orii, חיפשתי גם חיפשתי
כן ביצעתי חיפוש בספרות לגבי הסטריליות של תמיסות סודיום כלוריד שונות. וכן - אין לי תשובה חד משמעית, כיוון שגם הנתונים שהצלחתי להגיע אליהם לא חד משמעיים. במחקר בו בדקו סטריליות של תמיסות סליין נורמלי (0.9%) אשר הוכנו באופן ביתי (לטיפול בפצעים חיצוניים) ושאוכסנו בטמפרטורת חדר (2 בקבוקים), או במקרר (2 בקבוקים) נמצא כי התמיסות שאוחסנו בטמפרטורת החדר נשארו סטריליות למשך 2 שבועות .ואילו תמיסות שנשארו במקרר היו סטריליות למשך 4 שבועות. העניין הוא - התמיסות הללו היו בבקבוקים סגורים למשך כל התקופה! אף אחד לא חזר ופתח אותן. כמו כן, כעבור 4 שבועות כן נצפתה צמיחה של סוגים שונים של פסיאודומונאס. להלן פרטי המאמר: Journal of Wound, Ostomy and Continence Nursing:Volume 33(6)November/December 2006p 606-609 Home-Prepared Saline: A Safe, Cost-Effective Alternative for Wound Cleansing in Home Care [WOUND CARE] אין בספרות (על פי החיפוש שאני עשיתי) מידע לגבי כמה זמן מרגע הפתיחה מופיע החיידק הראשון בתמיסות סליין היפרטוני (תמיסות מעל 0.9% סודיום כלוריד). כמו כן, גם לא מצויין אילו חיידקים יכולים להופיע. מצאתי איזכור לכך שתמיסות סליין ללא חומר משמר נמצאו בהן חיידקים גראם שליליים (ופסיאודומונאס הוא חיידק גראם שלילי), ואילו תמיסות סליין עם חומר משמר (כמו כאלה של עדשות מגע) נמצאו בהן חיידקים גראם חיוביים (כמו סטאפילוקוקוס אאורוס). נתונים אלה, לא כ"כ מרגיעים, מבחינתי.... לגבי שימוש בארה"ב ואירופה בתמיסות סליין היפרטוני - ישנן חברות אשר משווקות אמפולות של 4-5 מ"ל לשימוש חד פעמי, וזה מה שמשווק באיזורים אלה. כמו כן, כל המידע שהתקבל הנוגע ליתרונות הטיפול בסליין היפרטוני ב-CF התקבל משימוש באמפולות חד פעמיות סטריליות. אני מנסה לפעול להביא את האמפולות החד פעמיות הללו לארץ, אך לא ידוע לי מתי זה יקרה. התהליך כבר החל... ורדית orii, אם יש לכך מידע נוסף, או מקומות נוספים שאפשר לחפש בהם מידע לגבי נושא זה, אשמח לשמוע.