היפרפאראתירואיד

chuli

New member
היפרפאראתירואיד

שלום דר' תורג'מן בשנת 78 עברתי כריתה של בלוטת התריס . הייתי בת 22 . לפני הניתוח טופלתי במרקפטיזול ולאחריו באלטרוקסין עד עצם היום הזה. לפני כשנה , במקרה התגלה אצלי היפרפאראתירואיד ראשוני וכן ערכי קלציום בדם 11 וגם בשתן. לטענת האנדו' שלי אין מה לעשות מלבד לקוות שערכי הקלציום לא ישתוללו. הוא ציין שרצוי לנתח אבל מאחר שכבר עברתי ניתוח במיטת התירואיד , ניתוח נוסף במקום עלול להיות מסוכן ביותר. בבדיקת אולטראסאונד כליות לא נמצאו אבנים אך בבדיקת צפיפות העצם ישנה ירידה קטנה. האם באמת אין מה לעשות על מנת לוודא שערכי הקלציום לא ישתוללו ויגרמו לי נזקים באיברים אחרים בגוף מלבד ניתוח שכאמור לטענת האנדו' עלול להיות מסוכן. בתודה צ.

אין כרגע טיפול רפואי לבעיה

שלום שולי, נכון. אין כרגע שום טיפול רפואי לבעיה שלך. הטיפול היחיד הוא טיפול כירורגי. בניגוד לרופא שלך, אני לגמרי לא משוכנעת שלא כדאי לנתח. זה שעברת ניתוח בצואר, אכן מקשה במקצת אבל לא פוסל לחלוטין. את אישה צעירה, לפי החיושב שלי פחות מ-50, והמוסכמות אומרות שאנשים מתחת ל-50 חייבים ניתוח. בנוסף יש לך ירידה בצפיפות עצם שעשויה להשתפר לאחר ניתוח. אין לך אבנים בדרכי השתן אבל כמה סידן את מפרישה? לפי דעתי רצוי לנסות לעשות לקוליזציה של הלבוטה באמצעות מיפוי MIBI. אפשר גם לשלב פרוצדורה זו בניתוח כדי לוודא שמאתרים את הבלוטה. בכל מקרה זה לא נורא מסוכן לנתח, זה רק יותר מסובך אבל לא הייתי אומרת שזה נורא מסוכן. וכמובן הדבר הכי חשוב הוא להגיע אל המנתח/ת הנכון/ה.

chuli

New member
היפרפאראתירואיד

תודה על התשובה . אכן אני בת 47 ודי חוששת מניתוח נוסף . לאור הנסיון שלי בניתוח הקודם אני מאוד חוששת לעבור זאת שוב . גם הצלקת שנותרה די מכוערת. לא הוצעו לי שום בדיקות נוספות על מנת למפות את מיקום הבלוטות. בבדיקת שתן אחרונה שבוצעה לפני שנה ערכי הקלציום היו : 0.354 ,קריאטנין היה 1.491 , אוריק אציד - 1.092 השאלה היא באמת - איך מגיעים למנתח הנכון ? אני סובלת מבעיות בריאות נוספות שאולי עלולות להוות סיכון נוסף- אסטמה, יתר ל.ד. פריצת דיסק + הקרנה לרגל ימין ורגישות למס. תרופות אנטיביוטיות. לגבי הירידה בצפיפות העצם-בביקור הבא שלי שייערך בעוד כחצי שנה נאמר לי על ידי האנדו' שאקבל הפניה לבדיקה חוזרת של צפיפות העצם. כמו כן נערכה לי העמסת סידן וערכי ה-PTH היו די גבוהים. בתודה צ.

למעלה