היציאה מהבית

avidadon

New member
היציאה מהבית

בטח רובכם חשבתם על זה וחלקכם אף מימש את הצעד הנכסף כהתנתקות מהמשפחה וכצעד נוסף בדרך לעצמאות: לצאת מהבית ולגור לבד\שותפים. כבר תקופה ארוכה שאני מתלבט, ראיתי מספר רב של דירות... אבל באף דירה לא הצלחתי להרגיש "בבית"... בדיור-כמו בזוגיות: או שיש קליק, או שלעולם הוא לא יבוא, כך לפחות אני מאמין. פעם קראתי באיזה ספר שאדם בוגר מחפש סביבת מגורים שתזכיר לו את ילדותו, אני די מתחבר לתאוריה הזו, אבל במקרה שלי זה קצת מורכב כי הרי באתי מעיר חרדית שאני די מחפש לברוח ממנה, אבל עדיין אפשר למצוא קווי דמיון אם בוחנים את הארכיטקטורה וקו האופי של השכונה (לא במובן הדתי, אלא החברתי). אז איך אתם צלחתם את המעבר החד? האם אתם מרגישים "בבית" איפה שאתם גרים? אילו דברים גורמים לכם לחוש אוירה חמימה וביתית? מה לדעתכם מבדיל בין בית חמים למנוכר? איזה משקל יש לשותפים איתם בוחרים לגור? חג שמח!

spag

New member
אינני מרגיש "בבית",

איפה שאני גר. וזה עולה המון.

Umberto Eco

New member
בית?

ההרגשה של בית לא קשורה בהכרח למקום הפיסי - השכונה או השכנים, בית זה מצב נפשי של שלווה, של הרגשה שמצאת את מקומך. סליחה על ה new age אבל באמת זה ככה..

לוקח זמן עד שמקום נהיה בית, יקירי.

לי לקח כמה חודשים טובים להרגיש בבית (ועכשיו אני עוברת ממנו...) מה גורם לי להרגיש בבית? קודם כל אני אוהבת את השכונה. ובחירת השותפים היא קריטית, עליהם הכל קם ונופל. כדי להרגיש טוב במקום שאתה גר, אתה צריך להרגיש שאתם לא רק שותפים אלא ממש חברים. שאתה מגיע הביתה ומישהו מקבל אותך, שמישהו ידאג לך ולמה שקורה איתך. הדבר הראשון שעשיתי כשבאתי לדירה החדשה שלי , היה לקנות וילונות ומצעים. זה גרם לי להרגיש בנוח. אם תשקיע בחדר,הוא יגרום לך להיקשר למקום עוד יותר. זה הכל בראש: אם תחליט לעשות ממקום מסויים בית,הוא יהיה.

למעלה