היפרפרטירואידיזם

chananra

New member
היפרפרטירואידיזם

מדובר בסמני היפרפרטירואידיזם מעבדתיים של אישתי בת 53 שנה סידן=11.18 מג% פוספור=11.8 PTH=162 סידן באיסוף שתן 24 שעות=640 אולטרסאונד לא גילה אדנומה של הבלוטות הפרטירואידיות מיפוי HIBI ג"כ ללא ממצא של קליטת יתר בדיקות אחרות כולל קטכולמינים באיסוף שתן מיפוי בלוטת תריס תקינות צפיפות עצם בנורמה ללא שינוי משמעותי משנתיים קודם השאלה האם יש אינדיקציה לניתוח? אם כן איזה והיכן המקום המומלץ לבצעו מבחינת נסיון ? האם יש דרך של ניתוח מקומי ללא חתך לרוחב כל הצואר? בתודה מראש

לאישתך מגיע ניתוח

שלום לך, יש כמה קריטריונים לקביעת צורך בניתוח בהיפרפראתירואידיזם ראשוני. אחד מהם, והוא מספיק בפני עצמו, הוא הפרשה מוגברת של סידן בשתן. כל הפרשה מעל 400 מ"ג ליום. אני חושבת שטעית לגבי ערך הפוספור, אולי הסידן הוא 11.8, במקרה זה זו גם סיבה נוספת טובה. גם אם ה-MIBI היה שלילי זו איננה סיבה לא לנתח. לפני שמחליטים על אקספלורציה וחיפוש מדוקדק אחרי האדנומה, אני הייתי מציעה להוסיף אולטרא-סאונד טוב. לא US סטנדרטי של קופת חולים, אלא בדיקה באיכות משובחת כפי שמתקבל אצל ד"ר עדה קסלר מיחידת ה-US במוסדנו. אבל היא בוודאי לא היחידה בארץ. הסוד של בדיקה טובה הוא הזמן וההקפדה של המבצע (כמה מפתיע), כך שבדיקה חפוזה של 5 דקות לא מספקת, אין מה לעשות. אם לא ימצא כל ממצא שימקם את הבלוטה האחראית, אישתך תצטרך לעבור ניתוח בו המנתחים יסתכלו היטב על כל הבלוטות שלה. לכך אין קיצורי דרך וחייבים חתך קצת יותר רחב, אבל אל נא לא נגזים כאן, מדובר בחתך של 4-5 ס"מ, דק ועדין, שמנתחים טובים יודעים להסוות בין קפלי עור הצואר.

למעלה