היצר שבאדם.

גוססי

New member
אברהם אבינו נכשל...

בכך שהסכים לציית ללא ערעור והרהור להוראה המנוגדת למצפונו של כל אדם. הפשע הגדול בדברי ימי האנושות - השואה - בוצעה ע"י אנשים ש"רק צייתו להוראות" מבלי שיפעילו כל שיפוט מוסרי עצמאי.

אוריאל 1

New member
את זה אתה אומר כי אתה

מאמין בכוח שלך.לי למשל ידוע שאין אדם הורג אדם,יש מלאך המוות. אברהם לא נכשל הוא עמד בניסיון וזכה,הוא התעשר וזכה לכל טוב בעולם הזה,אך הזכיה האמיתית שלו היתה בכך שזכה שזרעו יהיה מונהג על ידי הבורא,יקבלו תורה,יקבלו נשמה בדרגה גבוה ביותר וכו'. למה אתה חושב שהמוות כל כך גרוע,הרי אם אין אתה מאמין שיש עולם הבא ומה שנשאר לך זה רק העולם הזה שהוא מלא בסבל והוא זמני,וכמו שאני תמיד אומר אין הבדל בין עשיר ועני בקבר או חכם וטיפש בקבר וכו',ולפי גישתך הקבר הוא הסוף,למה לך לרחם על כל מי שנהרג בעולם הרי הכל הבל ועוד הבל זמני? למה אתה מדבר על השואה? לפני השואה נהרגו מיליארדי בני אדם במשך כל הדורות בצורות קשות ביותר למה אינך מזכיר אותם? אם האדם הוא בסך הכל רובוט שמת ונכנס בקר ושם אין יותר כלום למה בכלל לדבר על המוות? הרי בעולם הזה יש רק בעיות וקשיים,אני אישית מעולם לא פגשתי או שמעתי על אדם שחיי מהתחלה ועד הסוף רק בטוב ובכל יום היה מאושר יותר מהיום שעבר.

L7

New member
העולם הזה יקר יותר לאתאיסט כי

זה כל מה שיש לו. אחת הסיבות להמצאת הדת - האשליה של עולם הבא כדי לצמצם את פחד המוות. אם אינך מסוגל להרגיש רחמים מתוך עצמך ורק הזיות אלוהים נשמה ועולם הבא הכרחיים לך, אז מוטב שתמשיך להיות דתי. אתה אדם פרימיטיבי ומסוכן ללא אלילך.

אוריאל 1

New member
אם היה לי דעות כמו שלך

בכלל לא הייתי פוחד למות,הייתי חושב שהחיים פה הם חסרי משמעות לחלוטין מפני שכל דבר של עשיה בעולם הזה שאני יעבוד עליו יעלם איתי ביום מותי.אני יכול לתת לך רשימה של מאות אנשים "מפורסמים" שלא שמעת עליהם מעולם למרות שהם "השפיע" בהיותם חיים.מה "ההשפעה" שלהם שווה כאשר אין להם זכר? למה להביא ילדים לעולם מלא בקשיים כשאני יודע שאני מכניס אותם לחיים מאוד קשים שבסופו של דבר מסתכם "בגיים אובר".מה שאני יכול להבטיח לך הוא שבעוד 120 שנה גם אני וגם אתה נדע את האמת,הבעיה היא שבעוד 120 שנה לא תיהיה לנו דרך חזרה.

אוריאל 1

New member
מלאך המוות הוא שליח האל

אך המושג מוות אצל הלא מאמינים והדתיים שונים. הלא מאמינים חושבים שהמוות הוא מות הגוף וזהו סוף החיים. הדתיים יודעים "הנולד למות המת לחיות".ולכן אמר שלמה המלך שעדיף ללכת לבית אבל מאשר לבית משתה.

L7

New member
ספר זאת לרופאים.לדתיים עדיפות נמוכה

לטיפול. שהרי המוות שלהם הוא לא באמת מוות.

אוריאל 1

New member
ובכל זאת חשוב לשמור על החיים

"ונשמרתם מאוד לנפשותכם",הגוף הוא הבית של הנשמה,ללא הגוף אין האדם יכול לקיים מצוות.

גוססי

New member
את זה אני אומר...

כי המצפון שלי - ומצפונו של כל אדם שפוי - אינו מתיר הריגת אדם אלא בתנאים מאד ברורים (כגון לצרכי הגנה עצמית, או בעת מלחמה). אברהם לא רק שהיה מוכן להרוג אדם רק משום שקיבל הוראה, הוא גם היה מוכן להרוג את בנו שלו. בכך אולי עבר אברהם את מבחן הציות, אבל נכשל במבחן האנושיות.

אוריאל 1

New member
תגובה

אברהם אבינו יצא למסע העקדה {עקדת יצחק-עיקר הנסיון היה של יצחק ולא של אברהם} ביחד עם בניו יצחק וישמעל ועבדו אליעזר.הם הלכו כשלושה ימים וכשהגיעו למקום אמר אברהם אבינו לישמעאל ואליעזר כך:"ויאמר אברהם אל נעריו שבו לכם פה עם החמור ואני והנער נלכה עד כה ונשתחוה ונשובה אליכם". "ונשובה אליכם"-אברהם ידע ברוח הקודש שהם יחזרו ביחד.אברהם היה זקן מאוד בזמן העקדה ואילו יצחק היה בן 37 שנה,הוא יכל להתנגד לאביו אך ידע שזהו ציוי הבורא והסכים לדבר בעצמו.לאחר שהם עמדו בנסיון הם התברכו בכל. לאחר "העקדה"אמר קרא אברהם למקום ההוא יראה "ויקרא אברהם שם המקום ההוא יראה אשר יאמר היום בהר ה' יראה",לאותו מקום בדיוק קרא שם בנו של נח שלם,ואין ראוי לשנות שם של מקום שכבר ניתן לו שם בעבר על ידי צדיק ולכן קוראים לאותו מקום ירושלים.כל הנסיונות שהאדם עובר בעולם הזה הם רק בגלל היותו הבריאה החשובה ביותר {אפילו יותר ממלאך} וזאת היא עבודתו הרוחנית בעולם הזה,לכן אין דבר כזה לחזור בתשובה,כל יהודי חוזר בתשובה בכל יום,אפילו דתי,וגם כאשר הוא מצווה לעשות דברים שהם כנגד ההיגיון המצומצם שלו {האדם מאוד מוגבל במחשבתו"}.את סיפור העקדה צריך ללמוד לעומק.

גוססי

New member
""ונשובה אליכם"

"אברהם ידע ברוח הקודש שהם יחזרו ביחד" כלומר, אברהם ידע מראש שלא יצטרך לשחוט את בנו? אם כך הוא לא עמד בשום נסיון. מה הביג-דיל בלעשות "כאילו" כשכל הצדדים המעורבים יודעים שלא יקרה כלום? "אברהם היה זקן מאוד בזמן העקדה ואילו יצחק היה בן 37 שנה,הוא יכל להתנגד לאביו אך ידע שזהו ציוי הבורא והסכים לדבר בעצמו" אז ליצחק היתה בעיה נפשית, אבל היא לא מצדיקה את נכונותו של אברהם להרגו במו ידיו. "כל יהודי חוזר בתשובה בכל יום,אפילו דתי,וגם כאשר הוא מצווה לעשות דברים שהם כנגד ההיגיון המצומצם שלו" רוב היהודים אינם נוהגים כך. "את סיפור העקדה צריך ללמוד לעומק" אכן, יש ללמדו כסייג נגד ציות מוחלט לסמכות, כל סמכות.

אוריאל 1

New member
הנסיון היה של יצחק

ועל כן קוראים לזה עקדת יצחק.גם לאברהם היה נסיון בעקדת יצחק. כל יהודי חוזר בכל יום בתשובה-ככה צריך לנהוג למרות שלא כולם נוהגים כך,זוהי העבודה הרוחנית,מי שעומד בזה הוא צדיק.

גוססי

New member
יצחק היה בסך הכל כלי משחק

המבחן היה לאברהם. אלוהים אומר לאברהם "עתה ידעתי כי ירא אלהים אתה ולא חשכת את בנך את יחידך ממני", וליצחק אין הוא אומר דבר מטוב ועד רע.

אוריאל 1

New member
יצחק היה בן 37

הוא יכל להתנגד לאביו,ובכל זאת הוא הלך איתו עד הסוף,זהו נסיונו של יצחק.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

האם ר' סלנטר הסביר גם את תפקידם של ה"חיה" וה"יחידה"? (אשר אני מניח שמעולם לא שמעת עליהם), יש 5 חלקים ב"נפש" כשלם, לא שלושה. אגב, לפי ר' סלנטר הרוח אינה המתווך בין הנפש לנשמה, הוא כתב כי יש לה תפקיד אחר, כמו כן הוא לא התיחס לנפש בתור "מודע" "תת-מודע" וכו'. ר' סלנטר לא בחן את הנפש מתוך נקודת מבט פסיכולוגית אלא מתוך נקודת מבט ספיריטואלית (נראה כי לא שמת לב לכך) ולכן התיאוריה שלו ושל פרויד היו שונות בתכלית ועסקו בתחומים שונים. אתה סתם מנסה לבלבל את הקוראים בדברים שאינך מבין בהם.

למעלה