היפ הופ ישראלי?

Samy A

New member
טעות נפלה בידיך

אומנם יש מעט צדק בדבריך כאשר איננו יכולים להימנע משורות כגון : "מה מה מה מה מה שוב הצל בא" או "ואולי היום אני אראה קצת מנוש", אך לדעתי משתמשים במצב בארצנו היום כגימיק, שירים כמו בילאדי, תקווה, חי מיום ליום והמון שירים חדשים שרובם של אומנים חדשים מדברים על "המצב" במדינה ורק מסיבה אחת, כי אנשים חושבים שזה "חזק" ושיט. לדעתי בכל סוג של אומנות כל אחד מבטא את מחשבותיו האישיות ומנסה לדבר אל הקהל שלו, האנשים המצליחים בארצנו בתחום ההיפ הופ אינם מרגישים קשורים אישית לכל מיני מצבים במדינה וזכותם המלאה. תזכור, אומנות לא קיימת כדי לספק את הקהל, אלי כדי לבטא דעה בצורות שונות, אתה יכול להתרשם מהדרך ואתה יכול להתנגד לרעיון, אבל אתה בהחלט לא יכול להכתיב לאמן מה לעשות.

SHIMONLIMINAL

New member
אני מסכים איתך ב100 אחוז...

פשוט הוצאת לי את המילים מהפה. כל הראפ העיברי הזה, היא בולשיט אחד ענק, במקום לשיר על דברים עיניינים ןלהביע מחאות (שזהו תפקידו האמיתי של הראפ), הם מהללים את עצמם. סחטיין על המחשבה חבר.

enwhysea

New member
תפקידו האמיתי של הראפ?

למה? מי בא והגדיר שהראפ זאת מוזיקת מחאה? די ג'י קול הרק? או אולי ראסל סימונס? לא לא לא בטח אם סי האמר! מה זה הקשקוש הזה... ראפ זה סוג של מוזיקה .. יש המשתמשים בו למחאה... הרבה? כן... הרוב? לא בטוח... כולם? אפילו לא קרוב. יותר ראפ זה הלל עצמי ממחאה... How do you know where you're going if you don't know where you are from?

Samy A

New member
../images/Emo45.gif מסכים עם אן וואי במאה אחוז

וכפי שאמרתי בהתחלה. בתור מבקרים אתם יכולים אך ורק לבקר את שירי האומנים. אבל את ההחלטות, האופן והנושאים של השיר אתם לא יכולים ובחיים לא תוכלו לקבוע. אז אם אתם רוצים באמת לקיים דיון אינטלגנטי על שיר מסוים ועל תוכנו, חופשי. אבל אם אתם סתם רוצים לדבר, אולי עדיף שלא, משום שאתם עושים צחוק מעצמכם בעיני כל מבקר רציני בפורום הזה.

tomoshe

New member
שמעוןמזיינבשכלימינל

הדג נחש, שב"ק בתקליט האחרון, תאמר שי מוקי וגם סאב - כותבים המון על נושאים "אמיתיים" ועל "המצב". זה שיש לסבלימינל שיר כמו "תני לי" לא אומר שאין לו "הפרד ומשול". זה שאולי רמת וכיוון ההתבטאות לא מוצאים חן בעינייך זה לא אומר שאין נסיון אמיתי להביע דעות שנויות במחלוקת. אני מוכן להתערב שאם תיקח באופן רנדומלי חמישה תקליטי היפהופ/ראפ מארצות הברית לעומת חמישה ישראלים תמצא הרבה יותר מלל פוליטי בישראלים. הרמה לא מוצאת חן בעינייך? זה משהו אחר. אבל הנסיון להגיד דברים "אמיתיים" ללא ספק קיים בעוצמה. לפני שאתה זורק מילים גבוהות כדי לעורר פרובוקציות נמוכות - אנא בדוק את הלוגיקה - גם דמגוגיה מושחזת לא יכולה לעבוד אם מאחוריה עומדים תכנים ריקים ומרוקנים מתוכן.

Itai S

New member
../images/Emo45.gifכן../images/Emo45.gif

ושוב פעם
, מה גם שלא ברור לי מי קבע מה מטרת ההיפ הופ האמיתי? מי קם ואמר שזה למחאה? אולי גם, אבל יש לה עוד תפקידים... בהתחלה זה התחיל בגטאות כאמצעי להעביר זמן וגם למחות...דברים מתפחתחים...אולי כדאי שגם אתה. היפ הופ ישראלי זה בולשיט? לא ראיתי את סאב, מוקי, הדג נחש או כל אחד אחר בעולם לצורך העיניין מכוונים לך 9 מילימטר לראש אמיתי ומכריחים אותך לשמוע.

kref

New member
הרבה שטויות בהודעה אחת!

עם היפ הופ ישראלי זה בולשיט אז היפ הופ זה בולשיט. עם תעשה ממוצע של כמה אומנים בארץ שרים על דברים חשובים שקורים במדינה ומביאים מחאה תעשה ממוצע של כמה אחוז מאומני ההיפ הופ מביאים מחאה לעומת אלה שלא עכשיו אחרי שיש לך אחוזים של כמה אחוז עושה ראפ מחאתי תעשה ממוצא דומה בארה"ב (טוב לא כל כך אפשרי) ותראה לכמה יש מסר רציני וחשוב ותבין שבהיפ הופ בארץ יש מחאה. בקיצור מה שאמרת היפ הופ אמריקאי=בולשיט. אבל דבר אחד אמרת שאני מסכים זה על הדגנחש להקה ענקית הדיסק שלהם לא מפסיק להתנגן אצלי במערכת. אבל להזכירך גם סאבלימינל והצל שהם מאלה שיותר מהללים את עצמם יש מסר יותר מהרבה אומנים אמריקאים, אתה לא יכול להגיד שבחיי מיום ליום אין מסר (האמת שבדיסק החדש אין המון מסר אבל יש קצת יותר מורחים אותו אבל יש מסר). אל תשכח גם את מוקי שגם אצלו יש הרבה מסר. וחלוצי החלל שגם להם יש מסר. שי360 שגם לו מסר. בקיצור תרגע יש בארץ הרבה כישרון!!!

למעלה