היקף ראש

liatsh01

New member
היקף ראש

ואאוו לחץ היינו עכשיו אצל רופאת ילדים היא אמרה לנו שהיקף הראש של הבייבי שלנו גדל בצורה חריגה - נולד 32.5 ובגיל חודשיים 41.5 בנוסף כשבדקה אותו הוא לא חייך לה (הוא קצת קמצן בחיוכים) ועקב אחריה בחוסר עיניין וקצת מתח באיזור הגב (מרים ראש גבוה והספיק להתהפך פעם פעמיים) היא הפנתה אותנו לנוירולוג (למרות שהיא מומחית נוירולוגיה- דר פאטל) ואולטרסאונד מוח כשאני איתו במהלך היום הוא מרותק לסיפורים או לצלילי כלי הנגינה שאנחנו משחקים. עוקב אחרי המובייל וכל דבר שהוא קולט בעין, הוא מסתכל בקרנות מה דעתכם? מה לגבי היקף הראש?

liatsh01

New member
חייבת לחדד משהו וממש אשמח לתגובה בהקדם ../images/Emo10.gif

הבייבי שלנו בן חודשיים כשאני שמה מולו משהו שיעקוב עם העיניים, הוא לא תמיד עוקב. לפעמים כן. אבל אם יש משהו שהוא קולט, הוא נתקע עליו, ומשאית לא תזיז אותו! מה נורמלי? ושוב, מה קצב נורמאלי לגדילת ראש? תודה קצת בלחץ אם אני לא ברורה בתיאור המצב, אשמח לפרט

אני לא חושבת שמישהו כאן יכול ממש לענות לך לגבי היקף ראש. אני ממש ממש מבינה את הלחץ, אבל דברים כאלה באמת צריכים מומחים לעניין לבדוק לעומק ולתת לך תשובות. אני מאחלת לכם הרבה הרבה בריאות.

בייבית3

New member
הבדיקות שקיבלת

כשיש צמיחה מואצת בהיקף ראש גדול (שיכול אגב להיות שום דבר ) עושים אולטרה סאונד ורואים נוירולוג, זה נוהל. אולטרה סאונד היא בדיקה פשוטה ומהירה שלא מסבה כאב לתינוק. מנסיון, לא תמיד הבייבי מתנהל כמו שהוא רגיל בסאגת הלחץ של הבדיקה הנוירולוגית. מציעה לך לצלם אותו ברגעים טובים ולהביא איתך לבדיקה הבאה. אני לא יכולה לקבוע אם הכל בסדר או לא אבל כאמא שעוברת לא מעט בעצמה אני רוצה לחזק אותך. לפעמים באמת הדברים נגמרים כך שאין כלום או לפחות שום דבר נורא אבל התחושה היא סיר לחץ בגלל הנתונים האובייקטיבים, הרצון שלנו שהכול יהיה בסדר במצב של אי וודאות ויש גם עניין של טמפרמנט של רופא. יש רופא שמסביר ומרגיע ויש רופא שמלחיץ. עשי את הבדיקות, חכי לתוצאות ותשתדלי להיות רגועה כי ה"רומן" עם הנוירולוגיה הוא לרוב לא קצר... בהצלחה והמון בריאות

liatsh01

New member
תודה על החיזוק. הבעיה היא שתור לנוירולוג

ילדים יש רק עוד שלושה חודשים וזה בכל גוש דן המרכז והשרון!

טלטול96

New member
ד"ר גילבורד

מצאתי תור לרופא פרטי בקסריה,שטוענים כי הוא ממש טוב בתחומו,שמו ד"ר יוסף גילבורד והוא ניורוכירורג,בקסריה נמצאת המרפאה הפרטית שלו ותורים לשם יש מהיום למחר,קצת יקר אבל יש החזרים מהקופה,והשקט שתקבלי אחרי הבדיקה איתו שווה כל שקל. בנוסף הוא מקבל בבית חולים רמב"ם,ועובד שם בתור מנהל מחלקה, מינסיוני זה ממש כדי בעיקר בשביל השקט שהוא משרה והגישה החיובית שלו.

הי ליאת

לבייבי בן חודשיים "כשאני שמה מולו משהו שיעקוב עם העיניים, הוא לא תמיד עוקב. לפעמים כן. אבל אם יש משהו שהוא קולט, הוא נתקע עליו" - זה נורמלי, ותקין ובסדר גמור!!! אין לזה קשר להיקף הראש...רק מצביע שהכל תקין!!! וזה דבר מעודד לכשעצמו.

liatsh01

New member
מתי תינוק צריך לסובב ראש כשמנסים לצוד את

תשומת ליבו?

כמו שכתבת למעלה

אם "נתקע על משהו" ואת מזיזה את זה לאט, לאט הוא יזיז עד גבול מסויים. זה מה שמצופה ממנו כרגע. - לא יותר! בקשר להיקף הראש. תנסי לא לדאוג יותר מדי. והשקיעי את כל האנרגיה שלך בטיפוח ההתפתחות שלו. יש לך גם אפשרות לגשת לבדיקה חוזרת אצל אחות טיפת חלב שלך בעוד 2-3 שבועות ולראות אם יש שינוי, ואז לגשת לרופא פרטי . כך תגיעי אליו עם יותר פרטים שנחוצים לו לאיבחון.

liatsh01

New member
מעדכנת

אורלי תודה על ההרגעה הלכתי שוב לרופאת הילדים שבחרתי לו (הרופאה הראשונה שהלכתי זו המחליפה שלה שהיא במקרה גם נוירולוגית ילדים) אז הרופאה שלו היא מקסימה. ד"ר זינגר מרמת אביב. מדברת ומשתפת ומאוד מאוד נחמדה. וכשהיא בדקה אותו, הוא אפילו חייך לה, עקב אחריה, התנהג פשוט לתפארת היא אמרה שהוא ניראה לה בסדר גמור רק שהיקף הראש הוא גבולי וכדאי לעשות אולטרסאונד מוח. היא אמרה שאולי הוא היה הרבה זמן בתעלת הלידה ושזה לחץ עליו ועכשיו הוא מאזן את הגודל, ובאמת הוא היה שעה וחצי בתעלת הלידה עד שהוא יצא. ומאוד לחץ עליו כנראה כי יצא בלי לקרוע אותי בנוסף, דיברי עם האוסטיאופט שטיפל בו, הוא אמר שהיקף הראש שלו נורמלי, ולהוולד עם היקף ראש של 32.5 זה יחסית קטן. כשטיפל בו הוא "סידר" 2 עצמות שעלו אחת על השנייה ולכן היה לו טורטיקוליס קל. הוא אמר שעדי מאזן את גודל הראש שלו, ובכלל שכשטיפל בו הוא היה ממש בסדר. כמובן לעשות בדיקה כמו שהרופאה אמרה, אבל שלדעתו הכל תקין. אז עכשיו אני רגועה, אעשה את הבדיקה רק לשקט שלנו, בכל זאת הוא פולט המון ואולי משהוא לוחץ לו עדיין תודה

למעלה