את צודקת. אני מאוד נגד לדבר לאנשים מעל הראש. כשלימדתי אפידמיולוגיה בבית ספר לאחיות אמרתי ביקשתי מהן רק דבר אחד שלא היה קשור לאפידמיולוגיה: לא לדבר בז'רגון רפואי ליד החולים. פשוט, OCD זה המושג שגם המטופלים משתמשים בו.
סוגסטיה (או בעברית הַשָּׂאה). זהו מצב שבו אדם אחד (המטפל) משפיע השפעה מקסימלית על אדם אחר (המטופל). המטפל מפעיל על האדם שכנוע (sugestion) שהוא רגוע, והוא אכן נעשה רגוע יותר. אוטו-סוגסטיה- מצב שבו האדם לומד להפעיל את השכנוע הזה על עצמו. הוא אומר לעצמו שהוא רגוע וזה מרגיע אותו. משהו כזה...חייבת להגיד שאני לא ממש זוכרת.
אני לא מכירה דרך להפנט אדם שלא שומע. לדעתי אי אפשר לסמוך על קריאת שפתיים או שפת סימנים כי אז המטופל יצטרך להישאר עם עיניים פתוחות כל הזמן. אולי אפשר עם סימנים בתוך היד?? אבל זה גם בעייתי, כי חסר הטון המרגיע.