היצר שבאדם.

אוריאל 1

New member
היצר שבאדם.

הרי יותר קל להגיד שאין בורא לעולם ואפשר לעשות רק מה שנוח "וכיף חיים",למה לשמור שבת הרי יש ים בשבת? למה להניח תפילין הרי יותר כיף לשתות נס קפה בסבבה בבוקר? למה לעשות ככה? ולמה לעשות ככה? תראה אתה בן אדם אחד אך בכל זאת אתה כמו כולנו חושב בכמה צורות כמו אדם שמקבל פיתוי של כסף בחינם על חשבון אדם אחר {גנב} וצד אחד בתוכו אומר לו "זה בחינם כדאי לך","לך תקנה לך משהו יפה" וכו' והצד שני בתוכו אומר לו "זה לא יפה","הוא עבד קשה בכדי לאסוף את הכסף הזה","זה לא מוסרי"וכו'. למרות שהאדם הוא אחד הוא חושב במספר צורות ששונים לגמרי אחד מהשני.אז מי מהם הוא האדם? הצד הראשון? הצד השני? אולי תוצאת המחשבה? אני ינסה להסביר מה היהדות אומרת:האדם מורכב משלושה:רוח,נפש ונשמה, הנפש: היא הכבד והיא תאות העולם כגון אכילה,שתיה,נשים וכו'. הרוח: היא הלב והיא מבקשת שררה גדולה כגון: כבוד,כעס,גאוה וכו' ודרך אגב לכן אומרים על אדם שלא מתנהג כראוי שהוא גס רוח. הנשמה: היא המוח והיא החכמה,היא רואה את מה שיש לנפש ולרוח להגיד והיא מחליטה בסופו של דבר,הנשמה חושקת תמיד לחזור לבורא העולם שברא אותה כי היא האדם ולא הגוף אך מנגדה תמיד נמצאים הנפש והרוח,האדם היהודי חוזר בכל יום מחדש בתשובה מפני שבכל יום הוא ניצב כנגד הנפש והרוח שרוצות בתענוגות העולם לעומת הנשמה שרוצה רק בחיי העולם הבא ולעשות את רצון בוראה. עכשיו תראה הפסוק הראשון בתורה הוא "בראשית ברא ה' את השמים ואת הארץ",לפי הפשט השמים והארץ נבראו בהתחלה אך הזהר אומר שבהתחלה נבראו האותיות מפני שהם המהות של כל דבר בעולם לדוגמא: שולחן לא יכול להיות קיים ללא האותיות ש' ו' ל' ח' ן',זהו דבר מאוד עמוק אך תחשוב כך שאם כל העולם היה פרות לדוגמא שלא יודעות לחשוב מלבד הצרכים שלהם אכילה,שתיה וכו' האם מישהו בכלל היה יודע שיש עולם? העולם לא יכול להתקיים ללא הגדרה והאותיות הם ההגדרה/מהות של הדבר,ולכן מסביר הזהר את הפסוק כך: "בראשית ברא ה' את............." את זה מהאות א' ועד ת',קודם כל נבראו 22 האותיות ורק לאחר מכן התחילה הבריאה,שים לב כל הבריאה היתה בדיבור כמו"ויאמר ה' יהי אור ויהי אור",הדיבור הוא אותיות,מילים משפטים,אך השורש הוא האות.עכשיו תראה למה אני מספר לך כל זאת,מסופר בתורה בפרשת וישלחשיעקוב אבינו נלחם עם שרו של עשו שהוא היצר הרע,יעקוב החזיק בכוח את המלאך {יצר הרע עד הבוקר} ובבוקר אמר לו המלאך תשחרר אותי אני צריך ללכת,יעקוב אמר לו:לא אשחרר אותך עד שתברך אותי,ברך אותו המלאך בכך שינה את שמו מיעקוב לישראל {ומאז ועד היום אנו עם ישראל},אחר כך פנה יעקוב למלאך:"וישאל יעקוב ויאמר הגידה נא את שמך ויאמר למה זה תשאל לשמי......" לכאורה שאלה סתמית,התורה שלא ניתן עליה תשובה בכלל אך האמת היא שיש פה סוד גדול,יעקוב שאל את שרו של עשו שהו היצר הרע מה שמך כלומר מהו המהות שלך כיצד אתה מצליח לפעול כנגד בני האדם והמלאך משיב במדויק בכך שאני אומר להם "למה לכם בכלל לחשוב על כל זאת,תחיו את החיים,תהנו מכל רגע,אל תחשבו בכלל על מה יקרה אחר כך" וכו'.זהו המהות של היצר הרע וזהו כוחו.לאדם המאמין אין מה להפסיד הוא יכול רק להרויח,האדם הלא מאמין בחר להפסיד מראש,כי מקרה אחד יקרה את כולנו.

preacher

New member
אז מה... הנפש היא הכבד?

ואני, פרימיטיב שכמותי, חשבתי שהכבד משמש לניקוי רעלים וכאלו. נו, כל יום לומדים דבר חדש מרופא האליל.. אאאא... זאת אומרת ר' אוריאל1.

אוריאל 1

New member
יפה מאוד!!!

זאת הודעה לא מוסרית!!! בן אדם דתי אמיתי לא היה כותב דבר כזה.

למה? לא נראה לי שאתה בעצמך יודע

להגיד מה לכאורה לא מוסרי בהודעה שלי. סתם המצאת משהו בשביל הפולמוס.

אוריאל 1

New member
זה יפה בעיניך לצחוק על אדם אחר

ולקלל אותו? אתה אוהב שצוחקים עליך כשאתה טועה? שמקללים אותך? אם זה המוסר שלך ואתה בכלל לא חושב שיש פה משהו פסול אנחנו באמת בבעיה.אני אישית לא קיללתי פה אף אחד ולא פגעתי פה באף ואם כן אני מתנצל מראש,ואותי כמעט כולם קיללו ורק בגלל שאני חושב אחרת,זה מעיד המון על מוסר.

Piren

New member
actually

you saying : "גם העיורים לא מפריחים את השמש!!!" Is an attempt to make fun of him... Cynicism is intended to deliver a point by mockary .. no?

אוריאל 1

New member
אני לא צוחק ולא מזלזל באף אחד

אני לא חושב שאני יותר טוב או חכם מאף אדם פה.רק לפעמים יותר צודק,והרי אלו העמדות שלי,אם לא הייתי מאמין כך לא הייתי כותב אותם מין הסתם.

Piren

New member
hmm

maybe you didnt mean it... but you did make fun of him first ... his reply was more than logical if anyone here is in need of an apology .. it is he... You talk about Morals.. yet you still havent appologized for your cynic reply and mockary of his set of belief (Your reply was a mockary of his belief of lack of a god ... the claim that "even the blind" means that he is beyond blind - maybe stupid)

אוריאל 1

New member
אני חוזר לא צחקתי על אף אחד

גם העיורים לא מפריחים את השמש היא אימרה מאוד חכמה ונכונה,אני אישית רואה את הבורא בכל דבר,"בטבע",בטכנולוגיה,בקיום העולם,בחלקיק הכי קטן של החומר וכו',לי פשוט ברור בצורה הכי פשוטה שיש בורא לעולם.וכן גם העיורים לא מפריחים את השמש,אני לא ראיתי שהוא נפגע מכך ונראה לי שאתה הוא זה שנפגעת,בכל אופן מי שנפגע מדברי אני מתנצל בפניו זאת לא בושה.

Piren

New member
Well

It is nice that you appologized (tho im not the one needing it) It takes alot for someone to offend me .. .and such a miniscule matter as this doesnt even make a tingle in me ... The whole problem was the fact that you dont see how you mock others constantly.. and dare to complain when they mock you back

Lu Tze

New member
*מפריכים* לא מפריחים.

אלא אם אתה מתכוון לכך שעיוורים לא הופכים את השמש לפרח.

אוי, נו באמת

איפה בדיוק קיללתי אותך? אם כבר, אתה העלבת את כל האתאיסטים פה כאשר טענת שהם חסרי מוסר, וזה בלי להכיר פה אישית אף אחד. אם נעלבת מזה שביקשתי שתואיל לפחות את הדברים שאתה מעתיק ממני לכתוב בלי שגיאות כתיב אז אני מתנצל, אבל אני עדיין חושב שזו בקשה לגיטימית. אגב, אם כבר מדברים על העלבות וקללות אז גם ידם של המאמינים פה בפורום איננה נקיה. יש פה אחד שטרח לציין שאתאיסטים זה אוטיסטים (מעין משחק מילים אינפנטילי), ועוד מכנה את עצמו "אהבה". אגב, אוטיזם היא מחלה קשה שאיני מאחל לאף אחד, ובוודאי לא נושא לצחוק. הנה לך מוסר של אדם דתי.

Lu Tze

New member
סתם משהו קטן ולא קשור:

אוטיזם היא אינה מחלה אלא תסמונת שנגרמת בעקבות אי התחלקות של כרומוזום כלשהו (הכרומו' ה-21 אם אני לא טועה) בזמן הפריית הביצית ומתבטאת בעיקר בתוי פנים מונגולואידיים (לכן אוטיזם נקרא גם "מונגולואיזם", בגלל הדימיון מבחינת תויי הפנים לעם המונגולי) ובאינטלגנציה וכישורים חברתיים פחותים במידה ניכרת משאר האוכלוסיה. לא ניתן ללקות באוטיזם אלא רק להיוולד איתו. לפחות שהוא יבין את המשמעות של המילים שבהן הוא משתמש. אני מוכן להתערב שהמשמעות של המילה "אוטיסט" בשבילו לפני זה הייתה "מישהו טיפש עם פנים מצחיקות".

גוססי

New member
תיקון

מונגולואידיות ואוטיזם הן שתי בעיות שונות לחלוטין. אוטיזם מתבטא בחוסר יכולת לסנן גירויים וגורר הסתגרות של הלוקה בו מפני העולם החיצון. אוטיסטים אינם בהכרח בעלי אינטליגנציה נמוכה, והליקוי אינו ניכר בצורתם החיצונית (אם כי התנהגותם מצביעה עליו).

למעלה