היקלטות בגן

orchich

New member
היקלטות בגן

שלום לכולם, אני בטוחה שכבר הנושא נטחן, אבל חשוב לי להתייעץ איתכן ואולי יש קישורים רלוונטים. אז ככה - הבת שלי בת שנה וארבעה חודשים והייתה עם מטפלת עד עכשיו. עם המטפלת היא טיילה בגן ושיחקה שם עם ילדים של מטפלות אחרות (הם היו קבוצה מגובשת של מטפלות שנפגשה כל בוקר ועשתה מין "פיקניק" משותף). בכל מקרה הרושם היה שהיא חברותית ומוכנה להתקשרות עם ילדים אחרים. בנוסף לזה, השיקול הכלכלי גם קובע והכנסנו אותה לגן בסביבה שמצא חן בעיננו, 15 ילדים על 3 מטפלות. אבל הקליטה קשה קשה. היא בוכה כשאבא שלה עוזב אותה בבוקר (ואנחנו חשבנו שיהיה לה יותר קל להיפרד ממנו...) ועד כה היא לא נרדמה בגן - בוכה ולא נרגעת משום דבר. אפילו הבאנו לגן את השמיכה שלה - אבל עד כה - לשווא. שאלתי היא כזו - האם אני עושה לה נזק בלתי הפיך ? איך יודעים אם היא לא בשלה לגן ? אמרו לי שחרדות הנטישה שלי משפיעות עליה - ואולי זה נכון - אבל אין לי מושג מה לעשות עם זה. איך להקל עליה ?? האם כדאי להתייעץ עם פסיכולוג ילדים ? ואם כן - האם יש לכן המלצות ?? סליחה על האורך - אבל המצוקה שלי (ושלה) ממש מדירה שינה מעיני וגורמת לי לגוש בבטן.

לאה_מ

New member
ברוכה הבאה אלינו ../images/Emo142.gif

אני מציעה לך לקרוא את ההודעה של mishtal על היום הראשון של טל בגן, והדיון בעקבותיה, ואת המשך הסיפור על הקליטה של טל בגן, וגם את ההודעה הזו של דסי (ובכלל את כל הדיון), שנראית לי רלוונטית עבורך. אני אחזור על מה שאמרתי כבר במקומות אחרים - את חייבת להיות שלמה עם ההחלטה שלך לגבי המסגרת לבתך. שיקולים כלכליים הם בהחלט לגיטימיים, ואני לא חושבת שהורה צריך להצטדק על כך שהוא שוקל אותם. אם את בטוחה שהמסגרת טובה ומתאימה לה - תני לה את הזמן שלה להסתגל, וכדי להקל עליה את צריכה ללמוד להכיל את הקושי שלה, ובמקביל לשדר לה שאת סומכת עליה וסומכת על הצוות בגן. נשמח לשמוע תובנות ועדכונים.

לאה_מ

New member
ועוד דבר:

אני לא יודעת מה תהליך ההסתגלות שעברתם בגן ומה היא מדיניות הגן בכל הנוגע לתקופת הסתגלות - אבל אולי היא זקוקה להסתגלות איטית יותר יחד איתך, אם את יכולה לאפשר לה את זה.

נעה גל

New member
בדיוק מה שרציתי להגיד -

אנחנו לוקחים ילד שבילה את כל חייו בסביבה מאוד מוכרת ומאוד קבועה ומכניסים אותו למסגרת חדשה עם ריחות חדשים, הרגלים שונים, קולות אחרים, חוקים אחרים, אוכל אחר, משחקים אחרים, ועם המון זרים. אנחנו מצפים שתוך כמה ימים הכל יהיה בסדר והוא יסתגל למסגרת החדשה. כמה זמן, לנו, כמבוגרים שמתורגלים במפגש עם סביבות חדשות לוקח להרגיש נוח במקום עבודה חדש? כמה זמן לוקח לנו עד שאנחנו מרגישים בטוחים לשתף אנשים חדשים בתחושות שלנו? כמה זמן לוקח לנו עד שאנחנו ממש מרגישים "בבית"? - קחו את הדברים האלה בחשבון. יש ילדים שקשה להם עם המעברים האלה והם צריכים את ההורים לידם. הם צריכים להרגיש בטוחים במסגרת החדשה והם צריכים להרגיש שההורים בטוחים במסגרת החדשה.

orchich

New member
תודה

תודה לכן על התגובות. אין לי ספק ביכולות של הגננות ואני כן סומכת עליהן - אבל אני מרגישה שיש לי בעיה בכלל לסמוך על כל אחד עם אורי. גם על ההורים שלי אני לא ממש סומכת, אז אולי כאן זו בעיה שלי.. בכל מקרה אני נעה ונדה בין ההרגשה שזה שלב שיעבור ויהיה לה טוב שם בסך הכל ובין ההרגשה שאני גורמת לה נזק וטראומות. הלוואי והייתי יודעת מה נכון. בגלל זה חשבתי להתייעץ עם פסיכולוג ילדים. אולי היא לא בשלה ? ואולי זה תהליך נורמלי שהרבה ילדים עוברים - כמו שאני קוראת כאן ?

למעלה