היצר שבאדם.

אוטיזם איננו מונגולואיזם

מונגולואיזם הוא סוג של פיגור שכלי (קל) שסיבותיו גנטיות. אוטיסטים אינם מפגרים. הסיבה למחלה זו איננה ידועה, אם כי היא מתגלה בדרך כלל אצל ילדים בין גיל שנה לגיל שנתיים. לאוטיסטים בדרך כלל בעיה קשה בהבעת והבנת רגשות ובתקשורת עם הסביבה. בכמה מקרים שבהם הצליחו להתגבר על הקושי בתקשורת עם אוטיסטים התגלה שיש להם אינטיליגנציה נורמלית ומעלה.

באהבה1

New member
../images/Emo22.gifד"ר פרויד או רבי ישראל סלנטר?

כולם חושבים שפרויד הוא הראשון שגילה שיש "תת-מודע"!!! זה באמת נכון! לעולם שמחוץ לתורה!!! אבל למי שבתוך עולם התורה היה מוכר גאון עצום בשם רבי ישראל סלנטר! ששירטט במדויק את נפש האדם הרבה לפני פרויד! האדם מורכב מ: נשמה (תת-מודע) נפש (מודע) ורוח (המתווך ביניהם, ש"מורדם" בהיפנוזה וכו'...) אז פרויד ממש גילה לנו את אמריקה...

באהבה1

New member
../images/Emo132.gifמה אתה להגיד?

ה"תגלית" בהא הידיעה שלו היתה ש"גילה" שקיים באדם חלק עמוק שהוא לא מודע לו ושמפעיל אותו! בשם ה"תת-מודע"!!! ואם אינך יודע זאת! פשפש בספרים!!! הנה אתר שמצאתי בגוגל...

L7

New member
הדתיות היא הכניעה ליצר. האדם

אוהב לסגוד לאלילים ולהרגיש מוגן ע"י שדים ורוחות טובות. האתאיסט נילחם ביצר הפולחן והפחד- ומנצח.

ילד,

אני יודע יותר על פרויד ממה שאתה יודע בכל נושא שהוא, אז אל תביא לי קישורים מגוגל שאתה בעצמך לא קראת. א. פרויד לא היה הראשון שהעלה את הרעיון של "תת מודע", והוא ידע את זה. ב. ה"תת מודע" של פרויד, וכן שאר המרכיבים של הפסיכואנליזה שלו, שונים לגמרי ממה שהצגת ב"מופת" שלך. ג. הוא לא "גילה" שום תת-מודע. כל העסק אינו מוכח.

הערה

פרויד אכן הבחין בין איד, אגו וסופר-אגו, אבל ההקבלה בינם לבין הנפש, הנשמה והרוח היא מפוקפקת במקרה הטוב. בכל אופן, למרות האינסייט האדיר של פרויד, אלו מושגים מיושנים למדי היום, אם כי עדיין בעלי חשיבות. לגבי התת-מודע, למה התכוונת כשאמרת שהוא איננו מוכח? האם אתה מפקפק בקיום תת-מודע? אגב, פרויד סלד מהדת סלידה גמורה. המנהגים הדתיים נראו בעיניו כסוג של הפרעה אובססיבית-קומפלסיבית קיבוצית. אינסייט אדיר כבר אמרנו?

הוא שאמרתי

מה שפרויד אמר ומה שהרב אמר הם דברים שונים לגמרי. אני מפקפק בקיום תת-מודע בדרך שפרויד ראה אותו, ובכלל בהפרדה שלו בין שלושת הרכיבים של הנפש, אבל זה נושא לדיון אחר לגמרי.

באהבה1

New member
../images/Emo2.gifאדון סיברדין המומחים חולקים עליך

אתה מבין יותר מאנציקלופדית ynet??? כך כתוב שם!!! פרויד הציע!!! תיאוריה:.. נפש האדם דומה לקרחון: חלקו הקטן, המופיע מעל פני השטח, הוא הנסיון המודע, ההכרה, ואילו חלק הארי, המצוי מתחת לפני השטח, הוא הבלתי מודע (או התת-הכרה)!!!! אז דייייייייייייייייייייייייייייייייייי לשטויות!!!!!!!!!

dafnaleh

New member
אתה כאן!

כתבתי לך תשובה בשרשור " רבותי... פרומו מיוחד עבורכם ! Twins"

נו באמת...

מילא שאתה לא יודע על פרויד ותורתו, אבל לא לדעת לקרוא?! אני י-ו-ד-ע מה פרויד אמר. מה שהרבי סלנטר שלך אמר לא קשור לזה בכלל. דרך אגב, מתי הוא חי, הרבי הזה?

באהבה1

New member
../images/Emo123.gifסייברדין? ערמומי שכמוך!!!../images/Emo6.gif

הנה מילותיך!!! "פרויד לא היה הראשון שהעלה את הרעיון של "תת מודע" ב. ה"תת מודע" של פרויד, והפסיכואנליזה שלו, שונים לגמרי ממה שהצגת ב"מופת" שלך" ראית מהאנציקלופדיה שפרויד העלה את ה"תת-מודע" וראית שהתאור זה בדיוק כמו זה של התורה!!! תת-מודע= דברים עמוקים שמשפיעים על התפקוד! מודע= המחשבות שאנו מודעים להן! וכו'!!! אז אנא!!! די לחרתה!!!!!! נ.ב: ר' סלנטר חי לפני בערך 200 שנה! ופרויד גילה את התת-מודע אולי לפני בערך 100 שנה! זאת ועוד!!! חז"ל דיברו על עומק הנפש הבלתי מודע לפני אלפי שנים!!! ר' סלנטר רק הסביר דבריהם! ולא חידש מעצמו כלום!!! הרי לפניך "החכמה היהודית במלוא התגלמותה!!!"

באהבה1

New member
../images/Emo188.gifהבדל קטן בין פרויד לרבי סלנטר!

פרויד רק "גילה" את ה"תת-מודע" רבי סלנטר גם "גילה" לפניו וגם "תיקן" את התת-מודע שלו! הנה דוגמית קטנה לגדול רוח אמיתי!!! יום אחד ר' סלנטר נסע ברכבת וצעיר אחד (יכל להיות בנו) עישן לידו! אז הוא פתח החלון! בא הצעיר וטרק החלון בעצבים! וצעק על ה"זקן"! בתחנה הסופית הוא רואה קהל עצום בא לקראת ה"זקן"! הוא הבין מזה והתנצל! ר' סלנטר: "אֵהה! זה כלום! הנסיעה לפעמים משפיעה! אין בליבי כלום! תגיד! למה אתה בוילנה?" הבחור סיפר שבא ללמוד שחיטה "רגע! אני יכול לעזור!!!" והוא עזר!!! סידר לו שיעורים וכו' ועבודה! לפני עזיבתו חזר הבחור כשדמעות זורמות על עיניו: "לא מבין אותך!!! בהתחלה סלחת מיד! ואח"כ עזרת לי כ"כ הרבה!!! לא מבין!!!" ר' סלנטר אמר: "קל להגיד 'סלחתי' אך מי יודע מה קורה עמוק בפנים??? לכן נקטתי בפעולות! שגרמו לי להתקרב ולאהוב אותך! זה יותר חזק מכל 'סלחתי'!!!" והרי לכם גדול אמיתי!!!

Piren

New member
err

The sad thing is.. that neither of you read his books ... Tho i havent either .. i know enough to see that both of you are babling about a subject that doesnt exist He "ivented" the Id, Ego and Super Ego ... those were the principles he used to describe the human psyche ... Not Sub-Contious and etc ...

Piren

New member
sorry

maybe i didnt understand you then... You seemed to argue with him about the defenitions froyd gave to the Contious and sub contious... while he never really cared about those.. He defined other factors sorry

He cared a lot about those...

Freud spent *plenty* of time explaining the conscious and the subconscious. (וההגדרות האלה לא חופפות בדיוק את שלושת הרכיבים איד, אגו וסופראגו) אם כי, כמובן, הוא הרחיב רבות גם על הנפש בכלל ועל הפסיכולוגיה של האדם.

תשמע, אני מבין שברמה שלך

גם האטומים של היוונים מקבילים בדיוק לאטומים של מכאניקת הקוואנטים, ועל כן הדיון המטופש הזה נגמר.

למעלה