחרונות..
מבקשת רק ימים טובים ... חג שמח חברות וחברים

אמהות יקרות אני איתכן גם

בהיהורים ועוד הירהורים פחדים, והדאגות אצלי קצת בתחושת העצמה, בתחושה של רצון לשמור לגונן על החייל שלי ועל כל החיילים , ההצהרות של המחבלים ש"צריכים עוד גלעד" ועוד אמירות בסגנון הזה , מעלות את רמת החששות והחרדות בפרט לנו כאמהות לחיילים באשר הם, הלוואי מירבל שנאמץ את המשפט שסיימת ונאמץ מידת אופטימיות ואמונה למשהו טוב יותר. ובכל הערבוב של הרגשות שמחה לראות את גלעד בזרועות הוריו ריגשה את כולנו עד דמעות כמה טוב שהוא בבית.

יומטוב5

New member
נראה לי שהרהורים האלה אם של כל האמהות

גם אלו שתמכו לאורך כל הדרך וגם אלו שחששו לאורך הדרך אתמול שמחתי עם כל העם שלדעתי מיוחד במינו אבל הפחד בלב פנימה קיים גם בגלל בני הפרטים חיילי מלואים ו2 שמחכים לשלום כדי להתגייס ובנינו הסכנה גם לאזרחים כי האויב שלנו לא בדיוק מוסרי מקווה לטוב ושמחה בשמחת גלעד ומשפחתו חג שמח

למעלה