היפ-הופ

zambush

New member
היפ-הופ ../images/Emo73.gif

לפני זמן לא קצר התנהל פה בפורום דיון לגבי היפ-הופ והקשר שלו לג´אז ולבלוז. ובכן מהתרשמות משיר ההיפ-הופ הראשון sugarhill gang - rapper´s delight אפשר להבחין בקשר עמוק אל הרית´ם ובלוז, אבל בכל זאת גם בהווצרותו של סגנון מוסיקלי חדש ושונה לחלוטין. הדיון עצמו היה דיי מפגר אז זה הזמן לפתוח דיון חדש בנושא
מה דעתכם? האם יש קשר כיום בין היפ-הופ לג´אז ו\או לבלוז, ואם כן מהו הקשר?

mickeym

New member
קשר רעיוני לפחות, אם לא מוזיקלי....

הקשר הרעיוני ברור. עכשיו כמו אז, חיפשו השחורים דרך לבטא את כעסיהם מן הממשל ומדרך חייהם ועשו זאת דרך המוזיקה. כמו שRun-Dmc הקפיצו את ההיפ-הופ מן המחתרת אל המיינסטרים רק ע"י שיתוף פעולה עם אירוסמית´ (לבנים, אהובי המיינסטרים) כך גם הג´אז הפך פופולרי בעקבות אנשים כמו בני גודמן שהביאו מוזיקה שחורה לקהל הלבן וחשפו אותו אליו. מבחינה מוזיקלית, הבלוז הראשוני היה בררובו מקצב ואילתור ללא תווים וצורה אירופית סטנדרטית, כך גם ההיפ הופ בנוי בראשיתו על מקצבים בלבד... עכשיו אני פשוט בעבודה, אבל אני אשמח להמשיך את הדיון הזה בבית...
מיקי

zambush

New member
תגובה ../images/Emo73.gif

ההיפ הופ בראשיתו לא בנוי רק על מקצבים קצביים ובלוזים, זה גם חלק מהמלודיה (מהמעט שנשאר
) ותפישות עולם דומות, בד"כ הרגילות של האפרו-אמריקאים שרע להם וקשה להם, הם גדלו בשכונה קשה וכו´ וכו´. באחת הפעמים שהייתי במייק´ס אילתרתי מילות בלוז (שזכו לשווחים של "איזה שיר זה? זה נשמע ממש מוכר"), וזה הולך ככה (בליווי בלוזי טיפוסי): i was born in missippi i grew up in a tough neighborhood my mom was a bitch my father was a drug dealer and i´m singing the blooozzzzz... העניין הוא שלדעתי המילים (והאווירה) יכולות להתאים גם לבלוז, גם לרית´ם ובלוז וכמו כן גם לחלק משירים ההיפ-הופ, לפחות מבחינת האווירה.

zambush

New member
אויש, הכתיבה שלי...../images/Emo73.gif

נא להתעלם משגיעוט הקתיב, בחיאת, אפילו קיבלתי על זה הקלה בבגרויות...

seafox

New member
הממ..

הייתי בהרצאה על התפתחות המוזיקה. ואם הבנתי נכון,יש קשר בין שני סוגי המוזיקה.ולא מבחינת הרעיון המוזיקלי אלא מבחינת ההתייחסות. באותן שנות הארבעים המוזיקה השחורה הייתה מוזיקה שהייתה יותר חופשית מחוקי הריתמיקה ונוגנה יותר בסגנון האדליב. ו"במודעונים" שלהם הריקוד היה מאוד מיני ומאוד "מושחת" לעומת מה שהלבנים עושים. כרגע מה שעושים בהיפ הופ זה חיקוי של סגנון הריקוד וכנ"ל ברית´ם אנד בלוז שבעצם היה גם לפני 60 שנה.רית´ם אנד בלוז היה פיתוח של המוזיקה השחורה ובעצם לפי דעתי משום זה החליטו לשמור על הכותרת הזאת בגלל שזה מאפיין יותר מוזיקה שחורה.

יש גם קשר מוזיקלי

אחד מהענפים שהתפתחו מהפיוז´ן בשנות השמונים הוא חיבור בין ג´אז ללהיפ הופ ( כמו שנגיד הפיוז´ן היותר מסורתי מחבר בין ג´אז לרוק ). וככה היום מסתובבים בעולם אנשים כמו קורטני פיין ועושים שמח.. דרך אגב, יש אלבום של בסיסט ישראלי NO FLAGS של דויד בוזגלו ( בוגי ). אלבום מגניב גם עם כמה קטעים שאשכרה ראפ למהדרין - ואפילו ראפ בצרפתית על רקע טאבלה ( הפרקשן ההודי הזה, שאפשר לשנות לו את הפיטצ´ ) אם אני זוכר טוב - לצד קטעי ג´אז לכל דבר. אלבום מומלץ ומגניב ( בלי קשר לזה שהוא היה מורה שלי ...)

seafox

New member
שלום לך איש...

אני לא זוכר שראיתי אותך...אז ברוך הבא.ואם לא ראיתי אותך אז ברוך שובך.

BoogieDTN

New member
איפה אפשר למצוא את האלבום הזה?

חיפשתי באמזון ולא היה...

**yoav**

New member
בטח שיש ../images/Emo13.gif

אני אחסוך מילים ואדגים באמצעות כמה הרכבים שמשלבים ג´אז עם היפהופ US3(חובה ת´דיסק הראשון!!!) gruvis malt A Tribe Called Quest Gangstarr De La Soul DJ Logic (למרות שזה יותר Fאנק, אה ותודה לבוגי על ההמלצה עליו בפורום מוזיקה שחורה
) Talib Kwely & Mos Def The Roots אבל למרות זאת, לדעתי כל ההרכבים הנ"ל (אולי אולי חוץ משני הראשונים שהזכרתי) מוכיחים שהקשר בין היפהופ לג´אז הוא דיי מוגבל מבחינה מוזיקלית, שהרי ההיפהופ זה מוזיקה שבנויה על מחשבים וסמפלרים ובד"כ שיר היפהופ לא כולל יותר משניים-שלושה לופים ומתבסס על הקצב, לעומת הג´אז שאי אפשר לתאר אותו עם מעט נגינה ודגש על הקצב....

למעלה