היצר הרע לא נותן מנוח...

היצר הרע לא נותן מנוח...

זה בטח קורה לכם כשיש רצון להתחזק ומיתחזקים במשהו אחד ופיתאום בא משהו שני אני אתן דוגמא משלי....אני קיבלתי על עצמי לא ליראות סרטים ועכשיו יש לי תניסיון בשירים לועזיים זה הולך וזה בא היצר הרע לא נותן מנוחה...

הפסיקי להזמין את היצר

ואו אז היצר לא יטרידך. שהלא ``מחשהה מועלת לד``ת! שנאמר מפר מחשבות ערומים ולא תעשנה ידיהם תושיה`` את יכולה בפשטות להעסיק את עצמך בדברים המעניינים אות, מבלי שיהיה לך עסק עם היצר כגירוש איזה זבוב טורדני העומד בפיתחי ליבך

ערכי חיפוש

``מחשבה מועלת`` במסכת סנהדרין ועייני שם ברשי הסבור שעצם הקבלה על עצמו, הרי היא סיבה להגביר את היצר עד לכדי ביטול קבלותיו.

אין הכוונה

קבלה-מיסטיקה. אלא במובן של קבלות שאדם מקבל בליבו. אף כי כמדומני שפירש רשי על האומר ``אקום ואשנה פרק זה`` שזוהי סיבה למסיבה בעצם המאמר שלא תעשינה ידיו תושיה

כשהאדם רוצה להחזק

היצר נלחץ כביכול ומחפש איך להפיל אותו. צריך להיות חזקים ולהתגבר על הכל....

מגניב19

New member
ככה

זה כשמקבלים קבלות בגלל שזה אופנתי, במקום להבין למה אסור

זימj

New member
זה צריך לבוא בשלבים לא להילחץ

אי אפשר לחתוך בפעם אחת מהקצה אל הקצה אתה עלול להישבר, סרטים זה טוב מאוד שקיבלת על עצמך, בשלב הבא תחליט לקבוע שעתיים ביום ללימוד תורה. ואז כל הרוחניות תלך בקלות כי התורה היא סם חיים לנשמה, לגבי מוזיקה לועזית אני לא יכול להתיר לך לשמוע אבל אם אין בזה בעיה של ע``ז וג``ע יש להקל בשלב זה.

את החיים עוברים בשלבים

כשנצחת שלב אחר עלית לזה שאחריו, כמו שלבי סולם, כך עולים שלבים בחיים עד שמגיעים לשלמות.

למעלה