היצירתיות פורחת

SpinZ

New member
היצירתיות פורחת

דוגמה: http://stage.co.il/Authors/32642 כשאר בן אדם מגיע לרשת, הוא יכול לבחור מלא דברים, אם למשל בן אדם בוחר לשיר, אבל תחת שם בדוי, הוא מוגן, אף אחד לא יבוא אליו ברחוב ויבקש ממנו חתימה, אי ידיעה מוחלטת, הדיון הוא, איך אתם שונים ברשת ו"עולם האמיתי" ביצירתיות? למשל ברשת אני אוהב לכתוב, ב"עולם האמיתי" אתם לא תוכלו לקרב אותי לעט

נושא מורכב

חלק מה"יצירתיות" שלי תחת זהות וירטואלית קשור להתמכרות שלי. אז עכשיו אני מתחיל המנעות חדשה וכופה על עצמי "חוסר יצירתיות" החלק האחר של היצירתיות מובע בבלוג שלי. חלקו הבעת דיעות וחלקו כתיבה יותר בדיונית. שם דווקא אין לי בעיה עם זה שמכירים אותי. חלק ממי שמכיר אותי בכינוי שלי מכיר אותי גם בחיים האמיתיים על בסיס שבועי ולפעמים יומיומי. חלק אחר מעולם לא פגש אותי. בקיצור החלק הבאמת בדיוני ביצירה שלי מתבצע תחת זהות אנונימית אבל יש חלק מאוד גדול (ופחות בדיוני ביצירה) שמתבצע בגלוי.

e-magine

New member
קודם כל, הערה

לא בטוח שאדם ברשת מוגן כמו שאתה אומר. די קל לגלות את זהותם של גולשים פעילים. כלומר, אם מישהו נכנס ופועל באופן מדמן, קשה לאתר אותו, אך אדם שפועל בדרך קבע דרך אתר אישי, בלוג, ניק קבוע בפורומיםוצ'אטים, במידה סבירה של מאמץ ניתן לזהותו. עכשיו לשאלה שהעלית: אחד הדרכים לפעילות ברשת היא הדרך של מידור, משהו כמו יצירת אישיות או דמות נפרדת או סתם דמות בלתי מזוהה. האדם שפועל בדרך זאת, עשוי לחוש איזשהו פיצול או איזושהי הפרדה בין החיים המציאותיים ובין החיים הוירטואליים ויש שדיברו פעם על "חיים כפולים". מדברים על חיים כפולים בעיקר כאשר הדמות הוירטואלית לא כל כך נורמטיבית או לא כל כך קונפורמית וכאשר התדמית המציאותית קונפורמית. מצד שני, גלישה ופעילו יצירתית באינטרנט לא חייבת להיות בהכרח מופרדת מהאישיות המציאותית והגולש לא חייב לחוש הפרדה או פיצול גם אם פועל באינטרנט מתו מגמת אנונימיות.

SpinZ

New member
אבל אם

אם הגולש עדיין גולש בניק קבוע, אך לא מגלה את פרטיו, הוא עדיין יהיה מוגן

e-magine

New member
הםםםם, זה לא לגמרי מדוייק

קודם כל,גם מי שאנונימי, יש אצלו שחרור מידע מבוקר וגם דליפת מידע. לא תמיד זוכרם מה כתבו במהלך השנים. אם מישהו אובססיבי מספיק או מספיק חשוב לו, יכול ללקט מידע מהרשת במהלך הזמן גם בלי לעשות שום פעולה בלתי חוקית ולערוך פרופיל די מדוייק ולפעמים ממש להגיע לאדם. יש גם מה שנקרא "הנדסת אנוש"ואי כבר לא מדבר על פעולות לא חוקיות.

SpinZ

New member
כן

אבל יש אנשים שלא מדליפים שום מידע, אולי מקום מגורים, אך זהו הגבול בשבילהם, ואני מכיר אנשים כאלה, אפילו בעינויים אי אפשר להשיג מהם מידע עליהם

e-magine

New member
אני מבין, בענויים לא

אני מבין, תמיד יש חריגים, בענויים לא,אבל א. תן לזמן לעשות את שלו ב. תחליף את העינויים בפיתויים. אגב, אני חושב שמשיגי המידע העיקריים היום בארץ הם רשתות השווק. אנשים מוכנים לתת פרטים שלא יאומנו, בשביל לקבל איזו אבקת כביסה או איזו חבילת שניצלים מוכנים בהנחה.

לקשמי

New member
אני לא חושבת שאני שונה

להיפך, אפילו ברשת אני משתדלת להיות כמה שיותר אותנטית. אני עושה את זה בעיקר בשביל עצמי, אם אבנה לי איזה דמות שהיא לא אני, אז אני ארגיש כאילו אני מרמה את עצמי. (אני מדברת מתוך ניסיון). וגם כי אין לי צורך להתבייש במי שאני או להסתיר משהו. וכן, אנשים שמכירים אותי מחוץ לאינטרנט, מזהים אותי בכתיבה שלי בפורומים ובכלל ברחבי הרשת. אני מודה שעם כל השאיפה לאותנטיות, לפעמים זה קצת מביך, אבל בכל זאת אני מעדיפה לא להסתתר מאחורי שמות בדויים או דמויות בדויות. (לגבי הניק, אף על פי שהוא נראה בדוי, במרכז ליוגה שבו אני נמצאת חלק גדול מהזמן, מכירים אותי בשם הזה, כך שהוא לא ממש בדוי).

למעלה