היפנוזה לילדה בת 11

rachel044

New member
היפנוזה לילדה בת 11

אירית שלום!יש לי ילדה בת 11 עם בעית קשב קשה בעקבות פגיעת ראש קשה ( תאונת דרכים מגיל 6)חוץ מבעית קשב קשה ( מטופלת עם ריטלין 20 מ"גׂולומדת במסגרת חינוך המיוחד)יש בעיה של חרדות שמתבטא במגוון דרכים - קושי להיות לבד,קושי לצאת מהחדר ו/או בית לבד,הפרעות בשינה(סיוטים,הרטבה וכו)וגם קילוף שפתיים לפעמים עד זוב דם.היא כמובן במעקב פסיכיאטרי מזה שנים ומטופלת עם פבוקסיל 100 מג.השאלה שלי : האם טיפול בהיפנוזה יכולה להקל ולעזור לה? האם היפנוזה יכולה להחליף את הטיפול התרופתי לחרדות. תודה מראש רחל

לרחל: האם בטיפול בהיפנוזה מתאים..

רחל, מתוך תיאורך אני מזהה אצל בתך, בצד הפגיעה הנוירולוגית, סימפטומים המאפיינים PTSD [הפרעת דחק פוסט טראומטית]. האם הפסיכיאטר אמנם הגדיר זאת כ PTSD? התייעצי ראשית עם הפסיכיאטר שמכיר את הילדה, האם הוא ממליץ על טיפול פסיכולוגי במקביל לטיפול התרופתי. הפרעת דחק פוסט-טראומטית היא הפרעה לא קלה לטיפול, ובדרך כלל הטיפול הוא טיפול משולב. טיפולים בהיפנוזה אמנם נחשבים כיעילים למקרים של PTSD . מצד שני לא תמיד בפגיעות ראש אפשר ורצוי להשתמש בהיפנוזה. רצוי שתפני לפסיכולוג קליני, שיוכל אמנם לאבחן אותה נכון, ובררי מראש שהוא גם מורשה להיפנוט. ייתכן שבמסגרת טיפול פסיכולוגי הטיפול יכלול גם SESSIONS של שימוש בהיפנוזה, אם אמנם זה מתאים לבתך. בהצלחה! אירית כהן.

למעלה