היפ הופ ישראלי?

Dr.Drek

New member
היפ הופ ישראלי?

שלום כולם. רציתי לפנות ולזרוק שאלה לאוויר בעצם לגבי נושא שמטריד אותי זמן מה, ועכשיו לאחר אסון קולומביה רק הלך והתגבר. על מה אני בעצם מדבר? ובכן, כידוע לרובנו פה, היפ הופ - היא תרבות האנשים האמיתיים, האנשים הלא מזוייפים, שלא מפחדים לדבר על הדברים. וממנה התפתח הראפ לסוגיו - שמלבד כל הדיסים/ביפים אנשים פותחים את הלב ומדברים על מה שבאמת קורה להם. והנה, בתור יושב על הגדר, אשר איננו יוצר בפני עצמו, אני מעיד עכשיו כי סצינת ההיפ הופ הישראלי פשוט לא עובדת. פשוט רק בחיתולייה. האומנים שרים רק על כמה הם גדולים וכמה הוא טובים, כמה הם יכולים, כמה הם יכולים להפוך כרישים ענקיים לצמחוניים...לא אמשיך עם דוגמאות...פשוט על דברים חסרי משמעות. אז אומנם פה ושם אפשר למצוא אור במנהרה...אבל עדיין...רחוקים שנות אור. ואכן, קניתי את הדיסק של הדג נחש וסוף סוף מצאתי את האור. סוף סוף מסר. סוף סוף משהו עובר מעל המילים. סוף סוף ליריקס שצריך גם להקשיב להם ולא רק לעשות תנועות עם הידיים. אבל. לפני יומיים, כאשר מעבורת קולמוביה, על 7 האסטרונאוטים, ז"ל , התרסקה, מעבר לתחושה הקשה שעברה בי באותו יום, עברו בי מחשבות לגבי הסצינה הישראלית. מה סצינת היפ הופ צריכה לעשות בכזה יום? בדיוק מה שהיא צריכה. להוציא את זה החוצה. להוציא ליריקסים, שירים, פריסטיילים, לארגן הופעות לזכר, כדי להמשיך להיות אמיתיים. ועקב העובדה שראיתי ביומיים האחרונים, מלבד השרשור של לירון, שהדבר עבר ימים כתיקונם בפורום הזה, רק העציב אותי. שכן, בתקופה קשה שבה אנו חיים, להיות אמיתיים זה אמור להיות הדבר הכי קל שיש...אבל הנה בסצינה שלנו - אנחנו רחוקים מאוד. זהו. עד פה המחשבות שלי בנושא... ואני מקווה שתגיבו אבל קודם כל: תחשבו על זה. אמיר.

D gitaL

New member
../images/Emo45.gif מומלץ!

אין לי מה להגיב כי אני לא מקשיב להיפ הופ בעברית אני בטח מפסיד... אבל אין מאיפה להוריד בקשה שתפו מקורות

omritoto

New member
מה אתם עושים עיניין גדול מהקולומבוס

כל יום מהרגים פה בפיגועים ובתאונות דרכים עשרות אנשים! אבל שמתפוצצת חללית וכולה 7 אנשים שם אז עושים עיניין עצום, כל העיתון מלא רק בכתבות על הקולומבוס ואילן רמון. להזכירכם לאחר פיגוע לפעמים מקדישים פחות מדף ולפעמים יש רק ציון קטן על הפיגוע בדף הראשי. ושלא נדבר על תאונות דרכים נוראיות שבקושי מקדישים להם את הסוף של העיתון... ועכשיו בקשר לראפ ישראלי- איזה שטויות אתה אומר, רוב הראפרים פה הם מאוד אמיתיים ויש לרובם ליריקסים על דברים אקטואלים וגם ליריסים עמוקים. כנראה אתה שמעת רק אנשים כמו סאב הצל מסיקה וחבורתם, שכל הראפ שלהם בנוי על אגו טריפים. אבל מה לעשות יש אותם בכל תרבות היפהופ בעולם...

Dr.Drek

New member
קדימה מוכן לשמוע.

כמה דברים לי אליך: 1.עצם העובדה שבאמת כל יום נהרגים פה אנשים, בדיוק משקף את מה שניסיתי לומר - אנחנו חיים בתקופה כה קשה ואם זאת אף אחד לא מדבר על זה. כולם מעבירים את זה לסדר היום. הנה אפילו אתה. 2.לכך שאסטרונאוטים נהרגו במשימה , יש משמעות אדירה. ואם אתה לא מבין מה "הביג דיל" מזה, כנראה שעוד לא הגעת לבגרות מסוימת. אולי אחרי הגיוס...נראה... 3.קדימה, תראה לי ראפרים אמיתיים עם ליריקס טוב...(את הדג נחש כבר נתתי דוגמא). מוכן להקשיב.

Dr.Drek

New member
קדימה, מוכן לשמוע.

כמה דברים לי אליך: 1.עצם העובדה שבאמת כל יום נהרגים פה אנשים, בדיוק משקף את מה שניסיתי לומר - אנחנו חיים בתקופה כה קשה ואם זאת אף אחד לא מדבר על זה. כולם מעבירים את זה לסדר היום. הנה אפילו אתה. 2.לכך שאסטרונאוטים נהרגו במשימה , יש משמעות אדירה. ואם אתה לא מבין מה "הביג דיל" מזה, כנראה שעוד לא הגעת לבגרות מסוימת. אולי אחרי הגיוס...נראה... 3.קדימה, תראה לי ראפרים אמיתיים עם ליריקס טוב...(את הדג נחש כבר נתתי דוגמא). מוכן להקשיב.

omritoto

New member
יש הרבה...

סגול טאבו ! הראפר עם הליריקה הטובה ביותר בארץ! ממש גאון! ויש גם את- שי, מספרי הסיפורים, כלא 6 (שהוציאו רק אגו טריפים אבל שתשמעו תאלבום תבינו שהם בכלל לא כאלה...), בזוקה, הארכיון, עם1 וכו´... הבעיה היא שהם גם עושים לפעמים אגו טריפים, אבל זה לא רצונם האמיתי ובעיקרון כמעט כל הראפרים הישראלים, פשוט שאתה שומע את השירים שהם עושים ברדיו בשידור חיי אז הם בד"כ שרים אגו טריפים כי זה לא כל כך רעיון טוב לשיר שיר עמוק ברדיו זה לא המקום....

Dr.Drek

New member
בדיוק.

על זה בדיוק אני מדבר. הראפרים מוציאים לכלל הציבור את האגו טריפים שלהם, בעוד שאת שירי המסר הם שומרים אי שם עמוק במעמקי הדיסקים... אבל מעבר לזה, למה לא תשמע קולם ברגע של טרגדיה?

DE MONEY

New member
לרשימה של הטובים אתה יכול

לאוסיף סנאגל והברנש עומר וסינדרום ראפיד די מאני ועוד כל אחד עושה ראפ טוב בדרח שלו גם עם זה אגו שיר אחד או שתים תמיד יש שירים עם מסר וגם שירי אגו באים עם איזה מסר אז אתה לא מבין הרבה קנירע יש גם הרבה ילדים בני 9 שעושים ראפ ויש להם מסר מקיבון האיסתקלות שלהם ואני גם מדבר לחברך דרק אחי עם אתה לא מבין חלק מהמילים לא נורע אני דיסלקט

baduist

New member
כל אחד יכול להסתכל על זה אחרת.

בשבילי היפ-הופ היה תמיד מה שמזיז אותי, מה שעושה לי טוב על הלב. אני לא מרגיש שום צורך לכתוב, כיוצר, על קולומביה, למרות שאני בטוח שאילן רמון, כאגדה ישראלית חדשה, ימצא את דרכו אל הטקסטים שלי מתי שהוא, היות וגם אני כמו אלפי ילדים שגדלו עם בזוקה ג'ו נוטה להעריץ אסטרונאוטים:) מה שבטוח אם הוא יוזכר אי פעם בטקסט שלי, זה לא יהיה עצוב זה יהיה שמח. אני חושב שאם אילן ידע שהוא הולך למות שנייה לפני הפיצוץ הוא ידע שהוא נהרג אחרי השבועיים הכי מדהימים שהיו לו בחיים. ואני מעדיף לזכור את זה ולא את הטרגדיה.

Dr.Drek

New member
לא.

התרבות כולה התפתחה מתוך העניין שאנשים אומרים את מה שחשוב להם. יכול להיות שזה גורם לך לזוז יופי. אין ספק שיש לזה צד לא פחות חשוב מבחינת ייחודה של המוסיקה. אבל הרבה יותר חשוב בה הוא המסר. זה היופי של הראפ, להעביר משהו דרך המילים, תוך כדי שהם מזיזות אותך. ועצם העובדה שההיפ הופ הישראלי לא נרתם בעת משבר, מעציב אותי. בין אם זה יהיה שמח, בין אם עצוב, זה דורש התייחסות לא? כשם שאריק אינשטיין הוציא את לאה בזמן רצח רבין....

DJ$upreme

New member
לא.

אסון המעבורת הוא קוריוז טראגי בחיינו, אבל אין מדובר אלא באפיזודה צדדית שמעסיקה אותנו עכשיו, ובאותה מידה, כל אסון לא צפוי אחר היה מעסיק אותנו גם כן. אסונות שהפכו לשיגרה ולא מצטלמים טוב כמו אסון המעבורת, נדחקים לשולי החדשות - למשל תאונות עבודה, תאונות דרכים, הרג ילדים בשטחים, וכן הלאה. אולי על זה צריך מישהו לכתוב שיר. אבל על המעבורת? PLEASE, בואו נהיה רציניים. ובכלל, לא ברור לי מה רצית, שלמחרת אסון המעבורת בויאקה תוציא שיר לרדיו? או שאולי מוקי יעלה על איזו באריקדה ויעשה COVER ל - SPACE ODDITY של בואי? או שאולי אתה מתכוון ל"ליריקסים" בפורום תפוז - כי אם לזה אתה מתכוון אז אני חושב שכבר מספיק דברים מביכים היו לנו כאן, לא צריך גם כאלה על אסטרונאוטים מתים. ויש לי הוכחות ממש מהיום האחרון (עיין בשרשור של לירון).

enwhysea

New member
Taking out MC's with a big shotgun

"האומנים שרים רק על כמה הם גדולים וכמה הוא טובים, כמה הם יכולים, כמה הם יכולים להפוך כרישים ענקיים לצמחוניים...לא אמשיך עם דוגמאות...פשוט על דברים חסרי משמעות. " בתקופה השניה של הראפ (היום האולדסקול של שנות השמונים.. אז הניו סקול וההארדקור) של RUN-DMC ו LL COOL J אני חושב שרוב השירים היו בדיוק על זה. מי SUCKER MCs) 1984) ועד לפחות 1990 עם MAMA SAID KNOCK YOU OUT זה היה הבסיס של הראפ שנים עד לניו סקול החדש של פאבליק אנמי והגאנגסטא בווסט קוסט... ואפילו אז המון אלמנטים של "אני הכי טוב" נשארו... זה בסיס הבאטל וגם רוב הפריסטילים... אין מה לעשות... רוב הראפ זה בלי תוכן עמוק או מחאה פוליטי... הקיצר.... DON'T BELIEVE THE HYPE!

TakTik

New member
../images/Emo5.gif../images/Emo5.gif../images/Emo5.gif

בגללך חשבתי "אז בטח השלב הבא זה הגאנגסטראפ"

enwhysea

New member
"איזה סרט" של סאבלימנל...

The Future is HERE! ניסיון באיזה סוג של גאנגסטא..... נראה לי שעדיף לדפדף לשלב הבא :)

MoR GarGi

New member
חחחחחח אני מת שיגיע לכאן הגנגסא ראפ

!!!!!!!!!!! תארו לכם את פישי מנופף רובה עוזי באויר... כשג´אבקה מחפה עליו עם AK47

למעלה