היפראקטיביות

sugarmam

New member
היפראקטיביות../images/Emo5.gif

שלום לכם, אני מקווה שאני פונה ל´כתובת הנכונה´. אני מכירה תינוק שכיום הוא בן 7 חודשים. מאז גיל 5 חודשים (אולי אפילו מעט קודם)הוא זוחל, עומד, מתיישב, מתהלך על רהיטים ובכלל מאוד מאוד פעיל. לא ידוע לי שהוא עצבני במיוחד או סימנים מיוחדים אחרים. אך יכולים להיות לו לילות שהוא מתעורר ופשוט נשאר עירני כאילו אמצע היום. וזאת למרות שיש לו בעיקרון שנת לילה מסודרת. האם התפתחות כל כך מהירה יכולה להצביע על היפראקטיביות או על משהו אחר שאינו כשורה או שפשוט אני חוששת מידי ועליי פשוט להינות מהתפתחותו. אודה מאוד לתגובתכם נ.ב. אם טעיתי בכתובת אולי תוכלו להפנות אותי? תודה רבה

שלום לך וברוכה הבאה!../images/Emo140.gif

קודם כל גיל 7 חודשים הוא גיל צעיר מדי לאבחון הפרעות קשב וריכוז, יש עוד הרבה הרבה זמן - למען האמת בגיל 4 הוא יהיה כשיר לאבחון
יכול להיות שהוא פשוט מסתגל למזון חדש? או שאולי מאוד חם לו והוא מתעורר? אני בהחלט חושבת שאת צריכה להנות מההתפתחות המהירה והטובה שלו ולא לחשוב על הדברים האלה, את תמיד יכולה לפנות גם לרופא ההתפתחותי של טיפת חלב והוא ירגיע אותך. שיהיה בכיף. אפרת

זהבה נ

New member
לדעתי צריך כן לבדוק, מה החיפזון..

כידוע, יש אבני דרך בהתפתחות התינוק, אם פוסחים על כמה מהן זה מראה או יכול להראות על קושי מסוים לא דוקא היפראקטיביות. שווה לבדוק זאת עם מרפאה בעיסוק ואפילו בכדי לשלול, ובעיקר לראות האם אין פסיחה על שלבים מסוימים בהתפתחות אבני הדרך. בהצלחה זהבה פורום "זכויות הורים" בתפוז

דליה.ד

New member
אוסיף עוד משהו....

שלום לך! איזה כייף עם תינוק חדש, אה? או אולי "כייף" זה יותר מדוייק (בתוספת המרכאות...). חשוב לזכור, בנוסף למה שאפרת וזהבה אמרו, שילדים אינם רובוטים ולא כולם מתפתחים בדיוק על פי מידות המידה הנורמטיביות. יש ילדים שהולכים מאוחר ויש כאלה שמאוד מוקדם. ביתי הבכורה עמדה בגיל 5 חודשים (ומאז לא ישבה...והיא בת 16 וחצי היום...
), בני - שהוא היום בדיוק בן 12 , זחל בגיל 4 חודשים ורץ בגיל 10 חודשים. שניהם היו תינוקות נוחים להפליא, ממש על פי הספרים. בסופו של דבר אכן אובחנו כ adhd, ושניהם ילדים מחוננים... אבל לא זאת הנקודה. הקשיבי לתחושות הבטן שלך. אנ י מאוד מאמינה באמהות ובתחושות שלהן, לטוב ולרע. כרגע, הילד הוא אכן צעיר אבל יש מה לעשות: עיסויי, כל יום, אפילו מספר פעמים ביום - רעיון מצויין, עם מוזיקת רקע נעימה, או שירים שאת שקרה לךו בקול חרישי...תענוג צרוף! אמבטיות ארוכות וחמימות כשכל גופו טובל במים. רחצה בבריכה - עוד מעט קיץ, קחי אותו לבריכה ושכשכו במים (מתחילים ממספר דקות במים. ילדי בגיל שנה כבר היו עצמאיים בבריכת הפעוטות - בהשגחה כמובן. ארגז חול - הוא כבר יכול להינות ממשחק בארגז חול - ולא קורה אסון אם הוא קצת אוכל אותו....יש לי נסיון ענק, עם 5 ילדים שאכלו טונות של חול ו....לא קרה להם כלום, רק אחר כך היו צריכים להוסיף חול לארגז...
... מגרש שעשועים - נדנדות ומגלשות - כיף לא נורמלי! כן, כבר עכשיו! זה נהדר ילד מפותח מוטורית, אפשר להרגיש כמה הוא מוצלח יותר מכל השאר........... נסי להינות מזה ותני לו הזדמנויות לשכלל את יכולותיו ביחד עם אמצעים שיעזרו לו לווסת את עצמו, כגון עיסוי או אמבטיה. בהצלחה! ותבואי לספר על התפתחותו של הגאון הצעיר... מדליה.

הי חמודה אני לא רואה מה החפזון

יש לי ילדה כזו והיא נורמלית לחלוטין והיום בכיתה ב´ ואין לה קוצים בטוסיק או אפילו סימנים קלים לתופעה של היפריות. היא היתה נורא זרירה להתהפך כבר בגיל 3 שבועות וחצי, לכיוון השני בגיל חודשיים. ללכת צעדים ראשונים היה בגיל חצי שנה ומסביב לרהיטים ובגיל 10 חודשים כבר הלכה עצמאית עם נעליים והכל. והנה היום אנחנו אוטוטו עולים לכיתה ג´ והכל בסדר. מעולם לא בחנתי אותה ואני חושבת שאת יכולה לתת לילד שלך להתפתח בדרכו שלו. אכן הוא זריז מאד אבל אני לא רואה בזה סיבה ללחץ. תרגעי זה הכי חשוב. איריס של הנסיכות.

sugarmam

New member
תודה רבה רבה על התגובות ו-

אני מתנצלת אם הבנתם ממני שהתינוק הוא שלי. הוא אינו שלי אלא אחיין של בעלי. אני פשוט מאוד רגישה לנושא ההתפתחות משום שיש לנו ילד אחר במשפחה עם חשש להפרעת תקשורת, ולא הייתי רוצה שזמן רב מידיי יעבור לפני שעוזרים לתינוק או לילד כמובן רק במידת הצורך ובלי ´להפיל תיק´ על אף אחד ולבטח לא על התינוק המתוק. הילד השני בו שנתיים וחצי ואינו מתקשר עם אף אחד מבני המשפחה, אינו עונה לשמו, אינו משחק עם שאר הילדים ועוד ועוד מגוון רחב של סימפטומים. ההורים לא רואים (או לא רוצים לראות את הפער ההתפתחותי הגדול שלו ולי מהצד זה מאוד מאוד כואב. המשפחה מורכבת מאוד ולכן איני יכולה לומר דבר והאמינו לי שהיו לי דרכים מגוונות מאוד בלחשוב איך לומר להורים לשים לב להתפתחותו ולקחת אותו לאבחון. (דבר אחד כן נבדק, רק ממש לאחרונה, נושא השמיעה, הוא אינו חרש וזו לא הבעיה שלו) שוב תודה רבה לכולכן

אין בעד מה ואת תמיד מוזמנת!

גם רציתי להוסיף שכל הכבוד על האיכפתיות והרגישות

למעלה