הירדמות ללא הנקה

הירדמות ללא הנקה

ביתי עוד שבועיים בת שנה, יונקת כי אם לא הרבה מידי (כשאני חוזרת מהעבודה וגם אז לא הרבה כי אין לה סבלנות כבר לינוק הרבה ולפני השינה (לפני השינה אני קודם מביאה לה בקבוק (וזה לאחר שגיליתי שהחלב שלי כארוחה כבר לא משביע אותה, כיח אחרי שעה וחצי היא כבר רעבה) והיא אוכלת כ- 120 ואז אני משלימה לה את ההנקה והיא נרדמת מההנקה. הבעיה היא שהיא נרדמת רק אחרי הנקה, וזה מפריע לי , אני שוקלת לגמול אותה עוד מעט מהנקה מה אעשה שתפסיק להניק? איך תירדם? ניסיתי שתירדם לבד וללא הצלחה... יש למישהי עצה או שהתמודדה עם בעיה כזו? אשמח לשמוע דעות. נכון שחלק יתנגדו ויגידו שאם טוב לה ככה שאזרום איתה כי כבר פעם שאלתי את השאלה הזו באיזה פורום. לי בעקרון זה מפריע, כי לפעמים שאני יוצאת מהבית קשה להרדים אותה והיא נרדמת רק על ידיים. וכשיש עוד ילד בן 4 זה קשה אשמח לשמוע עצות.

TaraSky

New member
לא עיצה אבל

אין לי עיצה רק לספר לך שהבן שלי בן שנה וחודשיים ונרדם רק עם הנקה...יותר מזה, כל התעוררות שלו הוא דורש הנקה כדי לחזור לישון... העניין הוא שהוא ישן איתנו במיטה והוא מיד רואה אותי כשמתעורר. ניסיתי להביא לו מוצץ במקום אבל הוא מסרב בתוקף ובוכה בכי קורע. אני נשברת ומניקה שוב ושוב.

עצה להנקה בלילה

הי, יש לי עצה לחלק מהבעיה שלך (להנקה באמצע הלילה) - עצה שעבדה אצלי. אני גם הייתי מניקה כל שעתיים שלוש בלילה - וזה כבר שבר אותי מה שעשיתי (וזו עצה שקיבלתי באיזה פורום - עצה של הלוחשת) אם הוא בוכה, כן להרים אותו אבל לא לא להניק! אבל כן להרים, כן להרגיע לחבק. הוא יבכה וזה יהיה קשה לו ולך אבל את צריכה להרים אותו ולומר לו שיישן. הלילה הראשון היה הכי קשה, וזה מאוד מפתה להניק, אבל צריך לא להישבר. בלילה השני קצת פחות בלילה השלישי היא התעורה רק ב- 3 בלילה! שזה היה הישג! אך להירדם לפני שהולכת לישון היא נרדמת רק מהנקה. התהליך לקח 4 ימים. מהיום החמישי ועד היום (ב"ה בלי עין הרע) היא ישנה כל הלילה מ8 בלילה עד 6, 7 בבוקר! תקחי בחשבון שהיומיים הראשונים (במיוחד הראשון) יהיו קשים אבל אל תישברי! הערה: זו כמובן עצה שלי, את הגמילה הזו עשיתי רק לאחר שהייתי בטוחה שהיא לא באמת רעבה בלילה אלא רק רוצה אותי ולכן את כמובן צריכה לבדוק מה הסיבה שהוא יונק בלילה אם הוא אוכל טוב ביום - אין סיבה שיאכל בלילה. אני גם הייתי מציעה לך שיישן במיטה שלו כבר עכשיו כי אח"כ יהיה לך קשה להרגיל אותו בגיל יותר מאוחר. אבל זו כמובן עצה שלי. בהצלחה!

מינימי2

New member
בעניין ההרדמה ללא הנקה

נסי ראשית להפריד את ההנקה מההרדמות. קחי אותה לינוק לפני השינה בחדר אחר, מואר, והפסיקי את ההנקה כשהיא מנומנמת אבל לא ישנה. המשיכי להחזיק אותה (אם היא לוקחת מוצץ זה זמן טוב להציע לה...) ורק כשתישן הניחי במיטה. אם זה לא הולך והיא דורשת ציצ עד שהיא נרדמת, נסי דרך מעט שונה - הניקי ואל תניחי לה להרדם תוך כדי (אם היא מנומנמת הפסיקי את ההנקה) והשכיבי אותה במיטה. היא מן הסתם תבכה... החליטי מראש מה את עושה כשהיא בוכה - את יכולה להוציא אותה מהמיטה, להחזיק על הידיים ולהרגיע בלי לתת יותר ציצי עד שתרדם. לאחר שתסתגל להרדם על הידיים שלך בלי ציצ בפה תוכלי לעבור הלאה וללמד אותה שהיא נכנסת למיטה שלה לפני שהיא נרדמת (בהדרגה ובקצב שלה... כאשר כל פעם מכניסים למיטה בשלב מעט יותר מוקדם...). אם זה לא מתאים לך, את יכולה להחליט שאת לא מוציאה אותה מן המיטה, לעמוד לידה, לגהור מעליה ולאחוז בה כך שתחוש שאת איתה, להרגיע בלחש ובמעט מילים (שששש עכשיו הולכים לישון...), כך את בעצם לא עוזבת אותה לבדה, תומכת בה בנקודת הקושי הזו, אבל משדרת לה שבלילה הולכים לישון במיטה... לפני שאת נכנסת לעניין החליטי עם עצמך טוב טוב מה תעשי כשהיא תבכה כדי שלא תישברי באמצע (ובכך למעשה תלמדי אותה שכשבוכים מספיק זמן אז כן מקבלים ציצי... זה רק יהפוך את הכל לקשה יותר). בהצלחה

עוד ילד בחדר../images/Emo66.gif

נשמע מאוד הגיוני אך מה לעשות שיש ילד בחדר בן 4 בנדיט לא קטן שרק מנסה לשחק איתה והיא לא מתנגדת
קצת יותר מסובך.... יש למישהו עצה איך מרדימים שניים?

מינימי2

New member
עוד ילד

חייבת להגיד שאני חושבת שחבל לוותר על ההנקה בשלב הזה, ומספיק להפריד את ההנקה מהשינה כדי שגם מישהו אחר יוכל להרדים אותה... (למרות שגם אם היא תמשיך לינוק כדי להרדם, כשלא תהיה לה ברירה היא תרדם גם ללא הנקה... עם אבא/ סבתא...). הייתי שומרת אפילו על הנקה אחת כדי לתת לה להרויח את מה שהחלב שלך מציע עוד מספר חודשים. אם את סגורה על זה שאת מפסיקה להניק, עשי שינויים מתאימים לתקופה הקרובה - השכיבי את הגדול חצי שעה לפני שאת משכיבה אותה כדי שלא תפריע לו עם תהליך ההסתגלות שלה... אם הוא יתעורר מהמחאות שלה את יכולה לנסות להשכיב אותה בחדר אחר לכמה לילות או להעביר אותו לאחר שנרדם (בהנחה שהוא לא מהמתעוררים...) ולהחזיר אותו אחר כך.

הפסקת הנקה - כמה שאלות

תודה על התגובה! יש לי כמה שאלות חשובות אשמח אם תעני לי... אני בכלל לא סגורה על זה שאני הולכת לגמול אותה מהנקה - ההיפך אני מאוד לא רוצה להפסיק... הייתה לי התלבטות להפסיק להניק אותה כבר הרבה זמן וזה לא בגלל שאני רוצה אלא בגלל שגיליתי שהחלב שלי לא משביע אותה בכלל - ואיך גילילתי זאת? לאחר שהייתה יונקת הרבה זמן (חצי שעה לפחות כשהשדיים מלאים) וניסיתי להרדים אותה היא הייתה לא נינוחה עד שאמרתי שאנסה לתת לה בקבוק והיא הייתה לפעמים אוכלת 150 CC !!! ברור שלא רציתי לתת לה בקבוק אבל היא לא הייתה רגועה רק עם הנקה (מוצקים היא אוכלת יפה מאוד בלי עין הרע! בשר והכול כמעט אך היא לא שבעה מהם וגם מההנקה לא ולכן החלטתי שאני נותנת לה מטרנה. והנקה היא כשאני חוזרת מעבודה, (קבוע) ולפעמים לפני שהיא הולכת לישון אחרי המטרנה. לקח לי הרבה זמן להבין שכעת ההנקה היא לא ארוחה מלאה. לכן ארצה לחדד את השאלה שלי: האם העצה שנתת לי טובה לה גם להירדם לבד לאחר מטרנה? ז"א העקרון הוא להאכיל אותה עד שהיא ממש שבעה. ואם היא נרדמת באמצע האוכל פשוט להעיר אותה ולשים אותה במיטה ולהשאיר אותה לבד שתלמד להירדם לבד נכון?ואו זה ממש קשה כי הא תמיד נרדמת מהאוכל... ואם היא קוראת לי? פשוט להרגיע אותה ולצאת? אם אני ארים אותה היא לא תתרגל להירדם בידיים? אני מצטערת על השאלות הרבות... ועוד שאלה אחרונה: אני מניחה שאת אומרת את הדברים מניסיון - גם את גמלת אותם מהרדמה מאוכל (הפרדת אוכל ושינה) או שמלכתחילה הקטנים שלך נרדמו לבד? אני שואלת כי מעניין אותי לדעת אם השיטה עובדת. תודה מראש ושוב סליחה על האריכות

TaraSky

New member
עוד שאלה

זה נשמע הגיוני אלא העובדה שהוא ישן איתנו במיטה מקשה על העניין ואנחנו עוד מעט עוברים למקום אחר אז אני לא רוצה להעמיס עליו שינויים. הוא ממש הפסיק עם המוצץ והפך אותי למוצץ... כמה זמן הבת שלך בכתה בהתחלה כשלא הנקת אותה?

גמילה

אוקי, אל תגמלי אותו מכל הדברים בבת אחחת, קודם תגמלי מהנקה בלילה, ואחרי שתעברו למקום אחר תעשי את הגמילה מלישון אתכם. כמו שכתבתי, היום הכי קשה היה היום הראשון, היא בכתה כמה דקות והרמתי אותה עד שנרדמה. לאחר כמה דקות או שעה לא זוכרת היא התעוררה שוב ושוב הרמת אותה על הידים והיא כמובן חיכתה לציצי פשוט הרמתי ונענעתי עד שנרדמה. כך זה חזר כמה פעמים, זה היה מתיש אבל הייתי מוכנה לזה (כי זה בדיוק מה שאמרו לי שיהיה) ביום השני היא גם בכתה אבל ממש קרוב לפנות בוקר (עד אז לא התעוררה!) ביום השלישי גם בקושי התעוררה... זה קצת קשה וצריך לקחת בחשבון שזה לילה ללא שינה רצופה בכלל - אבל זה בהחלט שווה את זה. אשמח לעזור! בהצלחה

למעלה