היקום של נתן זך

ל א

New member
עדיין לא הבנתי מה הקשר

של סאראמאגו לאנטישמיות. הוא ביקר את מדיניות מדינת ישראל בצורה קצת חסרת טקט, זה הכל. איפה פה האנטישמיות? הוא לא הציע תיאוריות קונספירציה נוסח ברקה, לא תורות גזע נוסח הנאצים, הוא לא התייחס ליהודים בכלל, רק לישראלים.

דוסטו

New member
סארמגו טען וחזר ושנה

שהיחס של ישראל לפלשתינים הוא כמו היחס של הנאצים ליהודים. ובכך הוכיח כי סופר גדול אינו בהכרח חכם גדול, לא בהכרח ידען גדול ובעיקר הוכיח שהוא או טפש ו/או אנטישמי ו/או כמה שינסה להיות ליברל הוא היה ונשאר קתולי עם אנטי-יהודיות מושרת לאטנטית או פעילה.

ל א

New member
אין פה שום אנטישמיות

רק הגזמה חסרת טקט. מותר לבקר את מדיניות ישראל גם בלי להיות אנטישמים, גלויים או מוסווים. יכול להיות שהוא אנטישמי, אבל ההתבטאות הלא חכמה הזו(אך הדי מוצלחת. מותר קצת להעליב אותנו מדי פעם, הרווחנו את זה ביושר.) אינה יכולה להעיד על כך.

דוסטו

New member
ל א -עוד בור ישראלי אכול שנאה עצמית

אתה לא הכתובת שבא לי להתדיין איתה. רק אומר שישראלי שלא מבין את ההבדל בין הנאציזם לכל תופעה אחרת שהתרחשה בהיסטוריה של המין האנושי הוא או טפש ו/או בור ו/או אכול שנאה עצמית. וכל גוי שנוהג כך הוא בור ו/או טפש ו/או אנטישמי. עוד לא היתה תופעה של בניית אידאולוגיה על-פיה בגלל שקצצו לנו חתיכה מהזין בגיל 8 ימים יש להשמיד אותנו מעל פני האדמה, בכל מקום כי אנחנו מקור הרוע האנושי והסיבה לכל צרותיו. אם היינו נוהגים בפלשתינים עפ"י אידאולוגיה נאצית לא היתה כבר בעיה פלשתינית. ולא, ל א, אל תנסה לשייך לי מאווים כאלה.

ל א

New member
היית צריך להיות עורך במעריב דוסטביף

איך אני תמיד מצליח להסתכסך עם כל החכמים ו/או ידענים ו/או מקיאי אהבת הזולת דה לה שמאטע של הפורום הזה ועוד בגלל סראמאגו, אדם אפרפר שכותב ספרים אפרפרים, שיום אחד החליט לשנות את הצבע. ואיפה הטיפש (ו/או בור ו/או אנטישמי) בחר לעשות את זה? במדינת הצדקנים. אז כן, תופעה כמו הנאציזם עדיין לא היתה בהיסטוריה, אם כי השמדות עם היו גם היו וגם אידאולוגיות שתומכות בזה. וכן, ישראל לא נוהגת בפלסטינים כמו הנאצים ביהודים. וכן, סראמאגו לא היה צריך להגיד את מה שאמר כפי שאמר כי לא יפה להגיד על יהודים שהם מתנהגים "כמו נאצים" אפילו אם לפני זה הפלסטינים בדיוק סיפרו לו את מנהגי הכיבוש הנאור הישראלי. "כמו חיות" היה הולך מצוין, למשל. זה כל כך משנה? לא היה יותר חכם (ו/או וכו') להתייחס במקרה הזה לכוונה ופחות לתוכן הלא מוצלח? לא מטריד אותך שהמדינה שלך מסומנת כמדינה מצורעת בעולם? הרי לא רק סראמאגו חושב ככה. כולם אנטישמים? רק אנחנו בסדר? אז אנחנו לא הכי גרועים בהיסטוריה. רק מקום 7, נגיד. נשמע סבבה, אה? אבל לא, העיקר שאנחנו אוהבים את עצמנו, מישהו הרי צריך לעשות את העבודה השחורה שאף אחד אחר לא מוכן לעשות.

דוסטו

New member
אתה מבין למה אי אפשר לנהל אתך דיון

עניני ? כי יש לך הנאה לעשות פרובוקאציות, להביא את הדיון לאבסורד. אין לך ענין להביע את דעתך או לשמוע את דעתם של אחרים. יש לך הנאה לבדוק מתי אתה מצליח להרגיז אחרים. כמה ציני אתה צריך להיות כדי להשיג את זה. אבל אני? מי אני. אין לי מומחיות בפסיכיטריה. ולעצם קשקושך. סארמאגו לדעתי סופר מצוין. 'כמו חיות' זה ביטוי שלא ברור לי מאיפה הוא צמח. בני האדם הם החיה הכי פחות סוציאלית בעולם החי. ולא בא לי לתת לך דוגמאות כדי להבהיר את העובדה הבלתי נתנת לערעור הזו. מטריד אותי מאוד לאיזה סיטואציה הסכסוך עם הערבים והפלסטינים הוביל אותנו. אני רוצה לחיות מספיק זמן כדי להשתתף בקורס האינטרדיסיפלינארי שיערך דור אחרי שאולי נגיע לאיזה הסדר. קורס שינתח את הטמטום שבו מיסמסנו את ההשגים של מלחמת ששת הימים. את המחיר החברתי, כלכלי, מדיני, פוליטי, נפשי שהעם הזה שילם על זה שהלכנו בדרך של 'לא-פתרון'. אבל מה שמדאיג אותי כרגע זה שאנחנו נדבקנו בצרעת. לא אנחנו הפצנו אותה. המצורעים העקריים הם השכנים המחורבנים שלנו שהפלשתינים מענינים אותם כמו השלג דאשתקד (כי אחרת הם היו מוצאים פתרון לפלשתינים עד 67). הם והפלסטינים יחד שלא השלימו עם עצם קיומנו כאן. זה מדאיג אותי. איך מוצאים פתרון כאשר רוב העם שלי מוכן לחיות כאן בתוך רצועה צרה +/- בקו 67, ואילו האויבים שלי רואים בזה רק שלב מעבר. מה שלא אומר שלא הייתי מעמיד מחר 100 קבלנים שיסימו את הגדר. כל גדר. ולמחרת מבשר לכל היהודים שמזרחה לה שצה"ל חוזר הביתה (וגם זה ככורח מציאות. כי מבחינה פילוסופית-מוסרית לא ברור לי למה בשטח ריבוני ערבי אסור ליהודי לגור).

אם יש דבר שמרגיז אותי זה כשמשווים

דברים לנאצים ולשואה. זה גורם לשואה להיות טריוויאלית, וזה מפחיד אותי. אבל מה תאמר על יהודים שעושים את ההשוואה הזאת? גם אותם תאשים באנטישמיות? אני חושבת שכן יש משהו בדבריו של ל א שלמרות שזה בעיניי חמור (שלא להגיד מטופש וחסר בסיס) לעשות את ההשוואה הזאת, זו לאו דווקא אינדיקציה לאנטישמיות.

een ogenblik

New member
גם אני מצטרפת לאלת הירח ולל א

דבריו של סראמגו היו חמורים, אנטישמיות אינה שם בהכרח.

דוסטו

New member
מה כבר יכול להיות לי להגיד

על יהודים שמשווים משהו לשואה ? אמרתי - שנאה עצמית דוהרת מהולה בבורות או בציניות. וביחס לסארמגו - כנראה שיש כאן בעיה של הגדרות. גוי שמשווה אותי לנאצים הוא אנטישמי.

rigoletto111

New member
הסוחר מוונציה הוא יצירה אנטישמית

וזה בכלל לא סותר את העובדה ששיילוק הוא דמות מרתקת ועמוקה. אחת מהגדולות שאי פעם נוצרו בספרות. ואדם שפרסם יצירת ספרות אנטישמית , שמזינה עד לימים אלו את עולם החשיבה האנטישמי (גם בארצות ערב!) זכאי בכבוד לתואר אנטישמי.

למעלה